Οι εφαρμογές μετατροπής κορυφαίων νομισμάτων για ταξιδιώτες

Επικεφαλίδα στο εξωτερικό; Εδώ είναι πώς να σιγουρευτείτε ότι ποτέ δεν ξεχνάς την συναλλαγματική ισοτιμία

Έχουν περάσει δύο φορές στα ταξίδια μου, όπου χρειάστηκε απεγνωσμένα πρόσβαση σε μια εφαρμογή μετατροπής νομισμάτων.

Το πρώτο ήταν στη Μόσχα, τη Ρωσία. Είχα μόλις αγγίξει το αεροδρόμιο της Μόσχας και έπρεπε να τραβήξω χρήματα από ένα κοντινό ATM. Τη νύχτα πριν από την πτήση μου, είχα ξεχάσει να κοιτάξω τη συναλλαγματική ισοτιμία του ρωσικού ρούβλι στο αμερικανικό δολάριο και στη συνέχεια δεν είχε ιδέα πόσα χρήματα να αποσύρω.

Θα ήμουν μόνο στη χώρα για 48 ώρες και είχε πληρώσει για τα πάντα, εκτός από τα γεύματά μου εκ των προτέρων, έτσι ήξερα ότι δεν θα χρειαζόμουν πολύ. Διάλεξα έναν αριθμό που ακούγεται σαν να μπορούσε να ισοδυναμεί με $ 50 και να περάσει τα δάχτυλά μου.

Όταν έφτασα στον ξενώνα μου, μια ώρα αργότερα, κοίταξα τη συναλλαγματική ισοτιμία στο διαδίκτυο και ανακάλυψα ότι είχα αποσυρθεί $ 400 για το διήμερο ταξίδι μου στη Ρωσία!

Λειτουργεί και με τον άλλο τρόπο.

Ήμουν πρόσφατα στη Μοζαμβίκη και - το μαντέψατε! - ξέχασα να κοιτάξω εκ των προτέρων τη συναλλαγματική ισοτιμία. Σε αυτή την περίπτωση, συνέβη ακριβώς το αντίθετο και κατάφερα να αποσύρω ένα εκπληκτικό ισοδύναμο των $ 3 από το ATM του αεροδρομίου! Ανακάλυψα το λάθος μου μόνο όταν έφυγα από την αίθουσα αφίξεων και προσπάθησα να διαπραγματευθώ με το ταξί.

Μάθετε από τα λάθη μου. Πραγματοποιήστε λήψη μιας εφαρμογής μετατροπής νομισμάτων πριν από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε ταξιδιού και, κυρίως, κατεβάστε το ποσοστό μετατροπής για τη χώρα που θα επισκεφθείτε εκ των προτέρων.

Ποτέ δεν θα ξέρετε πόσο σημαντικό είναι μέχρι να βρεθείτε μπροστά από έναν οδηγό ταξί που προσπαθεί να μιλήσει με τον ναύλο του $ 30 σε $ 1,50.

Έχω ερευνήσει τις κορυφαίες εφαρμογές μετατροπής νομισμάτων τους τελευταίους μήνες για να βεβαιωθώ ότι δεν θα πιάσω ποτέ ξανά. Εδώ είναι εκείνες που πρέπει να χρησιμοποιείτε.