Το Παλάτι των Δογμάτων, Βενετία

Το Palazzo Ducale της Βενετίας

Το Παλάτι των Δογμάτων, το οποίο έχει θέα στην Πιάτζα της πλατείας του Αγίου Μάρκου (Piazza San Marco), είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Βενετίας . Ονομάζεται επίσης το Palazzo Ducale, το Παλάτι των Δογμάτων ήταν έδρα εξουσίας για τη Βενετική Δημοκρατία - La Serenissima - για αιώνες.

Το παλάτι των Δογμάτων ήταν η κατοικία του Δογείου (ηγεμόνα της Βενετίας) και στέγαζε επίσης τα πολιτικά όργανα του κράτους, όπως το Μεγάλο Συμβούλιο (Maggior Consiglio) και το Συμβούλιο των Δέκα.

Μέσα στο πλούσιο συγκρότημα υπήρχαν δικαστήρια, διοικητικά γραφεία, αυλές, μεγάλες κλιμακοστάσια και αίθουσες χορού, καθώς και φυλακές στο ισόγειο. Πρόσθετα κύτταρα της φυλακής βρίσκονταν στο κανάλι στο Prigioni Nuove (Νέες Φυλακές), χτίστηκαν στα τέλη του 16ου αιώνα και συνδέθηκαν με το ανάκτορο μέσω της Γέφυρας των Στεναγμών . Μπορείτε να δείτε τη Γέφυρα των Στεναγμών, τον θάλαμο βασανιστηρίων και άλλες τοποθεσίες που δεν είναι ανοιχτές για τους επισκέπτες στο Doge Palace Tour Itineraries Tour .

Ιστορικά αρχεία σημειώνουν ότι το πρώτο παλάτι του Δούκα στη Βενετία χτίστηκε γύρω στα τέλη του 10ου αιώνα, αλλά μεγάλο μέρος αυτού του βυζαντινού μέρους του ανακτόρου ήταν θύμα μεταγενέστερων προσπαθειών ανοικοδόμησης. Η κατασκευή του πιο αναγνωρίσιμου τμήματος του ανακτόρου, η γοτθική πρόσοψη με νότιο προσανατολισμό, που ξεκίνησε το 1340, ξεκίνησε το 1340 για να συγκρατήσει το χώρο συνάντησης για το Μεγάλο Συμβούλιο.

Υπήρξαν πολυάριθμες επεκτάσεις του Παλατιού του Δογίτη στους επόμενους αιώνες, συμπεριλαμβανομένων και μετά το 1574 και το 1577, όταν οι πυρκαγιές κατέστρεψαν τμήματα του κτιρίου.

Οι μεγάλοι Βενετοί αρχιτέκτονες, όπως ο Filippo Calendario και ο Antonio Rizzo, καθώς και οι δάσκαλοι της βενετσιάνικης ζωγραφικής - Tintoretto, Titian και Veronese - συνέβαλαν στο περίπλοκο εσωτερικό σχεδιασμό.

Το σημαντικότερο κοσμικό κτίριο της Βενετίας, το Παλάτι των Δογμάτων ήταν το σπίτι και η έδρα της Βενετικής Δημοκρατίας για περίπου 700 χρόνια μέχρι το 1797 όταν η πόλη έπεσε στον Ναπολέοντα.

Είναι δημόσιο μουσείο από το 1923.