Ταξιδιωτικός Οδηγός Σενεγάλης: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Η πολυσύχναστη, πολύχρωμη Σενεγάλη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Δυτικής Αφρικής, αλλά και ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς της περιοχής. Η πρωτεύουσα, Ντακάρ, είναι μια ζωντανή πόλη διάσημη για τις ζωντανές αγορές της και την πλούσια μουσική κουλτούρα. Σε άλλες περιοχές, η Σενεγάλη διαθέτει όμορφη αποικιακή αρχιτεκτονική, απομονωμένες παραλίες ευλογημένες με παγκοσμίου φήμης διαλείμματα σερφ και απομακρυσμένα ποτάμια δελτάρια γεμάτα άγρια ​​φύση.

Τοποθεσία

Η Σενεγάλη βρίσκεται στον ώμο της Δυτικής Αφρικής στις ακτές του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού.

Μοιράζεται σύνορα με όχι λιγότερες από πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων η Μαυριτανία στα βόρεια, η Γουινέα Μπισσάου στα νοτιοδυτικά, η Γουινέα στα νοτιοανατολικά και το Μάλι στα ανατολικά. Διασταυρώνεται στο νότο από τη Γκάμπια και είναι η δυτικότερη χώρα στην ήπειρο.

Γεωγραφία

Η Σενεγάλη έχει συνολική έκταση 119.632 τετραγωνικά μίλια / 192.530 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καθιστώντας την ελαφρώς μικρότερη από το αμερικανικό κράτος της Νότιας Ντακότα.

Πρωτεύουσα

Ντακάρ

Πληθυσμός

Σύμφωνα με το CIA World Factbook, η Σενεγάλη έχει πληθυσμό σχεδόν 14 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι 61 έτη και η πιο πυκνοκατοικημένη ηλικιακή ομάδα είναι 25-54, η οποία αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το 30% του πληθυσμού.

Γλώσσα

Η επίσημη γλώσσα της Σενεγάλης είναι η γαλλική γλώσσα, ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι μιλούν μια από τις διάφορες αυτόχθονες διαλέκτους ως πρώτη γλώσσα τους. Από αυτές, οι 12 χαρακτηρίζονται ως «εθνικές γλώσσες», ενώ ο Wolof είναι ο πιο κοινός λόγος σε όλη τη χώρα.

Θρησκεία

Το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία στη Σενεγάλη, που αντιπροσωπεύει το 95,4% του πληθυσμού. Το υπόλοιπο 4,6% του πληθυσμού κατέχει αυτόχθονες ή χριστιανικές πεποιθήσεις, με τον Ρωμαιοκαθολικισμό να είναι η πιο δημοφιλής ονομασία.

Νόμισμα

Το νόμισμα της Σενεγάλης είναι το φράγκο CFA.

Κλίμα

Η Σενεγάλη έχει τροπικό κλίμα και απολαμβάνει ευχάριστες θερμοκρασίες όλο το χρόνο.

Υπάρχουν δύο κύριες εποχές - η περίοδος βροχών (Μάιος - Νοέμβριος) και η ξηρή περίοδος (Δεκέμβριος - Απρίλιος). Η εποχή των βροχών είναι συνήθως υγρή. Ωστόσο, η υγρασία διατηρείται στο ελάχιστο κατά τη διάρκεια της ξηράς περιόδου από τον επικρατούμενο ζεστό, ξηρό αέρα.

Πότε να πάτε

Η ξηρή περίοδος είναι γενικά η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε στη Σενεγάλη, ειδικά αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στις μαγευτικές παραλίες της χώρας. Ωστόσο, η εποχή των βροχών προσφέρει θεαματικές περιπολίες στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, που συμπληρώνονται από όμορφα καταπράσινα τοπία.

Βασικά αξιοθέατα

Ντακάρ

Η ζωντανή πρωτεύουσα της Σενεγάλης μπορεί να πάρει λίγες μέρες για να συνηθίσει, αλλά μόλις βρεθείτε στην αυλάκωση, υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε σε αυτό το λαμπρό παράδειγμα μιας αναδυόμενης αφρικανικής μητρόπολης. Οι πολύχρωμες αγορές, η εξαιρετική μουσική και οι καλές παραλίες αποτελούν μέρος της γοητείας της πόλης, καθώς είναι το πολυσύχναστο εστιατόριο και η σκηνή της νυχτερινής ζωής.

Île de Gorée

Σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από το Ντακάρ, το Île de Gorée είναι ένα μικρό νησί γνωστό για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στο αφρικανικό εμπόριο σκλάβων . Αρκετά μνημεία και μουσεία παρέχουν μια εικόνα για το τραγικό παρελθόν του νησιού. στην οποία οι ήσυχοι δρόμοι και τα όμορφα παστέλ σπίτια της σύγχρονης Île de Gorée παρέχουν ένα ισχυρό αντίδοτο.

Siné-Saloum Delta

Στον νότο της Σενεγάλης βρίσκεται η Delta Siné-Saloum, μια περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ που ορίζεται από την άγρια ​​μάζα των δασών μαγκρόβιων, λιμνοθαλασσών, νησιών και ποταμών.

Οι κρουαζιέρες προσφέρουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή στα παραδοσιακά ψαροχώρια της περιοχής και να εντοπίσουν ένα πλήθος σπάνιων ειδών πουλιών, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων κοπαδιών φλαμίνγκο.

Saint-Louis

Η παλιά πρωτεύουσα της Γαλλικής Δυτικής Αφρικής, ο Saint-Louis έχει μια εκτενή ιστορία που χρονολογείται από το 1659. Σήμερα, οι επισκέπτες προσελκύονται από την κομψή γοητεία του παλιού κόσμου, τη γραφική αποικιακή αρχιτεκτονική και το πολιτιστικό ημερολόγιο γεμάτο μουσικά και καλλιτεχνικά φεστιβάλ. Υπάρχουν επίσης πολλές όμορφες παραλίες και πρωταρχικές περιοχές πουλιών.

Να πάρει εκεί

Το κύριο λιμάνι εισόδου για τους περισσότερους επισκέπτες στη Σενεγάλη είναι το διεθνές αεροδρόμιο Léopold Sédar Senghor, το οποίο βρίσκεται μόλις 11 μίλια / 18 χλμ. Από το κέντρο της πόλης του Ντακάρ. Το αεροδρόμιο είναι ένας από τους σημαντικότερους κόμβους μεταφορών της Δυτικής Αφρικής και ως εκ τούτου υπάρχουν πολλές πτήσεις περιφερειακών διαθέσιμων καθώς και απευθείας πτήσεις από τη Νέα Υόρκη,

και μερικές από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Οι ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη Σενεγάλη, εφόσον η επίσκεψη δεν υπερβαίνει τις 90 ημέρες. Οι πολίτες άλλων χωρών πρέπει να επικοινωνήσουν με την πλησιέστερη πρεσβεία της Σενεγάλης για να διαπιστώσουν εάν χρειάζονται θεώρηση.

Ιατρικές απαιτήσεις

Παρόλο που ο κίνδυνος συμβολής είναι χαμηλός, οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ιός Zika είναι ενδημικός στη Σενεγάλη. Κατά συνέπεια, οι έγκυες γυναίκες ή εκείνες που σκοπεύουν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να ζητήσουν τη συμβουλή του γιατρού τους πριν από την κράτηση ενός ταξιδιού στη Σενεγάλη. Εμβολιασμοί για την ηπατίτιδα Α, τον τυφοειδή και τον κίτρινο πυρετό συνιστώνται έντονα, όπως και τα προληπτικά φάρμακα κατά της ελονοσίας . Ελέγξτε αυτό το άρθρο για μια πλήρη λίστα των προτεινόμενων εμβολιασμών.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 8 Σεπτεμβρίου 2016.