Ανάλυση του δέρματος

Προσδιορισμός των τύπων και συνθηκών του δέρματος σε ένα επαγγελματικό προσώπου

Η ανάλυση δέρματος είναι το μέρος ενός επαγγελματικού προσώπου όταν ο αισθητικός καλύπτει τα μάτια σας με δροσερά βαμβακερά μαξιλάρια και κοιτάζει το δέρμα σας κάτω από έναν λαμπρό λαμπτήρα μαγνήτη για να προσδιορίσει τον τύπο δέρματος, τις συνθήκες του δέρματος και την καλύτερη πορεία θεραπείας, του προσώπου σας και με τα προϊόντα του σπιτιού.

Ακόμα και πριν σας αγγίξει, ένας καλός αισθητικός μπορεί εύκολα να δει συνθήκες όπως το λιπαρό, συμφορημένο δέρμα με ξεσπάσματα. ξηρό, θαμπό, γηρασμένο δέρμα. κόκκινο ή εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα. και λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη, πιθανότατα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε μια φόρμα που περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με τις ανησυχίες σας για το δέρμα, τη διατροφή, τα φάρμακα και ούτω καθεξής, έτσι ώστε να μπορεί να καθορίσει τι είναι πιο σημαντικό για εσάς.

Μόλις είστε στο τραπέζι, η θεραπεία αρχίζει συνήθως από τον αισθητικό που τυλίγει τα μαλλιά σας με μια πετσέτα ή κεφαλόδεσμο. Αρχίζει το πρόσωπο με καθαρισμό, χρησιμοποιώντας βαμβακερά μαξιλάρια, μαντηλάκια ή σφουγγάρια. Αυτό αφαιρεί όλα τα ίχνη μακιγιάζ, τα οποία μπορούν να καλύψουν τα σπυράκια, τον άνιση τόνο του δέρματος, τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, ο αισθητικός θα αισθάνεται περισσότερα πράγματα με τα χέρια της: πόσο ομαλή ή τραχιά το δέρμα σας είναι? εξαιρετική ξηρότητα. αν έχετε ξεσπάσματα ή προσκρούσεις και πού είναι. σφριγηλότητα εναντίον σαγηνότητας? και αν μπορείτε εύκολα να γίνει κόκκινο από το να αγγίξει.

Χρησιμοποιώντας τη λυχνία μεγεθύνσεως

Ακολουθεί η ανάλυση σε βάθος του δέρματος, η οποία λαμβάνει χώρα μέσω μεγεθυντικής λυχνίας που περιβάλλεται από έντονο φως.

Ο μεγεθυντικός λαμπτήρας είναι επίσης γνωστός ως "φούσκα". Επιτρέπει στον αισθητικό να βλέπει σαφώς το δέρμα σας λεπτομερώς, συμπεριλαμβανομένων όλων των αντικειμένων που είναι καλυμμένα με μακιγιάζ ή είναι πολύ μικρά για να βλέπουν εύκολα το μάτι.

Πριν από τη χρήση του, ο αισθητικός θα καλύψει τα μάτια σας, συνήθως με κρύα βαμβακερά μάτια και θα σας προειδοποιήσει ότι έρχεται ένα λαμπρό φως.

Στη συνέχεια το τραβάει σε θέση πάνω από το πρόσωπό σας για τη λεπτομερή ανάλυση δέρματος. Λαμβάνει μια μακρά ματιά σε κάθε μέρος του προσώπου σας, αγγίζοντας το καθώς δουλεύει. Θα μετακινήσει το κεφάλι σας από την πλευρά για να το κοιτάξει από μια άλλη γωνία.

Κατά τη διάρκεια της αναλύσεως του δέρματος, ο αισθητικός πρέπει να σας πει τι βλέπει, συμπεριλαμβανομένου του θετικού για το δέρμα σας και πώς μπορεί να βελτιωθεί. Μπορεί να έχει κάποιες ερωτήσεις, όπως εάν υπήρχε πάντα κάτι ή έχει εμφανιστεί πρόσφατα. Θα πρέπει να σας πει τι είδους θεραπεία συστήνει με βάση αυτό που βλέπει, και να πάρει τη συμφωνία σας. Θα πρέπει επίσης να σας ενημερώσετε αν υπάρχει κάτι που βλέπει ότι πρέπει να εξεταστεί από έναν δερματολόγο.

Τι αναζητά ένας αισθητικός κατά την ανάλυση του δέρματος

Τύπος επιδερμίδας : Πρόκειται για το λιπαρό, ξηρό, συνδυαστικό και κανονικό σύστημα που αναπτύχθηκε αρχικά από την Helena Rubenstein στις αρχές του 20ου αιώνα και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. Ο τύπος του δέρματός σας βασίζεται κυρίως στο πόση έλαιο παράγεται από το δέρμα. Αν και είναι γενετικά προσδιορισμένη, μπορεί επίσης να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Το δέρμα γίνεται στεγνωτήριο καθώς μεγαλώνουμε, για παράδειγμα.

Σε κάποιο βαθμό, ο τύπος του δέρματός σας θα καθορίσει ποια προϊόντα, τεχνικές και θεραπείες χρησιμοποιεί ο αισθητικός. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν επίσης "ευαίσθητο" έναν τύπο δέρματος.

Το ευαίσθητο δέρμα τείνει να είναι κόκκινο και να επιδεινώνεται εύκολα από τη θερμότητα, τον ήλιο, τα πικάντικα τρόφιμα και τα χημικά και τα αρώματα στα εμπορικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

Συνθήκες του δέρματος: Οι δερματικές παθήσεις περιλαμβάνουν την ακμή, τα σπυράκια, τα λευκά στίγματα, τις ρυτίδες, την ηλιακή βλάβη, την αφυδάτωση, τις ρυτίδες, την κακή ελαστικότητα και τη ροδόχρου ακμή. Ο αισθητικός πρέπει να συζητήσει αυτό που βλέπει και να εξηγήσει τι μπορεί να κάνει για εσάς στις θεραπείες προσώπου .

Ένας αισθητικός θα ψάχνει για τα σπυράκια και τα μίλια (whiteheads) γιατί μπορεί να τα βγάλει ή να τα εξαγάγει. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους κάποιος παίρνει ένα πρόσωπο και ένα από τα κύρια πράγματα που ο αισθητικός έχει εκπαιδευτεί να κάνει, με ασφάλεια.

Θα ψάξει επίσης για οποιεσδήποτε συνθήκες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο προχωράει. Εάν το δέρμα έχει κοκκινωπή εμφάνιση ή πολλά σπασμένα τριχοειδή αγγεία, ο ατμός θα χρησιμοποιηθεί με σύνεση και οι εκχυλίσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με πολύ μικρή πίεση.

Το δέρμα μας είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι φαίνεται και διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές αντιδράσεις στα ίδια προϊόντα. Είναι καλό να πάρετε ένα ωραίο χαλαρωτικό πρόσωπο σε ένα ευυπόληπτο σπα του θερέτρου εάν είστε διακοπές, αλλά για τη συνεχή φροντίδα είναι καλύτερο να βρείτε έναν τοπικό αισθητικό, όπου ζείτε, ο οποίος μπορεί να γνωρίσει το δέρμα σας με την πάροδο του χρόνου . Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα με αυτόν τον τρόπο.