Κατανόηση των Εννέα: Μέσα στο Κεντρικό Υψηλό 1957

Μέσα στο Κεντρικό Υψηλό 1957

Για πολλούς φοιτητές, οι ζωές του "Little Rock Nine" (οι εννέα μαθητές που ολοκλήρωσαν το Central High το 1957) είναι απλά γεγονότα σε μια σελίδα. Η απόστασή μας από τα γεγονότα τους ρυθμίζει την ιστορία και είναι εύκολο να παραμερίσουμε το γεγονός ότι αυτοί ήταν πραγματικοί άνθρωποι, απλά παιδιά, που αντιμετώπιζαν τα φρικτά γεγονότα από το παρελθόν μας. Τα γεγονότα άλλαξαν για πάντα την Αμερική, αλλά άλλαξαν και αυτά τα παιδιά που απλά ήθελαν να πάνε στο σχολείο.

Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε την Κεντρική Υψηλή Κρίση είναι μέσω των λέξεων και των εικόνων των ανθρώπων που το έζησαν, των εννέα φοιτητών και των ανθρώπων γύρω από το σχολείο. Ενώ μας δίνουν μια οδυνηρή ματιά στη θλιβερή πλευρά της ανθρωπότητας, αυτές οι σκέψεις και αναμνήσεις καταγράφουν την αναταραχή της εποχής που εννέα μαθητές γίνονται ενάρετοι ήρωες.

Το αγαπημένο μου από όλα τα βιβλία που έχω διαβάσει για το Central High είναι το Melba Patillo Beals memoir, Warriors Do not Cry . Αυτό το βιβλίο είναι μια συναισθηματική ματιά στην απόφασή της να παρακολουθήσει την Κεντρική και τις δοκιμασίες που πέρασε ενώ ήταν παρόντες. Το βιβλίο είναι πολύ καλά γραμμένο και η αγωνία και η βία η νεαρή κοπέλα υποβλήθηκε σε άλμα από τη σελίδα. Είναι πολύ δύσκολο να το διαβάσετε αφού συνειδητοποιείτε ότι αυτό δεν είναι φανταστικό μυθιστόρημα και πηγαίνει σε λεπτομέρειες για μερικές από τις χειρότερες θεραπείες της. Αυτό συνέβη πραγματικά. Το βιβλίο γράφτηκε από το ημερολόγιο κ. Beals που φυλάσσεται ως παιδί και τις σημειώσεις της μητέρας του κατά τη διάρκεια της κρίσης, ώστε να είναι μια ακριβής ματιά στο μυαλό μιας νεαρής κοπέλας.

Ακόμα και προμηθεύει μερικά αποσπάσματα από τα ημερολόγιά της, για να γνωρίζετε ακριβώς τι σκεφτόταν ενώ όλα αυτά συνέβαιναν σε αυτήν.

Ο Ernest Green είχε επίσης αποθανατίσει την ιστορία του. Η Ernest Green Story , μια ταινία, αναφέρει τα γεγονότα που περιβάλλουν τον πρώτο μαύρο αποφοίτη του Central High. Τμήματα αυτής της ταινίας υποτίθεται ότι προέρχονται από συνεντεύξεις με τον ίδιο τον Ernest Green.

Είναι μια πολύ καλή ταινία (που κινηματογραφήθηκε κυρίως στο Little Rock στην πραγματική Central High), αλλά φαίνεται να έχει δραματοποιηθεί λίγο.

Για να δείτε τι σκέφτονται οι άλλοι μαθητές σχετικά με την κρίση, ανατρέξτε στα δύο αντίγραφα της εφημερίδας του σχολείου από το Σεπτέμβριο του 1957. Οι εφημερίδες δείχνουν τι σκέφτονται οι άνθρωποι μέσα στο σχολείο για την εννέα και τη διαχωρισμό και τι άλλο ήταν αρκετά σημαντικό για να κάνει νέα το σχολικό τους χαρτί. Τα βρήκα ενδιαφέροντα να τα διαβάσω. Μερικά από τα άλλα πρωτοσέλιδα: Tigers Ινδιάνοι Wallop, 15-6, κερδίζει τώρα 24 σε ένα Row, Hall Γυμνάσιο Προστέθηκε στο σύστημα LR, Southernaires Κρατήστε τσάι για τις μητέρες, συν ή μείον σημάδια πρέπει να παραληφθούν λέει Grading και Προώθηση Επιτροπή, Το Συμβούλιο Inter Club εκλέγει το Finch Prexy.

Η Elizabeth Huckabee, διευθυντής του σχολείου κατά την κρίση, γράφει επίσης ένα πολύ καλό βιβλίο (το οποίο έχει μετατραπεί σε μια ταινία), Κρίση στο Central High . Το βιβλίο αυτό γράφτηκε επίσης με σημειώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της κρίσης. Είναι μια ενδιαφέρουσα ματιά μέσα από τα μάτια του αρχηγού, ο οποίος δεν ήταν ενάντια στην αποσυναρμολόγηση.

Το CNN καθόρισε την Elizabeth Eckford, την Ernest Green και την Melba Patillo στο ίδιο δωμάτιο με την Massage Hazel Bryan, που ήταν ένας από τους εφήβους που ήταν φωνητικά ενάντια στην αποσυναρμολόγηση της Κεντρικής το 1957.

Η Massery αφηγείται πώς λυπάται για το τι έχει κάνει και ότι οι άλλοι προσφέρουν συγχώρεση. Μπορείτε να το δείτε στην τοποθεσία τους. Αυτό το βίντεο δείχνει ότι ακόμη και σήμερα οι εμπλεκόμενοι εξακολουθούν να ζουν με τις σκληρές αναμνήσεις για το τι συνέβη το 1957.

Τέλος, ένα πολύ καλό βιβλίο ενός ιστορικού είναι η ρωγμή του τείχους: Ο αγώνας του Little Rock Nine . Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά και σας μεταφέρει καθημερινά μέσα από τις ζωές των εννέα φοιτητών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση. Αν και είναι φορτωμένο με ιστορικά γεγονότα και πληροφορίες, σας επιτρέπει επίσης να γνωρίσετε κάθε μαθητή σε προσωπικό επίπεδο και είναι εύκολο να το ακολουθήσετε. Συστήνω ιδιαίτερα να το διαβάσετε αν θέλετε τα παιδιά σας να κατανοήσουν την κρίση και τους εμπλεκόμενους.