Παραλίες και παραθαλάσσια χωριά της Καλαβρίας

Πού να πάτε στην ακτή της Καλαβρίας, το δάχτυλο της μπότας

Η Καλαβρία προσφέρει μερικές από τις καθαρότερες και πιο παρθένες παραλίες στην Ιταλία. Περίπου 800 μίλια ακτογραμμής περιβάλλουν σχεδόν την περιοχή της Καλαβρίας , το δάχτυλο της μπότας .

Μάθετε τι να περιμένετε στις ιταλικές παραλίες με αυτές τις Συμβουλές για να πάτε στην παραλία στην Ιταλία .

Τυρρηνική ακτή της Καλαβρίας

Η Τυρρηνική ακτή της Καλαβρίας χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακούς βραχώδεις βραχώδεις βράχους διάσπαρτους με λεπτή λευκή άμμο.

Το Capo Vaticano και το Tropea είναι οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί κατά μήκος αυτής της ακτής και οι δύο έχουν ιταλικές σχολές γλώσσας.

Οι παραλίες της Tropea χαρακτηρίζονται με συνέπεια ως μέρος των πιο καθαρών στην Ιταλία. Και τα δύο είναι γραφικά χωριά γεμάτα ιστορικές τοποθεσίες, καταστήματα, εστιατόρια και καταλύματα, εκτός από τις υπέροχες παραλίες τους.

Το Pizzo είναι μια άλλη αξιοσημείωτη κοντινή πόλη, διάσημη για την Chiesa di Piedigrotta , μια εκκλησία που είναι πλήρως χαραγμένη από το βράχο tufo κοντά στην παραλία και για το tartufo ένα παγωτό που γιορτάζεται με φεστιβάλ στο Pizzo κάθε Αύγουστο.

Το Diamante είναι ένα ψαροχώρι γνωστό για τα αλιεύματά του, τις όμορφες παραλίες του και το ετήσιο Φεστιβάλ Peperoncino τον Σεπτέμβριο που γιορτάζει την πικάντικη ζεστή πιπεριά του Χιλιέ, που χαρακτηρίζεται από πολλά πιάτα της Καλαβρίας.

Η Σκάλεα είναι ένα άλλο δημοφιλές θέρετρο. Οι παραλίες είναι το επίκεντρο, αλλά έχει επίσης ένα γοητευτικό κέντρο της πόλης. Η περιοχή της Σκάλεας βρίσκεται στο έδαφος των παλαιών ελληνικών παραθαλάσσιων αποικιών της αρχαίας Συμπάρης και οι αρχαιολόγοι έχουν βρει εδώ πολλά προϊστορικά αντικείμενα.

Κατά μήκος της ακτής της Τυρρηνίας θα βρείτε επίσης το Palmi , το σπίτι της La Casa della Cultura Leonida Repaci με μια συλλογή κεραμικής και ζωγραφικής και το Museo Calabrese di Etnografie e Folklore , μια θαυμάσια συλλογή λαϊκών αντικειμένων της Καλαβρίας.

Περίπου 3 μίλια νότια της Πάλμι είναι η Monte Sant'Elia (η πρώτη κορυφή των βουνών Aspromonte) από την οποία θα απολαύσετε την καλύτερη θέα της Σικελίας και της ακτής της Καλαβρίας.

Σύμφωνα με τον Όμηρο στην Οδύσσεια , οι καταπληκτικοί βράχοι του Scilla ήταν το σπίτι του έξι κεφαλών θαλάσσιου τέρας Scylla που τρομοκρατούσε τα πλοία που περνούσαν.

Τα ρεύματα του στενού, τα οποία μπορούν πράγματι να γίνουν αρκετά άγρια, λέγεται ότι ελέγχονται από την ιδιοσυγκρασία της Αιολικής (των κοντινών Αιολικών Νήσων). Το τοπικό γλέντι λέει ότι οι γοργόνες εξακολουθούν να ζουν σε αυτά τα κύματα.

Τα πιο απτά πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Scilla περιλαμβάνουν το κάστρο του 17ου αιώνα, το Castello Ruffo, το οποίο βρίσκεται πάνω από τις παραλίες. Κοντά στο κάστρο βρίσκεται η Chiesa di Maria SS Immacolata με διάσημο βωμό και δεκατέσσερα χάλκινα γλυπτά του Ιησού.

Ιόνια Ακτή της Καλαβρίας

Η ακτή του Ιονίου έχει πιο ήρεμα νερά από την ακτή της Τυρρηνίας, αλλά εξίσου εντυπωσιακά βράχια και άμμο. Λιγότερο ανεπτυγμένο και συχνά λιγότερο γεμάτο από τον Τυρρηνικό ομόλογό του, το Ιόνιο φιλοξενεί πολυάριθμες ιστορικές και αρχαιολογικές περιποιήσεις, όπως το Aragonese Castle του Le Castella.

Το Soverato και το Siderno είναι δύο κόμβοι δραστηριότητας στην ακτή του Ιονίου με πολλές ιδιότητες σύγχρονων πόλεων. Το καλοκαίρι είναι αρκετά γεμάτο με βόρειους Ιταλούς και άλλους ευρωπαίους τουρίστες.

Για όσους αγαπούν τα μεσαιωνικά χωριά, τα καλύτερα διατηρημένα μπορούν να βρεθούν στο Stilo , Gerace και Badolato . Το Stilo διαθέτει την εντυπωσιακή βυζαντινή εκκλησία La Cattolica του 10ου αιώνα με πέντε θόλους που καλύπτονται από κεραμίδια.

Ο Gerace θεωρείται ότι ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα από πρόσφυγες του κοντινού Locri (μια μεγάλη στάση για όσους αγαπούν τις αρχαιολογικές ανασκαφές) που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον διάχυτο κίνδυνο εισβολής Σαρακηνών.

Το Gerace είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά χωριά σε όλη την Ιταλία, που επισημαίνεται από έναν καθεδρικό ναό του 11ου αιώνα, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος στην Καλαβρία, με τρεις διαδρόμους χωρισμένους από δύο σειρές δεκατριών στηλών που έχουν ληφθεί από τον αρχικό βυζαντινό πυρήνα της δομής στο Locri.

Το Badolato είναι ένα χωριό του 11ου αιώνα που χτίστηκε από τον Robert Guiscard. Πολλά από τα προστατευτικά πέτρινα τείχη παραμένουν γύρω από την πόλη που έχει θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Το Badolato διαθέτει 13 ξεχωριστές εκκλησίες, αν και μόνο μία είναι ανοιχτή όλο το χρόνο για τη Μάζα.

Αν σας αρέσει το κρασί, επισκεφθείτε το Cirò , το πιο γνωστό κρασί της Καλαβρίας, που βρίσκεται σε λόφους γεμάτους αμπελώνες, πορτοκαλιές και ελιές. Ο προκάτοχος του κρασιού του Cirò (Krimisa) λέγεται ότι έχει δοθεί στους νικητές των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων.

Τι να κάνετε στις ακτές της Καλαβρίας

Τόσο οι ακτές του Ιονίου όσο και του Τυρρηνικού παρέχουν ευπρόσδεκτες αναχωρήσεις από τις υπερπλήρεις, υπερδιπλασιασμένες παραλίες αλλού.

Οι ακτές της Καλαβρίας παρέχουν άφθονες ευκαιρίες για κολύμπι, καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα, ιστιοσανίδα ή ιστιοπλοΐα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να βουτήξετε κοντά σε ναυάγια αιώνων και αρχαίες πόλεις.

Φυσικά, υπάρχουν και τα λιγότερο ενεργά αθλήματα της ηλιοθεραπείας και της παρακολούθησης των ανθρώπων - φροντίστε να έχετε αντηλιακό, καθώς ο ήλιος του Mezzogiorno μπορεί να είναι βάναυλος!

Και αν θέλετε να ξεφύγετε από τη ζέστη της ακτής, υπάρχουν πολλά να δείτε στην ενδοχώρα στα βουνά της Καλαβρίας και τα εθνικά πάρκα .