Η ιστορία των ταχυδρομικών κωδίκων του Λονδίνου

Περιηγηθείτε στο Λονδίνο με τον εύχρηστο οδηγό μας στους ταχυδρομικούς κώδικες της πόλης

Ένας ταχυδρομικός κώδικας είναι μια σειρά γραμμάτων και αριθμών που προστίθενται σε μια ταχυδρομική διεύθυνση για να διευκολύνουν τη διαλογή της αλληλογραφίας. Το αμερικανικό ισοδύναμο είναι ένας ταχυδρομικός κώδικας.

Η ιστορία των ταχυδρομικών κωδίκων στο Λονδίνο

Πριν από το σύστημα ταχυδρομικού κώδικα, οι άνθρωποι θα προσθέσουν μια βασική διεύθυνση σε μια επιστολή και ελπίζουν ότι θα φτάσει στη σωστή θέση. Οι ταχυδρομικές μεταρρυθμίσεις του 1840 και η ταχεία ανάπτυξη του πληθυσμού του Λονδίνου οδήγησαν σε μεγαλύτερο όγκο επιστολών.

Για να προσπαθήσει να έχει κάποια οργάνωση, ο πρώην δάσκαλος της Αγγλίας, Sir Rowland Hill, έλαβε εντολή από το Γενικό Ταχυδρομείο να σχεδιάσει ένα νέο σύστημα. Την 1η Ιανουαρίου 1858, το σύστημα που χρησιμοποιούμε σήμερα εισήχθη και κυκλοφόρησε σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1970.

Για να χωρίσει το Λονδίνο, ο Hill έβλεπε μια κυκλική περιοχή με το κέντρο να είναι το ταχυδρομείο στο Le Grand του St Martin, κοντά στο Postman's Park και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου . Από εκεί, ο κύκλος είχε ακτίνα 12 μιλίων και διαιρούσε το Λονδίνο σε δέκα ξεχωριστές ταχυδρομικές περιοχές: δύο κεντρικές περιοχές και οκτώ πυξίδες: EC, WC, N, NE, E, SE, S, SW, W και NW. Ένα τοπικό γραφείο άνοιξε σε κάθε περιοχή για να ταξινομήσει το ταχυδρομείο αντί να πάρει τα πάντα σε μια κεντρική τοποθεσία του Λονδίνου.

Ο Sir Rowland Hill έγινε αργότερα Γραμματέας του Γενικού Γραμματέα και συνέχισε να μεταρρυθμίζει το Ταχυδρομείο μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1864.

Το 1866, ο Anthony Trollope (ο μυθιστοριογράφος που εργάστηκε επίσης για το Γενικό Ταχυδρομείο) έγραψε μια έκθεση που κατάργησε τα τμήματα NE και S.

Από τότε έχουν επαναχρησιμοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο για τις περιοχές του Newcastle και του Sheffield της Βόρειας Αγγλίας, αντίστοιχα.

Οι περιοχές ταχυδρομείων NE του Λονδίνου συγχωνεύθηκαν στην Ε, και η περιοχή S χωρίστηκε μεταξύ SE και SW μέχρι το 1868.

Υποδιαμερίσματα

Για να συνεχίσουν να βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των γυναικείων ταξινομητών ταχυδρομείου κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι περιοχές υποδιαιρούνταν περαιτέρω σε αριθμό που εφαρμόζεται σε κάθε υποδιαίρεση το 1917.

Αυτό επιτεύχθηκε προσθέτοντας ένα γράμμα στην αρχική περιοχή ταχυδρομικού κώδικα (για παράδειγμα, SW1).

Οι περιοχές που υποδιαιρούνται είναι E1, N1, EC (EC1, EC2, EC3, EC4) SW1, W1, WC1 και WC2 (καθένα με διάφορες υποδιαιρέσεις).

Δεν είναι Γεωγραφικό

Ενώ η αρχική οργάνωση των ταχυδρομικών περιοχών του Λονδίνου διαιρέθηκε με σημεία πυξίδας, οι περαιτέρω υποτομέριες ήταν αριθμοί αλφαβητικά, ώστε να μπορείτε να εκπλαγείτε να βρείτε το NW1 και το NW2 που δεν είναι γειτονικές περιοχές.

Το τρέχον αλφαριθμητικό σύστημα κωδικών εισήχθη στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και τελικά ολοκληρώθηκε σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο το 1974.

Κοινωνική θέση

Οι ταχυδρομικοί κώδικες του Λονδίνου είναι κάτι περισσότερο από ένας τρόπος για την ακριβή διεύθυνση επιστολών. Είναι συχνά η ταυτότητα μιας περιοχής και μπορεί ακόμη και να υποδηλώνει την κοινωνική κατάσταση των κατοίκων σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα ταχυδρομικά υποτομέα χρησιμοποιούνται συχνά ως συντομογραφία για να ονομάσουν μια περιοχή, ειδικά στην αγορά ακινήτων, καθώς ένας ταχυδρομικός κώδικας W11 είναι πολύ πιο επιθυμητός από έναν ταχυδρομικό κώδικα W2 (αν και στην πραγματικότητα είναι γειτονικές περιοχές) που οδηγεί σε άφθονο σνομπ και φουσκωμένες τιμές κατοικιών .

Πλήρεις ταχυδρομικοί κώδικες

Ενώ το W11 μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε την περιοχή Notting Hill, χρειάζεται ο πλήρης ταχυδρομικός κώδικας για να προσδιορίσετε την ακριβή διεύθυνση. Ας δούμε το SW1A 1AA (τον ταχυδρομικό κώδικα για το παλάτι του Μπάκιγχαμ ).

SW = νοτιοδυτική περιοχή ταχυδρομικού κώδικα του Λονδίνου.

1 = η περιοχή ταχυδρομικού κώδικα

A = καθώς το SW1 καλύπτει μια μεγάλη περιοχή, το Α προσθέτει περαιτέρω υποδιαίρεση

1 = ο τομέας

AA - η μονάδα

Ο τομέας και η μονάδα αποκαλούνται μερικές φορές ως incode και βοηθούν το γραφείο διαλογής αλληλογραφίας να διαιρέσει το μήνυμα σε μεμονωμένες ταχυδρομικές τσάντες για την ομάδα παραλαβής.

Όχι κάθε ιδιοκτησία έχει διαφορετικό ταχυδρομικό κώδικα, αλλά θα σας οδηγήσει σε 15 περίπου ιδιότητες. Για παράδειγμα, στο δρόμο μου, η μία πλευρά του δρόμου έχει τον ίδιο πλήρη ταχυδρομικό κώδικα και οι ανοιχτοί αριθμοί από την άλλη έχουν έναν ελαφρώς διαφορετικό πλήρη ταχυδρομικό κώδικα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ταχυδρομικό κώδικα

Οι άνθρωποι κλήθηκαν να προσθέσουν περιόδους μεταξύ κάθε χαρακτήρα (για παράδειγμα, SW1) και να γράψουν το όνομα της πόλης με κεφαλαία (για παράδειγμα, LONDON). Καμία από αυτές τις πρακτικές δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Όταν απευθύνεστε στο ταχυδρομείο σε μια διεύθυνση στο Λονδίνο, συνιστάται να γράψετε τον ταχυδρομικό κώδικα σε μια δική του γραμμή ή στην ίδια γραμμή με το «Λονδίνο».

Για παράδειγμα:

12 High Road
Λονδίνο
SW1A 1ΑΑ

Ή

12 High Road
London SW1A 1ΑΑ

Υπάρχει πάντα ένας χώρος μεταξύ του υποτομέα του ταχυδρομικού κώδικα και των υπερτοπικών αναγνωριστικών (τομέας και μονάδα).

Το Royal Mail έχει μια χρήσιμη σελίδα για να σας βοηθήσει να βρείτε έναν ταχυδρομικό κώδικα για να ολοκληρώσετε σωστά τη διεύθυνση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν πλήρη ταχυδρομικό κώδικα για να προγραμματίσετε ένα ταξίδι. Προτείνεται η εφαρμογή Journey Planner και Citymapper .

Ο νέος ταχυδρομικός κώδικας του Λονδίνου

Καθώς το Λονδίνο εξελίσσεται συνεχώς με την προσθήκη νέων κτιρίων και νέων δρόμων και την κατεδάφιση παλαιών δομών και περιοχών, το σύστημα ταχυδρομικών κωδίκων πρέπει να παραμείνει επίκαιρο. Ο μεγαλύτερος νέος ταχυδρομικός κώδικας προστέθηκε το 2011. Το E20 ήταν κάποτε ο φανταστικός ταχυδρομικός κώδικας για την τηλεοπτική σαπουνόπερα EastEnders και έγινε ο ταχυδρομικός κώδικας του Ολυμπιακού Πάρκου του Λονδίνου 2012 στο Stratford. (Το Walford, το πλασματικό προάστιο του Ανατολικού Λονδίνου, όπου έχει εγκατασταθεί το EastEnders, έλαβε τον ταχυδρομικό κώδικα E20 όταν το BBC ξεκίνησε το 1985 το σαπουνόπερα)

Το E20 ήταν απαραίτητο, όχι μόνο για τους ολυμπιακούς χώρους, αλλά και για τις εξελίξεις στον τομέα των κατοικιών στο πάρκο σε πέντε νέες γειτονιές. Πάνω από 100 ταχυδρομικοί κώδικες διατέθηκαν για τις εξελίξεις που κατασκευάστηκαν σε ολόκληρο το Ολυμπιακό Πάρκο για να εξυπηρετήσουν μέχρι 8.000 προγραμματισμένα σπίτια στο Ολυμπιακό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η προηγούμενη υψηλότερη περιοχή ταχυδρομικού κώδικα στην πραγματική ζωή του Ανατολικού Λονδίνου ήταν η E18, γύρω από το South Woodford. Δεν υπάρχει E19.

Το Ολυμπιακό Στάδιο διέθεσε τον δικό του ταχυδρομικό κώδικα - E20 2ST.

Ορισμένες Ταχυδρομικές Περιοχές

Ακολουθεί μια λίστα με τους ταχυδρομικούς κώδικες και τις περιοχές που σχετίζονται με αυτό που μπορεί να συναντήσετε σε ένα ταξίδι στο Λονδίνο. (Να γνωρίζετε, υπάρχουν πολλά περισσότερα!):

WC1: Bloomsbury
WC2: Covent Garden, Holborn και Strand
EC1: Clerkenwell
EC2: Τράπεζα, Barbican και Liverpool Street
EC3: Tower Hill και Aldgate
EC4: St. Paul's, Blackfriars και Fleet Street
W1: Mayfair, Marylebone και Soho
W2: Bayswater
W4: Chiswick
W6: Hammersmith
W8: Kensington
W11: Notting Hill
SW1: St. James's, Westminster, Victoria, Pimlico και Belgravia
SW3: Τσέλσι
SW5: Δικαστήριο του Ερλ
SW7: Knightsbridge και Νότιο Κένσινγκτον
SW11: Battersea
SW19: Γουίμπλεντον
SE1: Lambeth και Southwark
SE10: Greenwich
SE16: Bermondsey και Rotherhithe
SE21: Dulwich
E1: Whitechapel και Wapping
Ε2: Bethnal Green
Ε3: Τόξο
Ν1: Islington και Hoxton
Ν5: Highbury
Ν6: Highgate
NW1: Camden Town
NW3: Hampstead