Το καλό και το κακό του Pokemon Go for Travellers

Εάν σχεδιάζετε να πιάσετε «όλα τα άτομα σε διακοπές, θα θελήσετε να διαβάσετε αυτό

Εκτός αν ζείτε κάτω από ένα βράχο, θα ξέρετε ήδη όλα σχετικά με το Pokémon Go.

Η εφαρμογή έχει σπάσει όλα τα είδη των αρχείων λήψης και οι παίκτες σε όλο τον κόσμο έχουν γαντζώσει για να πιάσουν τους χαριτωμένους χαρακτήρες οπουδήποτε εμφανίζονται.

Με μερικούς Pokémons διαθέσιμο μόνο έξω από τις ΗΠΑ, πολλοί άνθρωποι σχεδιάζουν ήδη να επεκτείνουν το κυνήγι από την πατρίδα τους στον επόμενο προορισμό διακοπών - αλλά είναι στην πραγματικότητα μια καλή ιδέα;

Το καλό

Είναι ένας μεγάλος δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός

Παρόλο που δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι ξεναγός, το Pokémon Go κάνει μια εκπληκτικά καλή δουλειά του ούτως ή άλλως. Οι πλατφόρμες συνδέονται συνήθως με σημεία ενδιαφέροντος γύρω από μια πόλη και συχνά θα μπορείτε να δείτε μια δωδεκάδα ή περισσότερες στο χάρτη ανεξάρτητα από το πού στέκεστε. Ακόμα κι αν είστε πολύ μακριά για να συλλέξετε ένα Pokémon, μια βρύση φέρνει μια φωτογραφία και μια άλλη βρύση δίνει μια σύντομη περιγραφή, για να αποφασίσετε ποια στάση θα φτιάξετε.

Περπατώντας γύρω από την πορτογαλική πρωτεύουσα της Λισαβόνας, έχω συνεχώς ειδοποιηθεί για μεγάλη τέχνη του δρόμου, ιστορικά κτίρια, κρυμμένα αγάλματα και πολλά άλλα, όλα με το πρόσχημα να κυνηγήσουν εκείνους τους μικρούς φανταστικούς χαρακτήρες.

Το παιχνίδι με παίρνει κάτω από μικρούς δρόμους και σοκάκια που κανονικά δεν έβλεπα κανονικά, και έμαθα πολύ περισσότερα για την περιοχή που μένω και για πολλά άλλα μέρη της πόλης. Υπάρχει ένα μικροσκοπικό παρεκκλήσι, ένα όμορφο παράθυρο από βιτρό και ένα μουσείο παραδοσιακής μουσικής σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια και αμφιβάλλω ότι θα βρήκα κάποιο από αυτά χωρίς το παιχνίδι.

Συνάντηση με τους ντόπιους

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά δημοφιλές, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώνονταν τακτικά στον ίδιο χώρο, ενώ κυνηγούσαν ένα σπάνιο Pokémon. Ακόμα και χωρίς τα φαντάσματα φλας, τα Γυμναστήρια και οι Ποδομηχανές φυσικά φέρνουν τους παίκτες στα ίδια μέρη, και αυτό είναι εξίσου αληθινό όταν ταξιδεύετε όπως όταν βρίσκεστε στη δική σας γειτονιά.

Ο σύντροφός μου πήγε πρόσφατα σε ένα σόλο κυνήγι Pokémon εδώ στη Λισαβόνα και βρήκε τον εαυτό του σε ένα κοντινό πάρκο με ντόπιους γονείς, παιδιά και άλλους που απολαμβάνουν τη θερινή ηλιοφάνεια. Πολλοί από αυτούς έπαιζαν επίσης το παιχνίδι και μέσα σε λίγα λεπτά βρήκε τον εαυτό της να μιλάει με άψογους ξένους για το παιχνίδι, τον χρόνο της στην Πορτογαλία και πολλά άλλα.

Αν ψάχνετε για έναν εύκολο, αβίαστο τρόπο να συναντήσετε τους ντόπιους όταν ταξιδεύετε, το Pokémon Go θα μπορούσε να είναι καλά.

Spicing Up Φωτογραφίες σας Ταξίδια

Εάν είστε κουρασμένοι από τα ίδια παλιά τοπία και εαυτούς στις φωτογραφίες των διακοπών σας, το Pokémon Go προσφέρει μια διασκεδαστική εναλλακτική λύση. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) για να επικαλύψει τα Pokémons στον κόσμο γύρω σας μέσω της φωτογραφικής μηχανής του τηλεφώνου σας και βλέπουμε ήδη τους ανθρώπους να αναδεικνύουν τις δημιουργικές πλευρές τους και να ενσωματώνουν τους χαρακτήρες στις ασφάλειες ταξιδιού τους.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν μπορείτε να το κάνετε ούτε. Μόλις βρείτε έναν από τους χαρακτήρες, θα κινηθεί μαζί σας σε μια περιορισμένη περιοχή - οπότε περάστε μερικά δευτερόλεπτα για να βρείτε το πιο ενδιαφέρον φόντο. Αφού γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο εικονίδιο κάμερας ή τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο τηλέφωνό σας και μοιραστείτε το αριστούργημά σας με το Facebook, το Instagram ή όπου οι φίλοι σας βρίσκονται έξω.

Μια φωτογραφία του Κολοσσαίου στη Ρώμη θα μπορούσε να ενισχυθεί μόνο με ένα Pidgey στην κορυφή, σωστά;

Δεν είναι όλα καλά νέα όταν πρόκειται για διακοπές με το Pokémon Go, ωστόσο.

Το κακό

Είστε πολύ πιο αποστασιοποιημένοι

Να βγείτε έξω για να εξερευνήσετε μια νέα πόλη και να βρείτε κρυμμένα χαρακτηριστικά είναι μεγάλη, αλλά πόσο πραγματικά βιώνετε εάν βλέπετε συνεχώς το τηλέφωνό σας ή παίζετε εικονικές μπάλες γύρω από την οθόνη;

Ένα από τα καλύτερα μέρη οποιουδήποτε ταξιδιού είναι η βύθιση στο περιβάλλον σας - τα αξιοθέατα, οι ήχοι και οι μυρωδιές των πάντων, από το φανταστικό έως το καθημερινό - και όσο περισσότερη προσοχή πληρώνετε στο τηλέφωνό σας, τόσο λιγότερη προσοχή πληρώνετε σε όλα τα υπόλοιπα .

Αυτή η απόσπαση της προσοχής μπορεί να είναι επικίνδυνη, όχι μόνο για τις ταξιδιωτικές αναμνήσεις σας, αλλά και για την ασφάλειά σας. Η πλήρης εστίαση στο τηλέφωνό σας καθιστά εύκολο να μπείτε σε εμπόδια, να σκοντάψετε από ένα περίπτερο ή να μπείτε στην κυκλοφορία.

Οι άνθρωποι ήδη πέφτουν πάνω από βράχια, παραβιάζοντας ιδιωτική ιδιοκτησία, ακόμη και παράνομα διασχίζοντας τα σύνορα προσπαθώντας να τα «πιάσουν όλα» και οι κλέφτες εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να δελεάσουν τους παίκτες σε έρημες περιοχές τη νύχτα για να κλέψουν τα τηλέφωνά τους.

Ταξιδεύει στην άλλη πλευρά της χώρας ή του πλανήτη, μόνο για να το δει μέσω των οθονών smartphone μας, πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να περάσετε διακοπές;

Θα σκοτώσει την μπαταρία του τηλεφώνου σας

Κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιεί τακτικά την οθόνη, το GPS, την κάμερα ή το κινητό ραδιόφωνο σε ένα smartphone θα αποβάλει την μπαταρία και το Pokémon Go και τα τέσσερα.

Προκειμένου να εκτοξευθούν σε "αυγά" σε παιχνίδι, ένας παίκτης πρέπει να περπατήσει σε ορισμένη απόσταση με την εφαρμογή ανοιχτή (και οθόνη επάνω). Το GPS και τα δεδομένα χρησιμοποιούνται σχεδόν συνεχώς, και η κάμερα ενεργοποιείται κάθε φορά που προσπαθείτε να πιάσετε ένα Pokémon. Το τελικό αποτέλεσμα; Ένα πολύ λυπηρό εικονίδιο μπαταρίας μέσα σε λίγες ώρες.

Μπορείτε να βοηθήσετε τα θέματα επιτρέποντας τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας, η οποία τουλάχιστον απενεργοποιεί την οθόνη όταν το τηλέφωνο είναι ανάποδα και μειώνει την επικοινωνία με τους διακομιστές του παιχνιδιού. Ακόμα κι έτσι, θα πρέπει να πάρετε μια φορητή μπαταρία στο ταξίδι σας και να την κρατήσετε στην τσέπη ή στην τσάντα σας, εάν σκοπεύετε να παίξετε το παιχνίδι και εξακολουθείτε να βασίζεστε στο τηλέφωνό σας για οτιδήποτε άλλο.

Χωρίς δεδομένα? Δεν Pokémon

Τέλος, αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό ή σε μια περιοχή που δεν εξυπηρετείται από τον μεταφορέα σας, τα δεδομένα κυττάρων αποτελούν ανησυχία. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε κάλυψη, μην περιμένετε να πιάσετε οποιαδήποτε Pokémons.

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, ακόμη και αν έχετε σήμα, πρέπει να γνωρίζετε πόσο γρήγορα είναι η σύνδεσή σας και πόσα έξοδα περιαγωγής δεδομένων πρόκειται να σας κοστίσει. Δεν είναι πραγματικά δυνατή η αναπαραγωγή χρησιμοποιώντας σύνδεση Wi-Fi, εκτός εάν υπάρχει διαθέσιμη υπηρεσία σε όλη την πόλη.

Οι αργές συνδέσεις καθιστούν το παιχνίδι σκληρότερο και λιγότερο αξιόπιστο και παρόλο που το Pokémon Go δεν χρησιμοποιεί πολλά δεδομένα, προσθέτει ακόμα αν παίζετε για ώρες σε μια ακριβή σύνδεση περιαγωγής.