Να φτάσετε στο νησί Lamma, Χονγκ Κονγκ

Υπηρεσίες Πλοίων, Προσωρινά Γραφεία και Εκδρομές με Σκάφη

Μια βόλτα με βάρκα στο νησί Lamma είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της φύσης που επισκέπτονται το Χονγκ Κονγκ (HK). Με παραδοσιακές μπουτίκ, καφετέριες hipster και καταστήματα χειροτεχνίας στο μεγαλύτερο χωριό του Yung Shue Wan, το νησί είναι προσβάσιμο μόνο με δρομολόγια πλοίων, εκδρομές με σκάφος και ιδιωτικούς ναυλωτές, γεγονός που κάνει για ένα τέλειο ημερήσιο ταξίδι ή ρομαντική απόδραση από το θόρυβο πόλη.

Μαζί με λίγους ξενώνες , ένα ξενοδοχείο και μερικά ωραία μπαρ, το νησί Lamma φιλοξενεί τις σπηλιές Kamikaze, τα μίλια μονοπατιών πεζοπορίας, το μικρό ψαροχώρι Sok Kwu Wan και την παραλία Lo So Shing, μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού του Χονγκ Κονγκ .

Για τα δρομολόγια πλοίων προς το νησί Lamma, δεν θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων εκτός από τα ταξίδια κατά τις επίσημες αργίες, αλλά θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε online κρατήσεις για εκδρομές με σκάφος ή ιδιωτικές πτήσεις.

Λάβετε υπόψη ότι, δεδομένου ότι δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στο νησί, θα πρέπει να περάσετε σε αυτό το σημείο για να ελέγξετε μερικούς από αυτούς τους προορισμούς εάν ταξιδέψετε αποκλειστικά μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Lamma (όχι μεταξύ των δύο χωριών της Lamma). Από την άλλη πλευρά, οι εκδρομές με σκάφος και οι ιδιωτικοί χάρτες θα σας επιτρέψουν να ανεβείτε και να βγείτε σε αρκετούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς γύρω από το νησί.

Υπηρεσίες φέρι στο νησί Lamma

Η πιο δημοφιλής υπηρεσία πορθμείων για επισκέπτες εκτελείται από την κεντρική προβλήτα του Χονγκ Κονγκ 4 ή την προβλήτα Aberdeen Hong Kong στο Yung Shue Wan. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης υπηρεσίες από το Central στο Sok Kwu Wan, από το Aberdeen HK έως το Yung Shue Wan ή από το Aberdeen στο Mo Tat Wan και το Sok Kwu Wan.

Οι υπηρεσίες από το κέντρο προς το Yung Shue Wan διαρκούν 20 λεπτά και διαρκούν καθημερινά (με περιορισμένες υπηρεσίες τη νύχτα) και η διαδρομή 35 λεπτών με το πλοίο από το Central στο μικρό ψαροχώρι Sok Kwu Wan στην ανατολική πλευρά του νησιού διαρκεί κάθε 90 λεπτά.

Το Aberdeen, ένα άλλο μικρό ψαροχώρι στο νησί του Χονγκ Κονγκ, έχει υπηρεσίες σε τρία χωριά της Lamma, συμπεριλαμβανομένης 15λεπτης υπηρεσίας στο Yung Shue Wan 11 φορές την ημέρα και 14 ημερήσιων εκδρομών στο Sok Kwu Wan μέσω του Mo Tat Wan.

Εκδρομές με σκάφος και εστιατόρια Ferries

Αντί να πάρετε τη διαδρομή δημόσιας διαμετακόμισης, θα μπορούσατε επίσης να κλείσετε εισιτήριο για μια βάρκα ή ακόμα και να δειπνήσετε στο διάσημο εστιατόριο θαλασσινών Lamma Rainbow, το οποίο παρέχει δωρεάν υπηρεσία πορθμείων σε εστιατόρια πάνω σε αυτό το πλωτό ίδρυμα.

Το Island Junks, μια ιδιωτική εταιρία τουριστικού σκάφους και charter με έδρα το Χονγκ Κονγκ, είναι η καλύτερη επιλογή για να φτάσετε οπουδήποτε στο νησί Lamma από το Χονγκ Κονγκ, με κρατήσεις για κάθε χωριό και προορισμό στο νησί που προσφέρονται καθημερινά. Το Island Junks παρέχει επίσης υπηρεσίες σε Lantau, Peng Chau, Cheung Chau, νησί Po Toi, τις 9 ακτές, Clearwater Bay, Sai Kung, Long Ke και Tai Long Wan.

Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε λίγα χρήματα, μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για ιδιωτική κρουαζιέρα με ταχύπλοο μέσω του eOasis, το οποίο προσφέρει πολυτελή καταλύματα σε μια 8ωρη περιοδεία σε όλους τους καλύτερους προορισμούς του νησιού, συμπεριλαμβανομένου του νησιού Lamma.