Βενετία τον Μάρτιο

Τι είναι στη Βενετία τον Μάρτιο

Η Βενετία είναι μια μαγευτική πόλη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ο υπόλοιπος κόσμος φαίνεται να έχει ανακαλύψει αυτό, και η La Serenissima - "η πιο γαλήνια", όπως η πόλη είναι το παρατσούκλι - είναι συνήθως γεμάτη με επισκέπτες όλο το χρόνο. Παρά τον ψυχρό, υγρό καιρό, ο Μάρτιος είναι μια δημοφιλής εποχή στη Βενετία, χάρη εν μέρει στα φημισμένα φεστιβάλ και εκδηλώσεις της πόλης.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη Βενετία που λαμβάνουν χώρα τον Μάρτιο.

Αρχές Μαρτίου - Carnevale και αρχή της Σαρακοστής. Το Carnevale και η Lent μπορεί να είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς χρόνους που θα γίνει στη Βενετία. Οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο πλήθουν στη Βενετία για τους πιο γνωστούς καρναβαλικούς εορτασμούς της Ιταλίας, στους οποίους περιλαμβάνονται μπάλες μεταμφίεσης, παρέλαση τόσο στις εκτάσεις όσο και στα κανάλια, εκθέσεις τροφίμων, καρναβάλια των παιδιών και πολλές άλλες δραστηριότητες. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αρκετές εβδομάδες πριν από την πραγματική ημερομηνία του Carnevale στο Shrove Tuesday, culminating με το Martedi grasso ή το Fat Tuesday. Μάθετε περισσότερα για τις ημερομηνίες του Carnevale ανά έτος και τις παραδόσεις της Βενετίας Carnevale και Carnevale στην Ιταλία .

8 Μαρτίου - Festa della Donna . Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται συχνά στην Ιταλία από ομάδες γυναικών που εγκαταλείπουν τους άνδρες στο σπίτι και πηγαίνουν έξω για δείπνο μαζί. Έτσι, εάν θέλετε να φάτε σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο στη Βενετία στις 8 Μαρτίου, είναι καλή ιδέα να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων . Ορισμένα εστιατόρια εξυπηρετούν ένα ειδικό μενού αυτήν την ημέρα.

Μέσα έως τέλη Μαρτίου - Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα. Οι τουρίστες, και όχι οι ντόπιοι, τείνουν να πλήττουν τη Βενετία γύρω από το Πάσχα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάρετε μερικές υπέροχες εκθέσεις, συναυλίες κλασικής μουσικής και υπηρεσίες Πάσχα στη Βενετία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι επισκέπτες μπορεί επίσης να επιθυμούν να παραστούν στη μάζα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου το Πάσχα.

Διαβάστε περισσότερα για τις παραδόσεις του Πάσχα στην Ιταλία .

19 Μαρτίου - Festa di San Giuseppe. Η Ημέρα του Αγίου Ιωσήφ (ο πατέρας του Ιησού) είναι επίσης γνωστή ως Ημέρα του Πατέρα στην Ιταλία. Οι παραδόσεις αυτής της ημέρας περιλαμβάνουν τα παιδιά που δίνουν δώρα στους πατέρες τους και την κατανάλωση ζεπόλης (γλυκιά τηγανημένη ζύμη, παρόμοια με μια ντόνατς).

Καθημερινές παραστάσεις όπερας και κλασικής μουσικής. Επειδή τόσο η κλασική και η όπερα μουσική γράφτηκαν ή έμειναν στη Βενετία, είναι μια από τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης στην οποία θα δουν μια παράσταση. Η θρυλική ορχήστρα της Βενετίας, La Fenice, παρουσιάζει σκηνικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Αν δεν είστε έτοιμοι να ξοδέψετε € 100 ή περισσότερα για μια όπερα ή κλασσική παράσταση, υπάρχουν λιγότερο δαπανηρές παραστάσεις σε εκκλησίες και μουσικά σχολεία σε όλη την πόλη. Στις πιο πολυσύχναστες οδούς της Βενετίας, θα συναντήσετε ανθρώπους σε περίτεχνα κοστούμια που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν εισιτήρια για αυτές τις παραστάσεις. Ένα βράδυ που ξοδεύεται σε μία από αυτές τις συναυλίες μπορεί να είναι εξίσου μαγευτικό με μια πιο δαπανηρή απόδοση.

Ενημερώθηκε από την Elizabeth Heath