Λονδίνο προς Λίβερπουλ με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Πώς να φτάσετε από το Λονδίνο στο Λίβερπουλ

Η μετάβαση στο Λίβερπουλ είναι εύκολη αν γνωρίζετε πώς. Είναι περίπου 212 μίλια από το Λονδίνο, αλλά ένα γρήγορο τρένο θα σας φέρει εκεί μέσα σε λίγες πάνω από δύο ώρες - ώστε να μπορείτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή του. Αυτές οι οδηγίες ταξιδιού θα σας φτάσουν εκεί.

Πρώτα απ 'όλα, αν κατευθυνθώ για το Λίβερπουλ, θα ακολουθήσω τον ήλιο - καλά βρίσκεται στη βορειοδυτική Αγγλία, ώστε να έχει νόημα. Ίσως χρειαστεί κάποιες πιο συγκεκριμένες οδηγίες.

Χρησιμοποιήστε αυτούς τους πόρους πληροφοριών για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Πώς να πάτε εκεί

Με το τρένο

Η Λίβερπουλ έχει διάφορους σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά ο σταθμός Liverpool Lime Street είναι ο κύριος σταθμός για τρένα από το Λονδίνο. Τα Virgin Trains εκτελούν απευθείας δρομολόγια από το σταθμό London Euston Station ανά ώρα, 7 λεπτά μετά την ώρα, όλη την ημέρα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά. Ο φτηνότερος ναύλος εκτός προκυμαχίας που θα μπορούσα να βρω τον Αύγουστο του 2016 ήταν £ 105, όταν αγοράστηκε ως δύο εισιτήρια μονής κατεύθυνσης. Αλλά η τοποθέτηση του σωστού συνδυασμού εισιτηρίων μιας θέσης από τον εαυτό σας είναι εξαντλητική. Είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι ευέλικτος σχετικά με τους χρόνους ταξιδιού σας και να αφήνετε τα Εθνικά Σιδηροδρομικά Ερωτήματα να σας προσελκύσουν. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των Εθνικών Σιδηροδρομικών Ερευνών Fare Finder, ένα χαρακτηριστικό που αναζητά τους χαμηλότερους ναύλους. Βρήκα ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής £ 24 - δύο μονόδρομων ή ενιαίων εισιτηρίων με £ 12 το καθένα. Αυτό το ταξίδι απαιτούσε αλλαγή των συρμών και χρειάστηκε περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά. Εάν δεν σας πειράζει να ξοδέψετε λίγο επιπλέον χρόνο στο τρένο, θα μπορούσατε να σώσετε αρκετά.

Όταν χρησιμοποιείτε το εργαλείο, κάντε κλικ στην επιλογή "Όλη την ημέρα" στην αριστερή άκρη του πλαισίου αναζήτησης. Αυτό θα σας προσγειώσει το φθηνότερο ναύλο που διατίθεται.

Με λεωφορείο

Το National Express πραγματοποιεί συχνά δρομολόγια λεωφορείων μεταξύ του σταθμού Victoria Coach Station και του λεωφορείου του Λίβερπουλ καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το ταξίδι διαρκεί 5h30min έως 6h30min. Ορισμένα από τα χαμηλότερα ταξίδια διαδρομής διαρκούν περισσότερο από 7 ώρες. Το κόστος είναι μεταξύ £ 12 και £ 30 επιστροφής (μετ 'επιστροφής), ανάλογα με το συνδυασμό των εισιτηρίων μιας θέσης που αγοράζετε. Οι υπηρεσίες λεωφορείου μπορούν να κρατηθούν στο διαδίκτυο και υπάρχει συνήθως £ 1 τέλη κράτησης.

UK Travel Tip Η National Express προσφέρει ένα περιορισμένο αριθμό διαφημιστικών εισιτηρίων "funfare" που είναι πολύ φθηνά (£ 6.50 για ναύλο £ 39.00, για παράδειγμα). Αυτά μπορούν να αγοραστούν μόνο σε απευθείας σύνδεση και συνήθως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα ένα μήνα έως λίγες εβδομάδες πριν από το ταξίδι. Αξίζει να ελέγξετε την ιστοσελίδα για να δείτε εάν τα εισιτήρια "funfare" είναι διαθέσιμα για το ταξίδι που επιλέξατε. Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα και κάντε κλικ στο κουτί "Online Exclusives" για να βρείτε τα φθηνότερα προωθητικά κόμιστρα ή πηγαίνετε απευθείας στη φθηνότερη σελίδα εύρεσης ναύλων.

Με το αυτοκίνητο

Η Λίβερπουλ βρίσκεται 212 μίλια βορειοδυτικά του Λονδίνου μέσω των αυτοκινητοδρόμων M1, M6, M42 και M62. Χρειάζονται περίπου 4 ώρες οδήγησης - σε άριστες συνθήκες χωρίς κίνηση (σαν να). Λάβετε υπόψη ότι η βενζίνη, που ονομάζεται βενζίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, πωλείται από το λίτρο (λίγο περισσότερο από ένα τετραγωνικό) και η τιμή είναι συνήθως μεταξύ $ 1.50 και $ 2 ένα τετραγωνικό.