Γιατί το Σιάτλ ονομάζεται Σμαραγδένια Πόλη;

Πολλές πόλεις έρχονται με τα δικά τους ψευδώνυμα που μπορεί να φαίνονται κάπως τυχαία, αλλά συχνά έχουν ρίζες σε ό, τι αφορά την πόλη ή σας λένε λίγο για την ιστορία της πόλης. Το Σιάτλ δεν αποτελεί εξαίρεση. Συχνά ονομάζεται Σμαραγδένια Πόλη, το ψευδώνυμο του Σιάτλ μπορεί να φαίνεται λίγο μακριά, ίσως ακόμη και άστοχο. Μετά από όλα, το Σιάτλ δεν είναι γνωστό για σμαράγδια. Ή ίσως η φαντασία σας πηγαίνει προς το "The Wizard of Oz", αλλά το Seattle δεν έχει πολλά να κάνει με το Oz (αν και κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι ο Bill Gates είναι λίγο μάγος).

Το ψευδώνυμο του Σιάτλ είναι πολύ πιο οπτικό. Το Σιάτλ ονομάζεται Emerald City επειδή η πόλη και οι γύρω περιοχές είναι γεμάτες με πράσινο όλο το χρόνο. Το ψευδώνυμο έρχεται απευθείας από αυτό το πράσινο. Το Emerald City αντηχεί επίσης το ψευδώνυμο της Πολιτείας της Ουάσινγκτον ως το κράτος του Evergreen (αν και το ανατολικό μισό της Ουάσιγκτον είναι πιο έρημο από πράσινο και αειθαλή δέντρα).

Τι κάνει το Σιάτλ τόσο πράσινο;

Πηγαίνετε στο Σιάτλ από το νότο και θα δείτε πολλά evergreens και άλλα πράσινη επένδυση I-5. Προχωρήστε από το βορρά, θα δείτε μερικά ακόμα. Ακόμη και στην καρδιά της πόλης, δεν υπάρχει έλλειψη πρασίνου, ακόμη και γεμάτα δάση - το Discovery Park, το Washington Park Arboretum και άλλα πάρκα λαμπερά παραδείγματα δασικών περιοχών εντός των ορίων της πόλης. Το Σιάτλ είναι πράσινο σχεδόν όλο το χρόνο λόγω των πανταχού παρόντων, αλλά και πολλά άλλα δέντρα, θάμνοι, φτέρες, βρύα σε σχεδόν κάθε επιφάνεια και αγριολούλουδα που είναι παραγωγικά στη βορειοδυτική και ευδοκιμούν σε όλες τις εποχές.

Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορεί να εκπλαγούν ότι το καλοκαίρι είναι συνήθως η λιγότερο πράσινη εποχή του χρόνου. Η διάσημη βροχή του Σηάτλ εμφανίζεται ως επί το πλείστον από το Σεπτέμβριο μέχρι την πτώση και το χειμώνα Κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών, δεν υπάρχει γενικά τόσο πολύ βροχή. Στην πραγματικότητα, μερικά χρόνια έχουν εκπληκτικά λίγη υγρασία και δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε τους χλοοτάπητες να στερούνται.

Έχει το Σιάτλ πάντοτε ονομάζεται Σμαραγδένια Πόλη;

Όχι, το Σιάτλ δεν ονομάζεται πάντοτε η Σμαραγδένια Πόλη. Σύμφωνα με το HistoryLink.org, η προέλευση του όρου προέρχεται από διαγωνισμό που διεξήχθη από το Συνέδριο και το Γραφείο επισκεπτών το 1981. Το 1982, το όνομα Emerald City επελέγη από τις καταχωρίσεις διαγωνισμών ως το νέο ψευδώνυμο για το Σιάτλ. Πριν από αυτό, το Σιάτλ είχε μερικά άλλα συνηθισμένα ψευδώνυμα, συμπεριλαμβανομένης της Queen City του Βορειοδυτικού Ειρηνικού και της πύλης στην Αλάσκα, που δεν λειτουργεί τόσο καλά σε ένα φυλλάδιο μάρκετινγκ!

Άλλα ονόματα για το Σιάτλ

Η Emerald City δεν είναι το μοναδικό ψευδώνυμο του Σιάτλ. Συχνά ονομάζεται Rain City (μαντέψτε γιατί!), Η Καπετανάτικη Πρωτεύουσα του Κόσμου και η Jet City, αφού η Boeing εδρεύει στην περιοχή. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπετε αυτά τα ονόματα γύρω από την πόλη στις επιχειρήσεις ή να χρησιμοποιείτε τυχαία εδώ και εκεί.

Άλλα ψευδώνυμα της Βορειοδυτικής Πόλης

Το Σιάτλ δεν είναι η μόνη βορειοδυτική πόλη με ψευδώνυμο. Είναι ένα γεγονός - οι περισσότερες πόλεις αγαπούν να έχουν ένα ψευδώνυμο και οι περισσότεροι γείτονες του Σιάτλ τους έχουν επίσης.

Η Bellevue ονομάζεται μερικές φορές City in a Park λόγω της φύσης της. Αν και, αυτό εξαρτάται από το πού βρίσκεστε στο Bellevue. Το Downtown Bellevue μπορεί να νιώθει σαν τη μεγάλη πόλη, και όμως το Downtown Park βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της δράσης.

Το Τακόμα στα νότια ονομάζεται Πόλη του Πεπρωμένου μέχρι σήμερα, επειδή επιλέχθηκε να είναι το δυτικό άκρο του Βόρειου Ειρηνικού Σιδηρόδρομου στα τέλη του 18ου αιώνα. Ενώ θα δείτε ακόμα το City of Destiny, αυτές τις μέρες το Tacoma ονομάζεται T-Town (T είναι σύντομο για Tacoma) ή το Grit City (αναφορά στο βιομηχανικό παρελθόν και το παρόν της πόλης) ως ψευδώνυμο.

Το Gig Harbor ονομάζεται θαλάσσια πόλη από τότε που μεγάλωσε γύρω από το λιμάνι εκεί και εξακολουθεί να έχει μεγάλη ναυτική παρουσία με άφθονες μαρίνες και το κέντρο της εστιασμένο στο λιμάνι.

Η Ολυμπία ονομάζεται Όλυ, η οποία είναι απλώς σύντομη για την Ολυμπία.

Το Portland , το Όρεγκον, ονομάζεται City of Roses ή Rose City και, στην πραγματικότητα, το ψευδώνυμο οδήγησε την άνθηση των τριαντάφυλλων στην πόλη. Υπάρχει ένας υπέροχος κήπος με τριαντάφυλλα στο Ουάσιγκτον Παρκ και ένα Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου. Το Πόρτλαντ ονομάζεται επίσης Bridge City ή PDX, μετά το αεροδρόμιο του.