Ταξιδιωτικός Οδηγός Ταορμίνα

Επισκεφθείτε το Sicilian Seaside Resort της Ταορμίνα

Η Taormina της Σικελίας είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του ιταλικού νησιού από την εποχή του Ευρωπαϊκού Grand Tour, όταν πλούσιοι νέοι, πολλοί από τους οποίους είναι αγγλικοί ποιητές και ζωγράφοι, θα κάνουν εκτεταμένες περιηγήσεις στα κλασικά αξιοθέατα της Ιταλίας και της Ελλάδας. Χάρη στη δημοτικότητά του με αυτούς τους ταξιδιώτες του 17ου έως 19ου αιώνα, η Ταορμίνα έγινε το πρώτο παραθαλάσσιο θέρετρο της Σικελίας.

Η Ταορμίνα έχει καλά διατηρημένα ερείπια της Ελλάδας και της Ρώμης, μια ωραία μεσαιωνική συνοικία και ερείπια του κάστρου, καθώς και μοντέρνα καταστήματα και εστιατόρια.

Σκαρφαλωμένο στην πλευρά του Monte Tauro, η πόλη προσφέρει φανταστική θέα στην ακτή και στο ηφαίστειο της Αίτνας. Κάτω από την πόλη υπάρχουν εξαιρετικές παραλίες όπου μπορείτε να κολυμπήσετε στο καθαρό θαλασσινό νερό. Παρόλο που η Ταορμίνα μπορεί να επισκεφθείτε όλο το χρόνο, η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτεροι χρόνοι. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι πολύ καυτοί και επειδή οι περισσότεροι Ιταλοί κάνουν τις διακοπές τους εκείνους τους μήνες, είναι επίσης πολύ γεμάτοι.

Τι να δεις:

Τα κορυφαία αξιοθέατα περιλαμβάνουν το ελληνικό θέατρο, τη μεσαιωνική συνοικία, τα καταστήματα και τις παραλίες.

Για μια πληρέστερη λίστα με τα τι να δείτε στην Ταορμίνα, δείτε το σχετικό μας άρθρο, τα αξιοθέατα και τα αξιοθέατα της Ταορμίνα

Taormina Ξενοδοχεία:

Το πολυτελές ξενοδοχείο El Jebel βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Επίσης στο κέντρο βρίσκονται οι 4 αστέρων Villa Carlotta σε κήπο με θέα στη θάλασσα και το Hotel Villa Angela σε ένα πάρκο με θέα στην Αίτνα και τον κόλπο. Μια λιγότερο ακριβή επιλογή στο ιστορικό κέντρο είναι το 2 αστέρων Hotel Victoria.

Αν θέλετε να είστε πιο κοντά στη θάλασσα, το Atahotel Capotaormina έχει τη δική του ιδιωτική παραλία. Το 4 αστέρων Panoramic Hotel βρίσκεται ακριβώς πάνω στην προκυμαία κοντά στο Isola Bella και το Taormina Park Hotel βρίσκεται στο δρόμο προς τη θάλασσα.

Ταορμίνα Τοποθεσία:

Η Ταορμίνα βρίσκεται 200 ​​μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Monte Tauro στην ανατολική ακτή της Σικελίας. Είναι 48 χιλιόμετρα νότια της Μεσίνας, της κοντινότερης πόλης της Σικελίας προς την ηπειρωτική χώρα. Το ηφαίστειο της Αίτνας είναι περίπου 45 λεπτά με το αυτοκίνητο νοτιοδυτικά της Ταορμίνας και πιο νότια με την Κατάνια, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Σικελίας.

Taormina Μεταφορές:

Η Ταορμίνα βρίσκεται στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Μεσίνας και Κατάνια και μπορεί να επιτευχθεί με το τρένο απευθείας από τη Ρώμη. Ο σταθμός Taormina-Giardini απέχει 2χλμ. Από το κέντρο και εξυπηρετείται από λεωφορεία. Τακτικά λεωφορεία τρέχουν από το Παλέρμο, την Κατάνια, το αεροδρόμιο και τη Μεσσήνη που φτάνουν στο κέντρο της πόλης.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο, Fontanarossa στην Κατάνια, είναι μια ώρα οδήγησης και έχει πτήσεις σε ορισμένες ιταλικές και ευρωπαϊκές πόλεις. Ένα πορθμείο με αυτοκίνητο τρέχει από την ηπειρωτική χώρα στη Μεσίνα και στη συνέχεια παίρνει το Α18 κατά μήκος της ακτής περίπου 30 λεπτά. Η οδήγηση στο κέντρο είναι περιορισμένη. Υπάρχουν δύο μεγάλες θέσεις στάθμευσης στα περίχωρα.

Ταβέρνα εστιατόρια:

Η Taormina διαθέτει πολλά εξαιρετικά εστιατόρια σε όλες τις τιμές. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για θαλασσινά και υπαίθρια τραπεζαρία, συχνά με θέα. Το Ristorante da Lorenzo , Via Roma 12, σερβίρει θαλασσινά σε μια βεράντα με θέα στη θάλασσα. Το παραδοσιακό φαγητό της Σικελίας σερβίρεται στο Ristorante la Griglia , το Corso Umberto 54, σε μια εξωτερική βεράντα με ωραίο καιρό. Μια φθηνή επιλογή είναι η Porta Messina , δίπλα στα τείχη της πόλης στο L argo Giove Serapide 4.

Taormina Αγορές:

Το Corso Umberto , στο κέντρο της πόλης, είναι ένα καλό μέρος για ψώνια.

Πολλά καταστήματα πωλούν προϊόντα υψηλής ποιότητας, κυρίως από τη Σικελία, αν και θα βρείτε μόδα σχεδιαστή και κοσμήματα από την ηπειρωτική Ιταλία. Υπάρχουν καταστήματα για μόδα, κοσμήματα, βιοτεχνίες, κεραμικά μωσαϊκά, μαριονέτες, κούκλες πορσελάνης και άλλα μοναδικά αναμνηστικά, καθώς και τυπικά τουριστικά μπλουζάκια και αναμνηστικά.

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις:

Το φεστιβάλ Taormina Arte εκτελείται από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Οι παραστάσεις, οι συναυλίες και οι κινηματογραφικές εκδηλώσεις διοργανώνονται στο εξωτερικό στο Θέατρο το καλοκαίρι. Η Madonna della Rocca τυπικά γιόρτασε το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου με θρησκευτική πομπή και γιορτή. Η Ταορμίνα έχει έναν από τους καλύτερους καρναβαλικούς εορτασμούς στη Σικελία.