Γιατί το Facebook Messenger είναι πραγματικά μια εφαρμογή ταξιδιού

Αν είστε σαν οι περισσότεροι από εμάς, όταν σκέφτεστε το Facebook Messenger, μόνο ένα πράγμα ξεχνάει: κουβεντιάζοντας με τους φίλους και την οικογένεια.

Σίγουρα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να παραμείνετε σε επαφή με τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν - είτε αυτό γίνεται με κείμενο, βίντεο κλήσεις ή απλά ανεβάζοντας τα επίπεδα ζήλια με την πανέμορφη εικόνα της παραλίας - αλλά αυτές τις μέρες, υπάρχει πολύ περισσότερο στην εφαρμογή από αυτό.

Πολλές από τις λειτουργίες του Messenger απευθύνονται σε ταξιδιώτες και αξίζει να δοκιμάσετε μερικές από αυτές στο επόμενο ταξίδι σας.

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα.

Πτήσεις και Ξενοδοχεία

Γνωρίζατε ότι πολλές μεγάλες ταξιδιωτικές εταιρείες χρησιμοποιούν το Facebook Messenger για να επικοινωνούν απευθείας με τους πελάτες τους; Σημαντικές μάρκες ταξιδιών όπως η KLM και η Hyatt έχουν πηδήσει στο πλοίο, καθώς και πράκτορες κρατήσεων όπως το Kayak.

Εάν πραγματοποιείτε κράτηση απευθείας με την KLM, έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε επιβεβαιώσεις κράτησης, ενημερώσεις πτήσεων και κάρτες επιβίβασης στο Messenger, καθώς και να συνομιλείτε απευθείας με τους πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών.

Ξεκινήστε μια συνομιλία με το Kayak και ένα bot θα λάβει τις απαιτήσεις σας ("πτήσεις στη Νέα Υόρκη αύριο", για παράδειγμα), να ρωτήσετε μερικές ερωτήσεις και στη συνέχεια να αναζητήσετε σε μια σειρά από ιστότοπους για να επιστρέψετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορεί επίσης να δώσει προτάσεις για διακοπές σε ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό και αν ενσωματώσετε το λογαριασμό σας στο Facebook με το Kayak, στείλετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις αλλαγές πύλης και τις καθυστερήσεις των πτήσεων.

Η Hyatt ήταν ένας από τους πρώτους μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς που άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα bot Messenger, το οποίο απαντά σε ερωτήσεις και βοηθά τους πελάτες να κρατούν δωμάτια στα ξενοδοχεία του σε όλο τον κόσμο.

Το bot κάνει τη διαδικασία εύκολη, αλλά αν κολλήσετε (ή θα προτιμούσατε απλώς την ανθρώπινη πινελιά) μπορείτε ακόμα να επιλέξετε να μιλήσετε με ένα πραγματικό άτομο στο Messenger αν προτιμάτε.

Βρείτε τους φίλους σας

Εάν έχετε ταξιδέψει ποτέ με μια ομάδα, θα γνωρίζετε ήδη ότι το μόνο πράγμα που είναι πιο δύσκολο από το να συμφωνείτε για το πού θα πάτε για δείπνο, βρίσκετε ξανά όταν έχετε χωρίσει για λίγες ώρες.

Η λειτουργία "Live Location" του Messenger σάς επιτρέπει να μοιράζεστε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο με ένα άτομο ή μια ομάδα, ώστε να μπορούν να δουν με μια ματιά πόσο μακριά βρίσκεστε και πόσο καιρό θα χρειαστεί να το οδηγήσετε εκεί. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη τόσο στο iOS όσο και στο Android και διαρκεί μία ώρα από προεπιλογή. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη ζωντανή θέση με ένα μόνο πάτημα από οποιοδήποτε παράθυρο συνομιλίας.

Καθισμένος δίπλα στη δυνατότητα να μοιραστείτε μια στατική θέση σε έναν χάρτη, σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πιο ξέφρενα μηνύματα "όπου είσαι;" ή παρεξηγημένες οδηγίες. Εύχρηστος!

Έξοδα διαίρεσης

Μιλώντας για ομαδικά ταξίδια, δεν είναι πάντα εύκολο να παρακολουθείτε ποιος έχει πληρώσει για το τι, ή ότι μοιράζονται τα συνδυασμένα έξοδα δίκαια μεταξύ μιας ομάδας. Το Messenger βοηθά και εκεί, καθιστώντας εύκολο για τα άτομα να πληρώσουν ο ένας τον άλλον, ή μια ομάδα για να χωρίσουν το κόστος μεταξύ όλων.

Εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, οι σύντροφοι των ταξιδιών σας μπορούν να προσθέσουν τις χρεωστικές κάρτες Visa ή Mastercard στο ασφαλές σύστημα πληρωμών του Facebook μέσα σε ένα λεπτό ή δύο. Στη συνέχεια, απλώς πατήστε το σύμβολο "+" σε ένα παράθυρο ομαδικής συνομιλίας και στη συνέχεια πατήστε "Πληρωμές".

Μπορείτε να επιλέξετε αν θα ζητήσετε χρήματα από όλους όσους ανήκουν στην ομάδα ή απλώς από ορισμένα άτομα. Μόλις γίνει αυτό, ζητήστε είτε ένα ποσό ανά άτομο είτε διαχωρίστε το σύνολο μεταξύ όλων, καθορίστε τι είναι για αυτό και πατήστε το κουμπί Αίτηση.

Μπορείτε να δείτε με μια ματιά ποιος έχει πληρώσει και ποιος είναι ακόμα για να βήξετε, καθιστώντας εύκολο να εφαρμόσει λεπτή - ή όχι-τόσο-λεπτή - πίεση στην slowpokes.

Ζητήστε μια βόλτα

Ενώ τα λεωφορεία, τα τρένα και τα πικραμένα tuk-tuk είναι όλα μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας, μερικές φορές απλά θέλετε την ευκολία και την άνεση ενός κλιματιζόμενου αυτοκινήτου. Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ και θέλετε να καλέσετε ένα Lyft ή Uber, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να αφήσετε τη συνομιλία σας στο Messenger.

Σίγουρα, αποθηκεύει μόνο λίγα δευτερόλεπτα, αλλά δεν χρειάζεται να διακόψετε τη συνομιλία σας είναι ένα μικρό αλλά ευπρόσδεκτο όφελος. Απλώς πατήστε το σύμβολο "+" σε οποιαδήποτε συνομιλία και στη συνέχεια πατήστε "Rides". Επιλέξτε την αγαπημένη σας υπηρεσία και ακολουθήστε τις απλές οδηγίες.

Όλοι οι άλλοι χρήστες στη συζήτηση θα δουν μια ειδοποίηση που έχετε ονομάσει μια βόλτα και θα λάβετε πληροφορίες οδηγού και πρόοδο στο ίδιο παράθυρο. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το Uber πριν, η πρώτη σας βόλτα θα είναι δωρεάν - ένα ωραίο επίδομα.