Το Μπρούκλιν μπορεί να φτάσει στο μεγαλύτερο Hanukkah Menorah του κόσμου, αλλά αφθονία Chabad Menorahs

"Ω Hanukkah oh Hanukkah έρχονται φως το menorah", όπως το τραγούδι πηγαίνει. Και στο Μπρούκλιν, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια κοινοτική φωτισμό του "μεγαλύτερου κόσμου του menorah", στο Grand Army Plaza. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα τεράστιο υπαίθριο menorah στο Μπρούκλιν - και τουλάχιστον ένα στο Μανχάταν. Έτσι, ως θέμα της υπερηφάνειας του Μπρούκλιν, ποιος είναι ο "μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο", ούτως ή άλλως; Δεν μπορούν να υπάρξουν ΔΥΟ από τις "μεγαλύτερες μανόρες του κόσμου". Ή μήπως υπάρχει;

Και πάλι, πού αλλού μπορεί να περάσει ο νοικοκυρά Brookynite, μακριά από το σπίτι στο Hanukkah, να βρει μια άλλη μέγα υπαίθρια menorah, όπως αυτή στο Grand Army Plaza, πλήρης με εορταστικό φωτισμό κεριών και, ναι, δωρεάν latkes;

Ο πλήρης οδηγός για Hanukkah στο Μπρούκλιν

Πόσο μεγάλο είναι ο Μεγάλος Στρατός Plaza Menorah στο Μπρούκλιν;

Παίρνει ένα κεράσι για να φτάσει στην κορυφή του τεράστιου menorah του Μπρούκλιν, αλλά για να φτάσουμε στο ζήτημα του μεγέθους, ζητήσαμε την απάντηση από τους εμπειρογνώμονες του Chabad, των οποίων η ορθόδοξη εβραϊκή εκκλησία στο Μπρούκλιν είναι υπεύθυνη για να φέρει το μεγαλύτερο (ή ίσως το δεύτερο μεγαλύτερο ) menorah στο Grand Army Plaza στο Park Slope κάθε Χανουκά.

Εδώ είναι αυτό που μάθαμε σε αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν εκπρόσωπο του Chabad σχετικά με το Menorah Grand Army Plaza:

"Τα πιο ανυψωμένα οκτώ κεριά μπορούν να είναι και εξακολουθούν να είναι halachically kosher (που σημαίνει αποδεκτό από την εβραϊκή νομοθεσία) είναι 31 πόδια και 5 ίντσες. Αυτό βασίζεται στις μετρήσεις του Rabbi Chaim Naeh OBM."

"Το menorah μας έχει δύο ύψη - τα 8 κλαδιά είναι 31 '5" από το έδαφος. Το Shamash (το μεσαίο κερί) είναι 33' από το έδαφος, οπότε τα οκτώ κεριά είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερα από το υψηλότερο σημείο της menorah, είναι μια αλαζονικά νόμιμη μενού. "

Οι παραπάνω πληροφορίες, αξίζει να σημειωθεί, δεν απαντούν ακριβώς στην ερώτηση μεγέθους.

Αρκεί να πούμε ότι τα διάφορα τεράστια υπαίθρια menorahs στην πόλη της Νέας Υόρκης, εάν έχουν συσταθεί από το Chabad, είναι πιθανότατα όλα σχετικά με το ίδιο μέγεθος, όλα είναι kosher με την παραπάνω έννοια και συνεπώς είναι συλλογικά όλα τα μεγαλύτερα menorahs στον κόσμο.

Ζητήστε μια απλή ερώτηση, πάρτε μια περίπλοκη απάντηση.

Συμβουλές για τους ταξιδιώτες - όπου οι Brooklynites της Homesick μπορούν να βρουν υπαίθριες μεσογειακές Menorahs

Δεδομένου ότι το Μπρούκλιν δεν είναι μόνο στο να έχει ένα τεράστιο υπαίθριο menorah, θα πρέπει οποιοσδήποτε Brooklynites ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια των διακοπών να βρεθούν μακριά από το σπίτι - ή ακόμα και στο Μανχάταν! - μπορούν να κάνουν μια μελισσοκομική γραμμή σε άλλες υπαίθριες mega-menorahs, παρόμοια με τη γιγαντιαία Μεγάλη Αρχιτεκτονική Plaza του Μπρούκλιν. Μπορούν να βρεθούν σε:

Και αν ένας αδέσποτος Brookynite βρεθεί στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια της Χανουκά, τότε υπάρχει πάντα η τεράστια μενού στην άλλη, τα Universal Studios.

(Αυτές προσφέρουν επίσης την ευκαιρία για κοινοτικές εορταστικές εκδηλώσεις κεριών κάθε βράδυ του Hanukkah - όπως και στο σπίτι.

Έχετε ένα latke στο Λίβερπουλ. Κάνετε μια χώρα στη Χάγη. Το Globe trotting Brookynites που λείπει από τον εορτασμό του Hanukkah στο άνετο Park Slope μπορεί να βρει τις σχεδόν μεγαλύτερες μελωρές του κόσμου, καθώς και δωρεάν latkes, σε πάνω από δύο δωδεκάδες τοποθεσίες στο εξωτερικό, από την Ουρουγουάη στην Ουκρανία:

Α, και έτσι η ερώτηση; Ναι, το Μπρούκλιν είναι η πατρίδα του μεγαλύτερου μεσογειακού menorah - αλλά δεν είναι το μόνο μέρος που πρέπει να γίνει.