Μη μιλάτε τη γλώσσα; Εδώ είναι 5 τρόποι Google Translate μπορεί να βοηθήσει

Μενού, συνομιλίες, προφορά και περισσότερα

Ταξιδεύοντας σε χώρες όπου δεν μιλάτε τη γλώσσα μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά η τεχνολογία έχει κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη τα τελευταία χρόνια.

Το Google Translate οδηγεί στον τρόπο με το Android andiSapps που βοηθά τους ταξιδιώτες να περιηγούνται σε όλα από μενού σε μηνύματα κειμένου, συνομιλίες σε προφορά σε περισσότερες από εκατό γλώσσες.

Λάβετε υπόψη ότι πολλές από αυτές τις λειτουργίες απαιτούν σύνδεση στο Internet.

Εύκολη ανάγνωση μενού και σημείων

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Google Translate είναι η ικανότητά του να αποκρυπτογραφεί μενού και σημάδια χρησιμοποιώντας την κάμερα στο τηλέφωνο ή το tablet σας.

Απλά επιλέξτε το εικονίδιο της κάμερας στην κύρια οθόνη της εφαρμογής και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τη συσκευή σας στις λέξεις που δεν καταλαβαίνετε.

Η εφαρμογή σαρώνει οτιδήποτε στοχεύετε, ανιχνεύοντας τι πιστεύει ότι είναι λέξεις και φράσεις. Μπορείτε να μεταφράσετε τα πάντα ή να επιλέξετε μόνο το τμήμα που σας ενδιαφέρει με ένα δάχτυλο του δακτύλου σας.

Το χαρακτηριστικό λειτουργεί καλύτερα με τραγανό, δακτυλογραφημένο κείμενο, αλλά όσο οι λέξεις είναι αρκετά σαφείς, είναι εκπληκτικά ακριβείς. Το χρησιμοποίησα τακτικά στην Ταϊβάν για να μεταφράσω μακρά μενού εστιατορίων γραμμένα στα κινέζικα, για παράδειγμα, και ήταν σε θέση να βγάλω ό, τι έτρωζα κάθε φορά.

Αυτό το τμήμα της εφαρμογής υποστηρίζει πλέον σχεδόν 40 διαφορετικές γλώσσες, ενώ περισσότεροι προστίθενται συνεχώς. Η εταιρεία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τη νευρική τεχνολογία για ορισμένες από αυτές τις γλώσσες, οι οποίες δίνουν πιο ακριβείς μεταφράσεις εξετάζοντας ολόκληρες προτάσεις για το πλαίσιο, αντί για μεμονωμένες λέξεις.

Λάβετε έναν Οδηγό Προφοράς

Γνωρίζοντας τα σωστά λόγια είναι μόνο η μισή μάχη σε μια ξένη χώρα.

Αν πάρετε την προφορά λάθος, θα έχετε συχνά το ίδιο πρόβλημα όπως και αν δεν μιλήσατε καθόλου τη γλώσσα.

Η εφαρμογή βοηθά με αυτό, προσφέροντας να μιλήσετε δυνατά τα μεταφρασμένα λόγια και φράσεις - εισάγετε τις λέξεις στα Αγγλικά, μεταφράζονται και στη συνέχεια αγγίζετε το εικονίδιο του μικρού ηχείου για να τις ακούσετε από το ηχείο του τηλεφώνου.

Θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία με αρκετά κοινές γλώσσες, οι οποίες χρησιμοποιούν πραγματικούς ηθοποιούς φωνής. Οι άλλοι χρησιμοποιούν μια ρομποτική μετάφραση που θα είναι πιο δύσκολη για να καταλάβει κανείς.

Έχετε μια βασική συνομιλία

Αν χρειάζεται να έχετε μια απλή συνομιλία με κάποιον, η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει και εκεί. Θα πρέπει να βρείτε κάποιον που είναι αρκετά υπομονετικός, καθώς δεν είναι μια πολύ φυσική εμπειρία. Αφού επιλέξετε το ζεύγος γλώσσας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και πιέζοντας το εικονίδιο του μικροφώνου, θα εμφανιστεί μια οθόνη με κουμπιά για κάθε γλώσσα.

Πατήστε αυτό που γνωρίζετε και, στη συνέχεια, μιλήστε όταν ανάβει το εικονίδιο του μικροφώνου. Τα λόγια σας μεταφράζονται σε κείμενο στην οθόνη και εκφωνούνται δυνατά. Εάν πατήσετε στη συνέχεια το κουμπί της άλλης γλώσσας, το άτομο με το οποίο μιλάτε μπορεί να απαντήσει και αυτό θα μεταφραστεί επίσης.

Ίσως δεν θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό για χρονοβόρες ή περίπλοκες συνομιλίες, αλλά λειτουργεί αρκετά καλά για βασική επικοινωνία.

Μεταφράστε αυτό το SMS που δεν καταλαβαίνετε

Εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό και χρησιμοποιείτε μια τοπική κάρτα SIM στο τηλέφωνό σας, δεν είναι ασυνήθιστο να λαμβάνετε μηνύματα SMS από την εταιρία κυττάρων σε γλώσσα που δεν καταλαβαίνετε.

Συχνά είναι μόνο διαφήμιση, αλλά μερικές φορές είναι κάτι πιο σημαντικό - ίσως έχετε ένα φωνητικό ταχυδρομείο, ή πλησιάζετε στο όριο κλήσεων ή δεδομένων και πρέπει να συμπληρώσετε την πίστωση σας.

Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως δεν ξέρετε ποιο είναι το οποίο.

Η Μετάφραση Google διαθέτει ενσωματωμένη δυνατότητα μετάφρασης SMS που διαβάζει τα πρόσφατα μηνύματα κειμένου και σας επιτρέπει να επιλέξετε εκείνη που θέλετε να μεταφράσετε. Παίρνει μόνο ένα δευτερόλεπτο και μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το τηλέφωνό σας συνεχίζει να λειτουργεί όταν το χρειάζεστε.

Δεν μπορώ να πληκτρολογήσω τα λέξεις έξω; Σχεδιάστε τους Αντ 'αυτού

Ενώ ορισμένες γλώσσες είναι αρκετά εύκολες για να πληκτρολογήσετε σε ένα τυπικό αγγλικό πληκτρολόγιο, άλλες είναι αρκετά δύσκολες. Οι επισημάνσεις, οι διδιάστατες και οι μη λατινικές γλώσσες απαιτούν διαφορετικά πληκτρολόγια, και συχνά κάποια πρακτική, για να είναι σε θέση να πληκτρολογούν σωστά.

Αν χρειάζεται να μεταφράσετε μόνο μερικές λέξεις και η χρήση της φωτογραφικής μηχανής δεν λειτουργεί (μια χειρόγραφη σημείωση, για παράδειγμα), μπορείτε να τα γράψετε απευθείας στην οθόνη του τηλεφώνου ή του tablet σας. Απλά αντιγράψτε τα σχήματα με το δάχτυλό σας και όσο είστε αρκετά ακριβείς, θα έχετε μια μετάφραση σαν να είχατε δακτυλογραφήσει τις λέξεις μέσα.