Αγκόλα γεγονότα και πληροφορίες

Αγκόλα γεγονότα και πληροφορίες ταξιδιού

Αγκόλα Βασικά στοιχεία

Η Αγκόλα εξακολουθεί να ανακάμπτει από έναν βάναυσο εμφύλιο πόλεμο που τελείωσε επίσημα το 2002. Αλλά το πετρέλαιο, τα διαμάντια, η φυσική ομορφιά (και ακόμη και τα οστά των δεινοσαύρων) προσελκύουν επαγγελματίες ταξιδιώτες, τουρίστες και παλαιοντολόγους.

Τοποθεσία: Η Αγκόλα βρίσκεται στη Νότια Αφρική, που συνορεύει με τον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, μεταξύ Ναμίμπια και Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. δείτε χάρτη.
Περιοχή: Η Αγκόλα καλύπτει 1.246.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος του Τέξας.


Πρωτεύουσα: Λουάντα
Πληθυσμός: Μόλις 12 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Αγκόλα.
Γλώσσα: Πορτογαλικά (επίσημη), Bantu και άλλες αφρικανικές γλώσσες .
Θρησκεία: Αυτόχθονες πεποιθήσεις 47%, Ρωμαιοκαθολική 38%, Προτεστάντες 15%.
Κλίμα: Η Αγκόλα είναι μια τεράστια χώρα και το κλίμα στο βορρά είναι πολύ πιο τροπικό από ό, τι στον άγονο νότο. Η βροχερή περίοδος στο βορρά διαρκεί συνήθως από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Ο νότος παίρνει διάσπαρτες βροχές δύο φορές το χρόνο, από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο μέχρι τον Νοέμβριο.
Πότε να πάτε: Αποφεύγοντας τις βροχές είναι το κλειδί για την επίσκεψη στην Αγκόλα, ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το βόρειο είναι το Μάιο έως τον Οκτώβριο, ο νότος είναι καλύτερος από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο (όταν είναι πιο δροσερό).
Νόμισμα: Νέο Kwanza, κάντε κλικ εδώ για μετατροπέα νομισμάτων .

Κεντρικά αξιοθέατα της Αγκόλας:

Ταξίδι στην Αγκόλα

Διεθνές Αεροδρόμιο της Αγκόλα: Διεθνές Αεροδρόμιο Quatro de Fevereiro (κωδικός αεροδρομίου: LUD) βρίσκεται μόλις 2 μίλια νότια της Λουάντα, πρωτεύουσα της Αγκόλα.
Να φτάσετε στην Αγκόλα: Οι διεθνείς επισκέπτες συνήθως θα φτάσουν στο κεντρικό αεροδρόμιο της Λουάντα (βλ. Παραπάνω). Άμεσες πτήσεις προγραμματίζονται από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Νότιο Αφρική και την Αιθιοπία. Οι εσωτερικές πτήσεις είναι εύκολο να κάνετε κράτηση για την εθνική αεροπορική εταιρεία TAAG και μερικές άλλες.
Μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην Αγκόλα με λεωφορείο από τη Ναμίμπια. Η μετάβαση από το έδαφος από τη Ζάμπια και τη ΛΔΚ μπορεί να είναι δύσκολη.
Πρεσβείες / θεωρήσεις της Αγκόλας: Όλοι οι τουρίστες χρειάζονται βίζα προτού φθάσουν στην Αγκόλα (και δεν είναι φτηνές). Συμβουλευτείτε την πλησιέστερη πρεσβεία της Αγκόλας για λεπτομέρειες και έντυπα αιτήσεων.

Οικονομία και πολιτική της Αγκόλας

Οικονομία: Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης της Αγκόλα καθοδηγείται από τον τομέα πετρελαίου της, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις υψηλές διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Η παραγωγή πετρελαίου και οι υποστηρικτικές του δραστηριότητες συνεισφέρουν περίπου το 85% του ΑΕΠ. Μια μεταπολεμική ανασυγκρότηση και η επανεγκατάσταση των εκτοπισθέντων οδήγησε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και στον τομέα των κατασκευών και της γεωργίας.

Μεγάλο μέρος της υποδομής της χώρας εξακολουθεί να είναι κατεστραμμένο ή ανεπτυγμένο από τον εμφύλιο πόλεμο εδώ και 27 χρόνια. Τα κατάλοιπα της σύγκρουσης όπως τα εκτεταμένα ορυχεία ξηράς εξακολουθούν να αμαυρώνουν την ύπαιθρο, παρόλο που μια προφανώς ανθεκτική ειρήνη δημιουργήθηκε μετά το θάνατο του ηγέτη των ανταρτών Jonas Savimbi τον Φεβρουάριο του 2002. Η γεωργία συντηρήσεως παρέχει το κύριο μέσο διαβίωσης για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, τα τρόφιμα πρέπει να εισαχθούν. Για να επωφεληθούν πλήρως από τους πλούσιους εθνικούς πόρους της - χρυσός, διαμάντια, εκτεταμένα δάση, αλιεία του Ατλαντικού και μεγάλες αποθέσεις πετρελαίου - η Αγκόλα θα πρέπει να εφαρμόσει κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά. Η διαφθορά, ιδίως στους τομείς της εξόρυξης, και οι αρνητικές επιπτώσεις των μεγάλων εισροών ξένου συναλλάγματος αποτελούν μείζονες προκλήσεις για την Αγκόλα.

Πολιτική: Η Αγκόλα ανοικοδομεί τη χώρα μετά το τέλος ενός 27ετούς εμφυλίου πολέμου το 2002. Καταπολέμηση του Λαϊκού Κινήματος για την Απελευθέρωση της Αγκόλα (MPLA), με επικεφαλής τον Jose Eduardo Dos Santos και της Εθνικής Ένωσης για τη Συνολική Ανεξαρτησία Η Αγκόλα (UNITA), υπό την ηγεσία του Jonas Savimbi, ακολούθησε την ανεξαρτησία της από την Πορτογαλία το 1975. Η ειρήνη φαινόταν να επικρατεί το 1992, όταν η Αγκόλα διεξήγαγε εθνικές εκλογές, αλλά οι συγκρούσεις άρχισαν να επανεμφανίζονται μέχρι το 1996. Μπορεί να έχουν χαθεί έως και 1,5 εκατομμύρια ζωές - εκτοπισμένοι - στο τέταρτο αιώνα των συγκρούσεων. Ο θάνατος του Savimbi το 2002 κατέληξε στην εξέγερση της UNITA και ενίσχυσε τη δύναμη του MPLA. Ο Πρόεδρος Dos Santos πραγματοποίησε τις βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2008 και ανακοίνωσε σχέδια για διεξαγωγή προεδρικών εκλογών το 2009.