Η ιστορική γοητεία των θερμικών υδάτων της Ίσκιας

Έχετε ακούσει ποτέ για την Ίσκια; Οχι? Δεν είσαι μόνος. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το ηφαιστειακό νησί από τη δυτική ακτή της Ιταλίας, κοντά στη Νάπολη , που επισκέπτονται τα καλύτερα γνωστά Κάπρι . Αλλά Ischia είναι μακράν ο καλύτερος προορισμός, ειδικά αν ενδιαφέρεστε για ιαματικά λουτρά.

Με 103 θερμές πηγές και 29 φουμαρόλες, η Ischia (προφέρεται IS-kee-ah) έχει υψηλότερη συγκέντρωση φυσικών θερμών πηγών σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ευρώπης.

Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία έχουν τις δικές τους ιαματικές πισίνες και τις περιποιήσεις σπα και υπάρχουν πολλά ιαματικά πάρκα όπου μπορείτε να χαλαρώσετε σε διάφορες πισίνες διαφορετικών στυλ και θερμοκρασιών.

Αυτό δεν είναι μόνο η αδράνεια κολύμβησης, ωστόσο. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι Ιταλοί, οι Γερμανοί και οι Ρώσοι όλοι συρρέουν στην Ίσκια για να βιώσουν την θεραπευτική δύναμη των διάσημων ιαματικών νερών της Ίσκια. Πλούσιο σε νάτριο, κάλιο, θείο, ασβέστιο, μαγνήσιο, θείο, ιώδιο, χλώριο, σίδηρο, τα ιαματικά νερά αποκτούν τις ιδιότητές τους από το ηφαιστειακό έδαφος και επωφελούνται από διάφορα συστήματα του σώματος,

Τα ύδατα εδώ αναγνωρίζονται από το ιταλικό Υπουργείο Υγείας ως νόμιμη θεραπεία για την αρθρίτιδα, την οστεοπόρωση, τη χρόνια φλεγμονή του ισχιακού νεύρου, τις φλεγμονές του πρωτεύοντος αναπνευστικού συστήματος και τις δερματικές διαταραχές, πιο αποτελεσματικά όταν λαμβάνεται σε μια πορεία ημερήσιας θεραπείας πάνω από δώδεκα ημέρες . Η λήψη των υδάτων - ή το σάλιο ανά άρωμα - είναι επίσης εξαιρετικά χαλαρωτικό και γενικό τονωτικό για το σύστημα.

Η σύγχρονη ανάπτυξη σπα στο νησί έχει πραγματοποιηθεί από τη δεκαετία του 1950. Αλλά τα νερά έχουν εκτιμηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι Έλληνες εγκαταστάθηκαν στη βορειοδυτική γωνία του νησιού το 770 π.Χ. και βρήκαν το ηφαιστειακό χώμα εξαιρετικό για γλάστρες. Μάλιστα ονόμασαν το νησί Pithecusae, "γη όπου γίνονται γλάστρες". Τα εγχώρια αμπέλια ήταν πηγή εξαιρετικού κρασιού.

Μια ηφαιστειακή έκρηξη 300 χρόνια αργότερα έφερε Pithecusae στο τέλος, σκοτώνοντας πολλούς και οδηγώντας τους επιζώντες μακριά.

Οι Ρωμαίοι εγκαταστάθηκαν εδώ τον 2ο αιώνα π.Χ. και λόγω της ισχυρής τους κουλτούρας κολύμβησης άρχισαν αμέσως να αναπτύσσουν τα ιαματικά νερά. Κατασκεύασαν το Cavascura κοντά στην παραλία Maronti, ένα εκλεπτυσμένο σύστημα καναλιών για την ψύξη των 190 βαθμών (Fahrenheit) νερού σε διάφορες θερμοκρασίες για κολύμβηση. Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε κολύμβηση σε αυτήν την τοποθεσία.

Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι οι νύμφες ήταν προστάτες αυτών των φυσικών πηγών. Τοποθετούσαν μαρμάρινες πινακίδες νυμφών στις πηγές και έκαναν καθημερινές προσφορές για φαγητό και λουλούδια. Κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, τα λουτρά χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για τον καθαρισμό του σώματος, όχι τόσο ως «θεραπεία». Οι Ρωμαίοι έφυγαν τον 2ο αιώνα μ.Χ. μετά την κατάρρευση της καλντέρας (υπόγειας κοιλότητας) πάνω στην οποία χτίστηκε η πόλη τους. Τα υποβρύχια κατάλοιπα μπορούν ακόμα να προβληθούν από ένα σκάφος με γυάλινο βυθό σε μια αρχαιολογική περιήγηση.

Τον 16ο αιώνα, ένας γιατρός της Νάπολης, που ονομάστηκε Guilio Iasolino, επισκέφθηκε το νησί και αναγνώρισε το ιατρικό δυναμικό των ιαματικών νερών. Άρχισε να κάνει εμπειρική έρευνα αντιμετωπίζοντας έξι ή επτά ασθενείς σε κάθε άνοιξη και περιγράφοντας τα αποτελέσματα.

Με την πάροδο του χρόνου ανακάλυψε ποιες πηγές ήταν πιο ωφέλιμες για συγκεκριμένες συνθήκες και δημοσίευσε ένα βιβλίο, Φυσικά διορθωτικά μέτρα που είναι το νησί Pithaecusa, γνωστό ως Ischia. Εξακολουθεί να θεωρείται ένας μεγάλος πόρος για την κατανόηση του ευεργετικού αντίκτυπου των διαφόρων πηγών.

Η σύγχρονη φιλοσοφία του Ischia ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950, όταν ο εκδότης Angelo Rizzoli αποφάσισε να κατασκευάσει το L'Albergo della Regina Isabella στο Lacco Ameno στη βορειοδυτική γωνία της Ischia. Ήταν το πρώτο ξενοδοχείο στο νησί, και εξακολουθεί να είναι το καλύτερο. Το σπα του είναι ιδιαίτερο, με τις δικές του ιαματικές πηγές και τη λάσπη που κάνει σε ένα σύνθετο δίπλα. Διαθέτει επίσης ιατρό για το προσωπικό. Το Poseidon, ένα ξεχωριστό υδάτινο πάρκο στο κοντινό Forio, χτίστηκε επίσης στη δεκαετία του 1950. Μαζί οι δύο εισήγαγαν στη σύγχρονη εποχή του Ischia τουρισμού, η οποία επικεντρώνεται σε έναν από τους πιο αυθεντικούς προορισμούς spa στον κόσμο.