Επισκεφθείτε τη Βενετία τον Φεβρουάριο

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στη Βενετία, την Ιταλία το Φεβρουάριο, δεν υπάρχει έλλειψη ειδικών εκδηλώσεων, εορτασμών της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και τοπικών εκδηλώσεων στην πόλη. Στην πραγματικότητα, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του ημερολογίου της Βενετίας, Carnevale, συνήθως πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο.

Παρόλο που η Βενετία εξακολουθεί να είναι αρκετά δροσερή αυτή τη χρονική περίοδο και η Βενετία τον Μάρτιο είναι σημαντικά καλύτερη για τον τουρισμό, οι παραδόσεις του φεστιβάλ Carnevale και του Αγίου Βαλεντίνου προσφέρουν στους επισκέπτες μια μεγάλη ποικιλία από ειδικές εκδηλώσεις και γεγονότα για τις διακοπές τους στην ιταλική πόλη.

Διαβάστε και ανακαλύψτε περισσότερα για αυτές τις δύο τεράστιες εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη και σχεδιάστε τις διακοπές σας στην Ιταλία με σιγουριά ότι θα έχετε σίγουρα κάτι να κάνετε ενώ θα χαλαρώσετε και θα απολαύσετε τα αξιοθέατα της Βενετίας, τους ήχους και την ευτυχία τον Φεβρουάριο.

Carnevale και Lent

Ήδη στις 3 Φεβρουαρίου, η Carnevale και η αρχή της Σαρακοστής έρχονται στη Βενετία, βυθίζοντας την πόλη σε μια κακοφωνία των εορτασμών. Το Carnevale είναι μία από τις μεγαλύτερες παραδόσεις της Βενετίας και ως εκ τούτου μία από τις πιο δραστήριες περιόδους τουρισμού της Βενετίας.

Οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο πλήθουν στη Βενετία για τους πιο γνωστούς καρναβαλικούς εορτασμούς της Ιταλίας, που περιλαμβάνουν μπάλες μεταμφίεσης, παρελάσεις τόσο στις εκτάσεις όσο και στα κανάλια, εκθέσεις τροφίμων, καρναβάλια για παιδιά και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Τα γεγονότα ξεκινούν αρκετές εβδομάδες πριν από την πραγματική ημερομηνία του Carnevale (Shrove Tuesday). Μάθετε περισσότερα για τις επερχόμενες ημερομηνίες για το Carnevale και πώς γιορτάζεται το Carnevale στη Βενετία διαβάζοντας μερικούς από τους οδηγούς μας σχετικά με το θέμα - το Carnevale 2018 πρόκειται να ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου, αλλά δεν έχει γίνει επίσημη δήλωση για τον εορτασμό του 2018, ώστε οι εορταστικές εκδηλώσεις να ξεκινήσουν ακόμα νωρίτερα.

Festa di San Valentino: Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Μόνο τα τελευταία χρόνια η Ιταλία ξεκίνησε να γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με καρδιές, ερωτικά γράμματα και ρομαντικά δείπνα με κεριά όπως οι Αμερικανοί έχουν κάνει εδώ και χρόνια και μερικά μουσεία προσφέρουν επίσης εισιτήρια δύο για ένα για ζευγάρια την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τα πολλά εστιατόρια, τα καταστήματα σοκολάτας και λουλουδιών της Βενετίας, τα ψηλά μπαρ και οι υπέροχες απόψεις σας προσφέρουν πληθώρα ρομαντικών ευκαιριών ημερομηνίας για εσάς και τους σημαντικούς σας άλλους για το ταξίδι σας στην πόλη. Φροντίστε να δείτε το The Anchor and Chocolatier Blue για τα στιγμιότυπα των ρομαντικών γευμάτων της Βενετίας.

Γιορτάστε πηγαίνοντας για μια βόλτα με γόνδολα και φιλώντας κάτω από την περίφημη Γέφυρα των Αξιοθεάτων ή απογυμνώνοντας για ένα ποτό στο εξωτερικό τραπέζι στην πλατεία του Αγίου Μάρκου το βράδυ. Για περισσότερη ρομαντική έμπνευση στη Βενετία, επισκεφθείτε αυτήν τη συλλογή φωτογραφιών της Ρομαντικής Βενετίας από τον οδηγό μας για ταξίδια και μήνα του μέλιτος.