Ερωτοί και αγκάθια στην Καλιφόρνια

Οδηγός για την προβολή μεγάλων μπλε ερωδιού και μεγάλων egrets στην Καλιφόρνια

Είναι ένα κοινό αξιοθέατο γύρω από τους υγροτόπους της Καλιφόρνιας: ψηλά, μακρόστενα, με μακριά λαιμό πουλιά που βυθίζονται στα ρηχά, αναζητώντας ψάρια. Ακόμη και μετά από χρόνια ζωής στην Καλιφόρνια, δεν μπορώ να αντισταθώ σε αυτή τη στιγμή του δέους όταν τους βλέπω.

Αν αυτές οι ομορφιές με μακριά πόδια είναι λευκές, είναι μάλλον αιγυπτιακές. Οι ωραίοι γκρίζοι είναι ερωδιούς. Βρίσκονται συχνά μαζί.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι ζουν κοντά στην ακτή στη νότια Καλιφόρνια που δεν θα βρείτε πολλά μέρη για να παρακολουθήσετε ερωδιούς και egrets εκεί.

Τα περισσότερα από τα καλύτερα σημεία είναι στην κεντρική και βόρεια Καλιφόρνια. Είναι καταχωρημένα εδώ από βορρά προς νότο.

Ερωδιούς και Egrets στην κομητεία Marin

Το φαράγγι του Audubon Canyon στην άκρη της λιμνοθάλασσας Bolinas είναι ένα αγαπημένο σημείο φωλιάσματος για τους ερωδιούς και τους egrets, που αγαπούν τα δέντρα στις πλαγιές του. Είναι ακριβώς έξω από το CA Hwy 1 περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο βόρεια του Σαν Φρανσίσκο. Κατά τη διάρκεια της εποχής φωλιάσματος, είναι ένα θέα που αξίζει να δείτε αν αγαπάτε την άγρια ​​φύση. Τα δέντρα φαίνεται να έχουν περισσότερα πτηνά από αυτά από τα φύλλα, και τα μωρά είναι αξιολάτρευτα.

Το αγρόκτημα είναι ανοιχτό μόνο τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Ιουλίου - ή από την Τρίτη έως την Παρασκευή με ραντεβού. Οι συνεργάτες είναι σε ετοιμότητα με τη δημιουργία ειδικών σκοπευτών, έτοιμων να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας, καθιστώντας το ένα ιδιαίτερα καλό μέρος για να τα δείτε.

Ερωτοί και Egrets στο Elkhorn Slough

Τα ρηχά νερά του Elkhorn Slough στο Moss Landing είναι ένα τέλειο μέρος για να δείτε ερωδιούς και αετό κάθε φορά.

Το χωματόδρομο είναι περίπου 1,5 ώρες οδήγησης νότια του Σαν Φρανσίσκο και περίπου μισή ώρα βόρεια του Monterey.

Συχνά, το μόνο που χρειάζεται για να δείτε τα πουλιά σε αυτήν την περιοχή είναι μια ματιά στο παράθυρο του αυτοκινήτου σας. Για να πάρετε μια καλύτερη εμφάνιση, μπορείτε να καγιάκ στη σάλτσα - είτε από τον εαυτό σας σε μια ομαδική περιήγηση - είτε να πάτε σε ένα ταξίδι με πλοίο με φυσιολάτρες με το Elkhorn Slough Safari.

Περισσότερα από 7.000 στρέμματα γης γύρω από το Elkhorn Slough προστατεύονται από οργανώσεις συντήρησης. Θα βρείτε ένα κέντρο επισκεπτών λίγα μίλια από το CA Hwy 1, όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να εξερευνήσετε τα έλη με τα πόδια. Για να φτάσετε εκεί, γυρίστε στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος πάνω στο δρόμο Dolan, στη συνέχεια αριστερά στην οδό Elkhorn.

Ερωδιούς και Egrets στην περιοχή άγριας φύσης Gray Lodge

Η Gray Lodge Wildlife Area δεν βρίσκεται στην ακτή αλλά στην κεντρική κοιλάδα, 60 μίλια βόρεια του Σακραμέντο στην κομητεία Butte. Βρίσκεται στο Pacific Flyway, προσελκύει σχεδόν 40 είδη πτηνών νερού και παρέχει χειμερινό βιότοπο για περίπου 5 εκατομμύρια πουλιά κάθε χρόνο. Εκτός από τους πιο συνηθισμένους μεγάλους γαλάζιους ερωδιούς και μεγάλα αγριογούρουνα, μπορείτε επίσης να δείτε πράσινους ερωδιούς, μαύρους κεραμωμένους ερωδιούς, μικρούς μπλε ερωδιούς και χιονισμένους αγκάθια στο Gray Lodge.

Αιγόκεροι και Egrets Αλλού στην Καλιφόρνια

Καλιφόρνια Παρακολούθηση Άγριας Ζωής αναφέρει περισσότερα μέρη για να δείτε τους μεγάλους μπλε ερωδιούς και τα egrets. Περιλαμβάνουν την αποβάθρα K κοντά στην προβλήτα 39 στο Σαν Φρανσίσκο, τον ποταμό Audubon Kern που βρίσκεται βορειοανατολικά από το Bakersfield και το Palo Alto Baylands Preserve στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Heron και Egret Βλέποντας Συμβουλές

Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε εντοπίσει σωστά τα πτηνά που βλέπετε, ελέγξτε τις σελίδες αναγνώρισης ειδών στο εργαστήριο Cornell της Ορνιθολογίας.

Για να τα αναγνωρίσετε εν κινήσει, μου αρέσει η εφαρμογή Merlin Bird ID, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο για τα iPhone όσο και για τα Androids.