Μουσείο της Τράπεζας της Αγγλίας

Λονδίνο δωρεάν

Το Μουσείο της Τράπεζας της Αγγλίας, που βρίσκεται στο ιστορικό κτίριο της Τράπεζας της Αγγλίας στην οδό Threadneedle στην καρδιά του Λονδίνου, αναφέρει την ιστορία της Τράπεζας από την ίδρυσή της το 1694 μέχρι σήμερα, ως κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα μόνιμα εκθέματα του Μουσείου περιλαμβάνουν υλικό που προέρχεται από τις συλλογές αργύρου, εκτυπώσεις, πίνακες ζωγραφικής, χαρτονομίσματα, νομίσματα, φωτογραφίες, βιβλία και άλλα ιστορικά έγγραφα της Τράπεζας.

Τα εκθέματα κυμαίνονται από ρωμαϊκές και σύγχρονες χρυσές ράβδους έως τσιπούρες και μουσκέτες που κάποτε χρησιμοποιούνται για να υπερασπιστούν την Τράπεζα. Η τεχνολογία των υπολογιστών και οι οπτικοακουστικές οθόνες εξηγούν σήμερα τον ρόλο της Τράπεζας.

Μουσείο Highlight

Μπορείτε να σηκώσετε ένα χρυσό μπαρ; Ζυγίζει 13 κιλά και μπορείτε να βάλετε το χέρι σας σε μια τρύπα σε ένα ντουλάπι και να σηκώσετε τη μπάρα. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να το κλέψετε, αλλά ίσως είναι η μόνη φορά που θα αγγίξετε κάτι τόσο πυκνά πολύτιμο.

Υπάρχει ένα μικρό μουσειακό κατάστημα στο τέλος της περιοδείας του μουσείου που πωλεί αποκλειστικά αναμνηστικά.

Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν.

Ωρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή: 10πμ - 5μμ
24 & 31 Δεκεμβρίου: 10πμ - 1μμ
Κλειστά Σαββατοκύριακα και αργίες

Εξαιρετικά Ανοιχτά Σαββατοκύριακα

Διεύθυνση
Μουσείο της Τράπεζας της Αγγλίας
Ο Βαρθολομαίος Λάνε, έξω από την οδό Threadneedle
London EC2R 8AH

Η είσοδος βρίσκεται στο πλάι του κτιρίου και υπάρχουν μερικά βήματα.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια, υπάρχει κουδούνι. Όλες οι τσάντες του επισκέπτη μπαίνουν σε σαρωτή ασφαλείας και στη συνέχεια βρίσκεστε στο μουσείο. Πάρτε τον δωρεάν χάρτη & οδηγό σας από το Γραφείο Πληροφοριών.

Πλησιέστεροι Σταθμοί Μετρητών

Χρησιμοποιήστε το Planner Journey για να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τηλέφωνο: 020 7601 5545

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.bankofengland.co.uk/museum