Το ελληνικό νησί της Εύβοιας

Η Εύβοια, προφέρεται "effia", είναι επίσης γνωστή ως Εύβοια. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, λίγο μετά το μεγάλο νησί της Κρήτης . Αλλά για τους περισσότερους ξένους ταξιδιώτες, η Εύβοια είναι σχεδόν αόρατη στο ραντάρ ταξιδιού. Ωστόσο, αυτό το ελληνικό νησί είναι πολύ εύκολο να φτάσετε, έχει εξαιρετικές γαστρονομικές παραδόσεις, θερμές πηγές και ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους.

Πού είναι η Εύβοια και ποιος πηγαίνει εκεί;

Η Εύβοια βρίσκεται κατά μήκος της ανατολικής ακτής της ηπειρωτικής Ελλάδας, κοντά στην Αθήνα.

Ακόμα και για τους πιο δειλά οδηγούς, είναι μια σχετικά εύκολη διαδρομή κατά μήκος της ευρείας οδού που οδηγεί από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει μια γέφυρα στην Εύβοια στη Χαλκιδική και ένα πορθμείο οχηματαγωγών και επιβατών μεταξύ της Αρκίτσας στην ηπειρωτική χώρα και της λουτρόπολης Αιδηψού ή της Αιδηψού στην ίδια την Εύβοια. Ανάλογο πλοίο λειτουργεί μεταξύ Γλυφά στην ηπειρωτική χώρα και τον Αγιόκαμπο. Αν έρχεστε από την Αθήνα, η Αρκίτσα θα είναι πιο βολική. Από τη Θεσσαλονίκη, το πλοίο Glyfa θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Η Εύβοια είναι ένα από τα "μυστικά" νησιά που οι Έλληνες φαίνεται να κρατούν για τον εαυτό τους. Γενικά, θα είναι μια λιγότερο τουριστική, πιο "ελληνική" εμπειρία. Οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται στον κλάδο των υπηρεσιών θα μιλούν αγγλικά, αλλά μπορεί να συναντήσετε μερικούς που δεν το κάνουν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από αυτή την ελληνική γλώσσα εξαπατώντας ή θέλετε να μάθετε τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου πριν φύγετε.

Μην χάσετε

Η Εύβοια είναι γνωστή για τα θαλασσινά και τα χειροτεχνήματα της.

Όπως και στην Κρήτη, η Εύβοια έχει πολλά μικρά ορεινά χωριά σε όμορφα τοπία. Έχουν συχνά τοπικά χειροτεχνήματα και ασυνήθιστα προϊόντα διατροφής, και πολλά από αυτά έχουν σημαντικά παρεκκλήσια που αξίζει να βρουν "την κυρία με ένα κλειδί" για να τα ανοίξουν, ώστε να μπορείτε να ρίξετε μια ματιά γύρω. Είναι συνηθισμένο να αφήνετε ένα κέρμα στο κιβώτιο νομισμάτων και μου αρέσει να δώσω και ένα στο βασικό φύλακα.

Περιοδεία εις αξιοθέατα μέρη

Όπως οι ιαματικές πηγές; Υπάρχουν αρκετοί χώροι που προσφέρουν λουτρά ορυκτών. Η πιο ανεπτυγμένη είναι στην Αιδηψό. Μια θερμική επιλογή είναι το πολυτελές ξενοδοχείο Thermae Sylla. Δείτε περισσότερα για φυσικά ιαματικά λουτρά και πηγές σε όλη την Ελλάδα . Ο εκτεταμένος αρχαιολογικός χώρος της πόλης της Ερέτριας στο νότιο τμήμα του νησιού είναι ανοικτός στους επισκέπτες.

Ταξίδια στην Εύβοια

Ένα ταξίδι στην Εύβοια, φιλικό προς το φαγητό, σε λογικές τιμές, προέρχεται από την Πολιτιστική και Κουζίνα της Εύβοιας, μια εταιρεία που εστιάζει στην εξερεύνηση της Εύβοιας και στην βαθιά χαλάρωση στις παραδόσεις της. Τα ταξίδια τους αρχίζουν και τελειώνουν στην Αθήνα και παρέχουν μεταφορά από και προς την ίδια την Εύβοια.

Μια άλλη επιλογή είναι να εξερευνήσετε την ακτογραμμή της Εύβοιας σε μια περιοδεία με γιοτ που μπορεί να προσφέρει έναν προσιτό και μοναδικό τρόπο να κοιτάξετε την ακτογραμμή.

Η Εύβοια έχει μια μεγάλη ποικιλία θέσεων για διαμονή. Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Αιδηψό βρίσκονται κοντά στα ιαματικά λουτρά ή παρέχουν τη δική τους.