Γκρι αντίκες - Ποταμός Τίμπερν

Το Λονδίνο έχει πολλά από πολύ πέρασε ποτάμια που έχουν εκτραφεί και «χαθεί» κατά τη συνεχή επέκταση της πόλης.

Ο ποταμός Tyburn προήλθε από το Hampstead, στο βόρειο Λονδίνο, και έτρεξε στο Regent's Park, συνεχίζοντας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και έφτασε στον Τάμεση στο Pimlico (κοντά στη γέφυρα Vauxhall). Σήμερα, ο Tyburn είναι ένας αποχετευτικός αγωγός με επίσημη ονομασία το αποχετευτικό δίκτυο του βασιλιά.

Υπάρχει ακόμα κάπου να δει τον ποταμό Tyburn (και όχι ως αποχετευτικό δίκτυο) στο υπόγειο ενός εμπορικού κέντρου αντίκες, ακριβώς δίπλα στην Oxford Street.

Grays Antiques, κοντά στο Bond Street, έχει ένα μικρό τμήμα του Tyburn στην οθόνη και υπάρχουν χρυσόψαρα κολύμπι σε αυτό, ώστε να είναι πολύ καθαρότερο από το αναμενόμενο. Είναι ενδιαφέρον ότι το κτίριο ήταν Bolding & Son υδραυλικοί πριν οι αρχαίοι έμποροι μετακόμισαν πίσω το 1977 και το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουν ήταν να στραγγίσουν έξι πόδια του Tyburn νερού από το υπόγειο.

Ιστορία

Ο Ty-in Tyburn προέρχεται από μια λέξη για "όριο" και υπήρχε μια περιοχή στο Marylebone που καταγράφηκε ως Tyburn στο βιβλίο Domesday, που γράφτηκε πριν από περίπου 1.000 χρόνια.

Τα παλαιότερα ονόματα της οδού της Οξφόρδης και του πάρκου Lane ήταν Tyburn Road και Tyburn Lane αντίστοιχα. Στη διασταύρωση της οδού Oxford Street και του πάρκου Lane βρίσκεται το Marble Arch και αυτή ήταν η θέση του διαβόητου Tyburn Tree - δημοφιλή κρέμονται κρεμαστά για δημόσιες εκτελέσεις από το 1571 έως το 1783. Προτείνεται ότι ο ποταμός Tyburn, από τις αντίκες του Grey, - γνωστό σημείο για την ανανέωση των εγκληματιών που είχαν ανεπιτυχώς κρέμεται από το κολόβωμα.

Η πρόταση συνεχίζει ότι τα φαντάσματα εξακολουθούν να λένε ότι περπατούν μέσω του ποταμού το βράδυ, αλλά οι σημερινοί έμποροι αντίκες μου είπαν ότι δεν είχαν δει τίποτα.

Τοποθεσία

Grays Antiques έχει πάνω από 200 αντίκες αντιπροσώπους, σε δύο ορόφους, και σε δύο κτίρια. Βρίσκεται κοντά στο σταθμό του μετρό Bond Street και είναι κλειστό τις Κυριακές.

Η Grays βρίσκεται στην οδό Davies 58 και στα Davies Mews 1-7, Λονδίνο, W1K 5AB. Ο ποταμός Tyburn μπορεί να δει στο υπόγειο του κτιρίου Mews.

Πλησίον

Η Μονή Τίμπερν βρίσκεται κοντά στο Marble Arch και διαθέτει ναό στους Καθολικούς μάρτυρες οι οποίοι εκτελέστηκαν στο πιγκέλι του Tyburn.