Χρυσή Εβδομάδα στην Κίνα Επεξήγηση

Η Χρυσή Εβδομάδα είναι στην πραγματικότητα δύο εβδομάδες διακοπές στην Κίνα. Παρόλο που μπορεί να συνηθίσετε να επιλέγετε τις διακοπές σας, στην Κίνα, οι περισσότεροι εργάτες εργοστασίων, αποθηκών και γραφείων λαμβάνουν ταυτόχρονα τις διακοπές τους έτσι ώστε το εργοστάσιο ή το γραφείο να μπορεί να κλείσει τελείως. Αυτό συμβαίνει δύο φορές το χρόνο σε χρυσές εβδομάδες.

Αυτές οι εβδομάδες κάνουν πρωτοσέλιδα λόγω της τεράστιας κίνησης των ανθρώπων που τα συνοδεύει.

Βλέπει εκατομμύρια μετανάστες εργαζόμενους που ταξιδεύουν στο σπίτι τους εντός της Κίνας και πιο εύποροι Κινέζοι για διακοπές στο εξωτερικό. Αυτός ο συνδυασμός συσσωρεύεται σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα που χτυπούν τους δρόμους, τις σιδηροτροχιές και τα αεροδρόμια για λίγες μέρες. Είναι χάος. Το σιδηροδρομικό σύστημα καταρρέει με τις μεγάλες ουρές και τις περιστασιακές ταραχές, ενώ οι θερμοκρασίες στα αεροδρόμια είναι τόσο μικρές όσο η αναμονή των εισιτηρίων είναι μεγάλη.

Πότε είναι η Χρυσή Εβδομάδα Διακοπές

Η πρώτη Χρυσή Εβδομάδα στην Κίνα είναι το Φεστιβάλ της Άνοιξης. Αυτό γιορτάζεται είτε τον Ιανουάριο είτε τον Φεβρουάριο και βρίσκεται γύρω από το κινεζικό νέο έτος . Η ημερομηνία κινείται κάθε χρόνο, επειδή συνδέεται με τον σεληνιακό κύκλο. Αυτό είναι το πιο πολυσύχναστο από τις δύο Χρυσές Εβδομάδες, καθώς σχεδόν όλοι οι μετανάστες εργαζόμενοι θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα ή το χωριό τους και εκατομμύρια Κινέζοι στο εξωτερικό θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Σκεφτείτε τα Χριστούγεννα στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια τριπλασιάστε τον αριθμό των ανθρώπων.

Η δεύτερη Χρυσή Εβδομάδα, γνωστή ως Χρυσή Εβδομάδα Εθνικής Ημέρας , ξεκινάει και γύρω από την 1η Οκτωβρίου.

Πρέπει να ταξιδέψω στην Κίνα κατά τη χρυσή εβδομάδα;

Δεν είναι ιδανικό. Θα βρείτε τις τιμές ξενοδοχείων υψηλότερες και οι τιμές πτήσης αυξήθηκαν σημαντικά. Ορισμένα εστιατόρια και μερικά μικρότερα μαγαζιά και μαγαζάκια pop θα κλείσουν για μέρος των διακοπών, ειδικά κατά τη χρυσή εβδομάδα της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, ενώ τα high-end εστιατόρια θα είναι συχνά κλειστά.

Θα βρείτε επίσης τα τουριστικά αξιοθέατα είναι εξαιρετικά απασχολημένα. Η συν πλευρά είναι ότι υπάρχουν συχνά εορτασμοί κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων και μια καρναβαλική ατμόσφαιρα επειδή οι άνθρωποι είναι σε διακοπές.

Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε, είναι καλύτερο να φτάσετε και να φύγετε έξω από τις ημερομηνίες της χρυσής εβδομάδας. Οι διακοπές ξεκινούν και τελειώνουν απότομα, και μόνο στις πρώτες και τελευταίες ημέρες της εβδομάδας η υποδομή αγωνίζεται. Εάν ταξιδεύετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις μέρες, αναμείνετε να βρείτε άτομα που κάθονται εκτός σταθμών λεωφορείων και κάθεστε στην οροφή των τρένων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια χαλαρώνοντας τους οδικούς περιορισμούς και τα διόδια, αλλά ο αντίκτυπος ήταν περιορισμένος.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στις πόλεις είναι εντάξει.

Πρέπει να ταξιδέψω στο Χονγκ Κονγκ κατά τη χρυσή εβδομάδα;

Μόλις ο προτιμώμενος προορισμός των Κινέζων τουριστών, η έλξη του Χονγκ Κονγκ έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι Κινέζοι έχουν γίνει πιο τολμηροί για τους προορισμούς διακοπών τους. Ακόμα, η πόλη είναι απολύτως συσκευασμένη κατά τη διάρκεια της Golden Week. Οι ουρές στο Ocean Park και στη Disneyland είναι θρυλικές, όπως και εκείνες που βρίσκονται έξω από τα πολυκαταστήματα της πόλης.

Μπορείτε επίσης να περιμένετε από τους ψηλούς κυλίνδρους να καταλαμβάνουν κάθε διαθέσιμη καρέκλα στα καλύτερα καζίνο του Macau .

Πέρα από τα SAR, οι παραλίες του Hainan τείνουν να γεμίζουν με ηλιόλουστες πιστώσεις, ενώ τα hotspots όπως η Σιγκαπούρη και η Μπανγκόκ θα είναι επίσης πολύ πιο απασχολημένα.

Χρυσές Εβδομάδες στο Μέλλον

Το μέλλον των Χρυσών Εβδομάδων της Κίνας είναι αβέβαιο. Το άγχος που ασκεί στο κινεζικό σύστημα μεταφορών, καθώς και ο αριθμός των ανθρώπων που έπληξαν σημαντικά αξιοθέατα, έχει δει την κινεζική κυβέρνηση να σβήνει την ιδέα να σπάσει τις εβδομάδες και να έχει διαρκέσει διακοπές όλο το χρόνο. Αυτό θα ακολουθήσει το σύστημα του Χονγκ Κονγκ, όπου οι διακοπές εστιάζονται στις πιο παραδοσιακές διακοπές. όπως το Φεστιβάλ Δράκου του Δράκου και το Φεστιβάλ του Μεσαίου Φθινοπώρου.

Το πρόβλημα με αυτή την ιδέα είναι ότι οι σύντομες αργίες δεν θα δώσουν στους εργαζομένους χρόνο για να ταξιδέψουν στο σπίτι και οποιαδήποτε απόφαση να σταματήσουν τις Χρυσές Εβδομάδες είναι πιθανό να προκαλέσει εκτεταμένες αναταραχές.