Οδηγός για την επίσκεψη στο Agrigento της Σικελίας

Το Agrigento είναι μια μεγάλη πόλη στη Σικελία κοντά στο Αρχαιολογικό Πάρκο των Ελληνικών Ναών και τη θάλασσα. Οι επισκέπτες ταξιδεύουν εδώ για να επισκεφτούν το Valle dei Templi , κοιλάδα των ναών, ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε στη Σικελία . Η περιοχή ήταν ένας ελληνικός οικισμός πριν από 2500 χρόνια και υπάρχουν εκτεταμένα λείψανα ελληνικών ναών που μπορεί να δει κανείς στο αρχαιολογικό πάρκο. Ο ναός του Concord, όμορφα σκαρφαλωμένος σε μια κορυφογραμμή, μπορεί να θεωρηθεί ότι πλησιάζετε στην περιοχή.

Η ίδια η πόλη έχει ένα μικρό και ενδιαφέρον ιστορικό κέντρο.

Agrigento τοποθεσία και μεταφορά

Το Agrigento βρίσκεται στη νοτιοδυτική Σικελία, με θέα στη θάλασσα. Βρίσκεται ακριβώς έξω από τον κεντρικό δρόμο που εκτείνεται κατά μήκος της νότιας ακτής της Σικελίας. Είναι περίπου 140 χιλιόμετρα νότια του Παλέρμο και 200 ​​χιλιόμετρα δυτικά της Κατάνια και των Συρακουσών.

Η πόλη μπορεί να προσεγγιστεί με το τρένο είτε από το Παλέρμο είτε από την Κατάνια, όπου υπάρχουν αεροδρόμια. Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στην Piazza Marconi στο κέντρο της πόλης, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο. Τα λεωφορεία μεταβαίνουν από την πόλη στον αρχαιολογικό χώρο της κοιλάδας των Ναών και σε κοντινές πόλεις, παραλίες και χωριά.

Πού να μείνετε και να τρώτε

Η βίλα Athena 4 αστέρων δίπλα στην κοιλάδα των Ναών είναι ένα ιδανικό μέρος για να μείνετε και μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα γεύμα στη βεράντα τους με θέα στους ναούς. Μια άλλη επιλογή από τους ναούς είναι η B & B Villa San Marco. Και οι δύο διαθέτουν εποχιακή πισίνα και χώρο στάθμευσης.

Το φιλικό Scala dei Turchi Bed and Breakfast στο κοντινό Realmonte κάνει μια καλή και φθηνή βάση για να εξερευνήσετε την περιοχή.

Υπάρχει λεωφορείο μεταξύ Realmonte και Agrigento.

Υπάρχουν πολλά εστιατόρια κοντά στο ιστορικό κέντρο. Το ξενοδοχείο Concordia συνιστάται ιδιαίτερα και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Via Atenea, τον κεντρικό δρόμο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του κέντρου. Σερβίρουν υπέροχα ζυμαρικά και πιάτα με ψάρι. Για μια φιγούρα, τρώτε στη Βίλα Αθηνά για μια όμορφη μέρα όταν σερβίρουν στη βεράντα.

Μαζί με το εξαιρετικό φαγητό, θα έχετε εκπληκτική θέα στην κοιλάδα των ναών.

Agrigento Tourist Information

Τα τουριστικά γραφεία πληροφοριών βρίσκονται στην Piazza Marconi από το σιδηροδρομικό σταθμό και στο κέντρο της πόλης στην Piazzale Aldo Moro . Υπάρχουν επίσης τουριστικές πληροφορίες κοντά στο πάρκινγκ στο αρχαιολογικό πάρκο Valley of the Temples.

Τα παραδοσιακά καροτσάκια της Σικελίας, που κατασκευάζονται από τον κύριο κατασκευαστή καλαθιού Raffaele La Scala, εδρεύουν στο Αγκριτζέντο. Είναι δυνατόν να οργανωθεί μια επίσκεψη επικοινωνώντας με τον γιο του, Marcello La Scala, ο οποίος διατηρεί το εργαστήριο και τα Καρότσια της Raffaele La Scala.

Κοιλάδα του ναού του αρχαιολογικού πάρκου (Valle dei Templi)

Το αρχαιολογικό πάρκο Valley of the Temples αποτελεί χώρο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Είναι ένας μεγάλος ιερός χώρος όπου ανεγέρθηκαν μνημειακοί ελληνικοί ναοί τον 4ο και 5ο αιώνα π.Χ. Είναι από τους μεγαλύτερους και καλύτερα διατηρημένους ελληνικούς ναούς εκτός της Ελλάδας.

Πρέπει να δείτε τα αξιοθέατα

Το αρχαιολογικό πάρκο χωρίζεται σε δύο τμήματα, χωρισμένα από το δρόμο. Υπάρχει ένα μεγάλο πάρκινγκ όπου μπορείτε να σταθμεύσετε για μια μικρή χρέωση. Εκεί θα βρείτε το εισιτήριο, σουβενίρ, μπαρ, τουαλέτες και την είσοδο σε ένα τμήμα του πάρκου, στην περιοχή του Δία . Απέναντι από το δρόμο υπάρχει μια δεύτερη ενότητα, Collina dei Templi , όπου θα βρείτε τον πιο πλήρες ναό που παραμένει σε μια κορυφογραμμή, ένα άλλο μπαρ και τουαλέτες.

Υπάρχει επίσης ένας θάλαμος εισιτηρίων και είσοδος στο αντίθετο άκρο του τμήματος Collina dei Templi .

Περαιτέρω ο δρόμος προς την πόλη είναι το Περιφερειακό Αρχαιολογικό Μουσείο με μερικά ακόμα ερείπια κοντά του. Εδώ είναι πιο can't-miss αξιοθέατα:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια εισόδου, τις ώρες και τις ξεναγήσεις, δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Valley of the Temples.