Παραλίες στη Σικελία

Οι παραλίες του νησιού της Σικελίας είναι προορισμοί που πρέπει να επισκεφθούν για κάθε τουρίστα

Όλες οι διακοπές στο νησί της Σικελίας πρέπει να περιλαμβάνουν μια μέρα ή δύο σε μια από τις πολλές παραλίες της. Με χιλιόμετρα ακτογραμμής, οι παραλίες της Σικελίας είναι καθαρές και όμορφες, ιδανικές για διακοπές στο ρελαντί, για κολύμβηση ή για θαλάσσια σπορ. Εδώ είναι πέντε ακτές πόλεις της Σικελίας με υπέροχες παραλίες,

Λευκές αμμουδιές στο Scoglitti

Το Scoglitti είναι ένα μικρό ψαροχώρι στη νοτιοανατολική ακτή της Σικελίας κοντά στο Vittoria.

Έχει θέα στην ακτή του Κόλπου της Γέλας και αποτελεί τουριστικό προορισμό τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι όμορφες ακτές του Bianco Piccolo και του Baia del Sole είναι και τα δύο εύκολα ταξίδια από το κέντρο του Scoglitti και διαθέτουν ωραία, λευκή άμμο. Δεδομένου ότι έχει τόσους πολλούς τύπους και μεγέθη παραλιών, το Scoglitti είναι ιδανικό για επισκέπτες που θέλουν να αποφύγουν πλήθη τουριστών. Το Scoglitti βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Agrigento και είναι επίσης εύκολο να φτάσετε στην Κατάνια, όπου υπάρχει αεροδρόμιο.

Οι πολυάσχολες παραλίες του Balestrate

Βρίσκεται στη δυτική Σικελία στην επαρχία του Παλέρμο , το ψαροχώρι Balestrate βρίσκεται στο κέντρο του κόλπου Castellammare. Αυτή η περιοχή προσελκύει πολλούς τουρίστες, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν γίνεται θάλασσα με ομπρέλες και ομπρέλες. Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές παραλίες που αξίζει να αναζητήσετε αν θέλετε μοναξιά, αλλά τα πολύβουα πλήθη μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικά.

Οι παραλίες στην περιοχή Balestrate είναι αμμώδεις και βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις σε πολλές τοποθεσίες.

Castellammare del Golfo

Ανάμεσα στο Παλέρμο και το Τραπάνι στη βορειοδυτική ακτή της Σικελίας, το Castellammare del Golfo είναι μια γραφική παραθαλάσσια πόλη με πολύ ρομαντική αίσθηση. Δεδομένου ότι εξακολουθεί να αισθάνεται σαν παλιά Σικελία, είναι ένας καλός προορισμός εάν ακολουθείτε τον αυθεντικό πολιτισμό και τις παραδόσεις της Σικελίας.

Οι παραλίες βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα του Castellammare και έχουν κάτι να προσφέρουν κάθε είδος beachgoer.

Το Zingaro βρίσκεται δίπλα στο φυσικό καταφύγιο και έχει ένα εκπληκτικό σκηνικό, ενώ το Guidaloca είναι μια καλή τοποθεσία για τους οδηγούς καθώς η παραλία διαθέτει άνετο πάρκινγκ. Οι παραλίες του Castellammare del Golfo είναι επίσης δημοφιλείς με τους κολυμβητές και τους δύτες. οι όρμοι του Σκόπελο φιλοξενούν πολλά θαλάσσια ζωή. Είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να εξερευνήσετε τον ωκεανό με αναπνευστήρα.

Βότσαλα παραλίες στο Milazzo

Παρόλο που δεν είναι μια τυπική παραλιακή πόλη, το Milazzo είναι ένα ιδανικό μέρος για κολυμβητές και οι βοτσαλωτές παραλίες είναι ένα ευχάριστο μέρος για να περάσετε μια μέρα δυο στη ζέστη του ήλιου.

Το Milazzo βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Σικελίας, σε μικρή απόσταση από τα Αιολικά Νησιά και το πάρκο Nebrodi, γεγονός που το καθιστά δημοφιλή τουριστικό προορισμό και αγαπημένο των αρχαίων ιστορικών: Στην «Οδύσσεια», ο Milazzo είναι όπου το πλοίο του Οδυσσέα τρέχει και συναντά τον Πολύφημο , οι Κύκλωπες.

Το Milazzo έχει πολλά ξενοδοχεία και θέρετρα και η προβλήτα του είναι μια ευχάριστη στάση ακόμη και για όσους προτιμούν να μην κολυμπήσουν.

San Vito lo Capo

Κοινώς γνωστό ως Ακρωτήρι Αγίου Βίτου , αυτό το μέρος φιλοξενεί εκπληκτικές παραλίες που αποτελούνται από κρυστάλλινα νερά και λευκές αμμώδεις παραλίες που βρίσκονται όμορφα στο φόντο του όρους Cofano. Η παραθαλάσσια πόλη του San Vito lo Capo βρίσκεται κοντά στο Trapani και η πανέμορφη παραλία του αξίζει μια επίσκεψη.

Η περιοχή είναι επίσης δημοφιλής με τους ορειβάτες, αφού η ακτή είναι γεμάτη με εκπληκτικούς βράχους. Υπάρχουν εκατοντάδες σπηλιές και σπηλιές μεταξύ των βράχων που είναι προσβάσιμα μόνο με αναρρίχηση.