Τα καλύτερα ιαματικά λουτρά στη Σουηδία

Οι Σουηδοί βρίσκονται σε ευεξία από το 1269, όταν λέγεται ότι άνοιξε το πρώτο σουηδικό κολυμβητήριο. Ίσως να πιστεύετε ότι γεννήθηκε το σουηδικό μασάζ , αλλά οι μελετητές πιστεύουν ότι αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Ολλανδό Johan Georg Mezger. Το έργο του ήταν συγκεχυμένο με αυτό του Σουηδού Χένρικ Λινγκ, του οποίου το παλαιότερο σύστημα «Ιατρικής Γυμναστικής» ονομαζόταν «Η Σουηδική Κινητική Θεραπεία» όταν ήρθε στην Αμερική.

Παρόλα αυτά, μπορείτε να πάρετε εξαιρετικό μασάζ, σουηδικό και αλλιώς, σε όλη αυτή την ευημερούσα γη. Τα λουτρά είναι εξαιρετικά δημοφιλή στη Σουηδία και η σκανδιναβική παράδοση κολύμβησης - αρκετοί γύροι θερμής σάουνας που ακολουθείται από μια κρύα βουτιά - είναι ζωντανή και καλά.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά σύγχρονα και υπερ-πολυτελή ιαματικά λουτρά αμερικανικού τύπου, υπάρχουν επίσης ρουστίκ ιαματικά λουτρά χτισμένα γύρω από τις παραδοσιακές ιαματικές πηγές. Οι Σουηδοί πιστεύουν στην πρόσβαση του κοινού σε γη, ώστε να μπορείτε να περιπλανηθείτε στην ύπαιθρο ελεύθερα, και πολλά σουηδικά σπα προσφέρουν πεζοπορία, πεζοπορία και άλλες αναζωογονητικές υπαίθριες δραστηριότητες.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε: Οι σουηδοί spagoers είναι πιο άνετοι με το γυμνό από τον τυπικό Αμερικανό, οπότε μπορεί να υπάρχουν συννεφιασμένες σάουνες όπου όλοι είναι γυμνοί. Το να φοράτε μαγιό στη σάουνα θα σας σηματοδοτήσει ως τουρίστα. Οι άνθρωποι δεν θα είναι καν τυλιγμένοι σε πετσέτες - κάθονται πάνω τους. Γυμνοί άνθρωποι θα πετάξουν επίσης σε λίμνες, κολυμπώντας σε πισίνες και κολυμπώντας στις παραλίες. Απλά μην κοιτάζετε - είναι κακοί τρόποι. Αλλά το ήξερες.