Λονδίνο προς Γλασκώβη με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και πτήσεις

Πώς να φτάσετε από το Λονδίνο στη Γλασκώβη

Η Γλασκώβη βρίσκεται 405 μίλια από το Λονδίνο, πολύ μακριά από όλα τα μονοπάτια. Ευτυχώς, υπάρχουν ευκολότεροι, ταχύτεροι και οικονομικότεροι τρόποι να ταξιδέψετε από την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου στην περίφημη πρωτεύουσα του hip culture που είναι η Γλασκώβη. Αυτοί οι πόροι πληροφοριών θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ένα ταξίδι που ταιριάζει με την κλίμακα χρόνου και τον προϋπολογισμό σας.

Πώς να πάτε εκεί

Με το τρένο

Τα Virgin Trains εκτελούν δρομολόγια της κύριας γραμμής της West Coast, την πιο πολυσύχναστη γραμμή επιβατών στη Βρετανία, όλη τη διάρκεια της ημέρας μεταξύ του τερματικού σταθμού του Λονδίνου Euston και του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Γλασκώβης, διατηρητέου κτιρίου που χρονολογείται από το 1879.

Το ταξίδι διαρκεί μεταξύ 4,5 και 5,5 ωρών.

Τον Μάιο του 2017, οι κανονικές χρεώσεις προκαταβολών ταξιδιού ξεκινούν από περίπου 70 λίρες (όταν αγοράζονται ως ξεχωριστά εισιτήρια απλής διαδρομής), αλλά αν μπορείτε να είστε πολύ ευέλικτοι όταν ταξιδεύετε, το National Rail Inquiries φτηνότερο Fare Finder μπορεί να φτάσει με φθηνότερα εισιτήρια . Έχω ξυρίσει άλλο ένα tenner από την τιμή με αυτόν τον τρόπο, αλλά αυτό περιλαμβάνει μια πολύ περιορισμένη επιλογή των αναχωρήσεων.

Οι φίλοι του αργού ταξιδιού μπορούν να πάρουν μια διανυκτέρευση, The Calendonian Sleeper. Το τρένο αφήνει το σταθμό Euston νυκτερινά, περίπου στις 11:30 μ.μ., φθάνουν στη Γλασκώβη σχεδόν οκτώ ώρες αργότερα, περίπου στις 7:30 π.μ. Το κόστος ξεκινάει από £ 40 για την προκαταβολή ενός εισιτηρίου μίας διαδρομής σε κάθισμα αναμονής. Το ταξίδι πρώτης θέσης σε μία καμπίνα πληρώματος με αγκυροβόλιο και πρωινό στο σαλόνι κοστίζει £ 170 το 2017 για μια σταθερή κράτηση και £ 200 για ένα ευέλικτο εισιτήριο. Αν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε ένα δελτίο BritRail για να περάσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δελτίο για το Caledonian Sleeper.

Ταξιδιωτική συμβουλή του Ηνωμένου Βασιλείου Οι φθηνότεροι ναύλοι τρένων είναι αυτοί που ορίζονται ως "Advance" - πόσο μπροστά εξαρτάται από το ταξίδι, καθώς οι περισσότερες σιδηροδρομικές εταιρείες προσφέρουν εκ των προτέρων ναύλους σε βάση προτεραιότητας. Τα εισιτήρια Advance πωλούνται συνήθως ως μονόδρομο ή "ενιαία" εισιτήρια. Είτε αγοράζετε εισιτήρια προκαταβολής, συγκρίνετε πάντα την τιμή "ενιαίας" τιμής εισιτηρίου με την τιμή "επιστροφής", καθώς είναι συχνά φθηνότερο να αγοράσετε δύο εισιτήρια αντί για ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής.

Με λεωφορείο

Οι εθνικοί λεωφορείς της National Express διοικούν λεωφορεία μεταξύ Λονδίνου και Γλασκώβης. Το ταξίδι διαρκεί μεταξύ 8 ωρών και 13 ως το εάν το λεωφορείο είναι άμεση υπηρεσία ή απαιτεί αλλαγή στο Μπέρμιγχαμ. Οι ναύλοι κυμαίνονται από ένα πακέτο εισιτηρίου αξίας £ 12 (που αγοράζεται εκ των προτέρων) σε ένα πρότυπο ναύλο £ 30 σε κάθε τρόπο. Υπάρχουν τρία δρομολόγια απευθείας, μεταξύ του σταθμού Victoria Coach στο Λονδίνο και του σταθμού λεωφορείων της Γλασκώβης Buchanan, προς κάθε κατεύθυνση καθημερινά με μεγαλύτερα ταξίδια να σταματούν στο Μπέρμιγχαμ. Τα εισιτήρια λεωφορείων μπορούν να αγοραστούν online.

Το Megabus διοργανώνει επίσης συχνά τακτικά δρομολόγια από το Λονδίνο μέχρι τη Γλασκώβη, που κυμαίνονται από 1 έως 20 λίρες Αγγλίας. Η υπηρεσία διανυκτέρευσης στη Γλασκώβη είναι σε ένα πολύ μακρύ λεωφορείο. Μάθετε περισσότερα για τα ταξίδια με το Megabus.

Ταξιδιωτική συμβουλή του Ηνωμένου Βασιλείου Οι περισσότερες εθνικές τακτικές διαδρομές μεταξύ Λονδίνου και Γλασκώβης περιλαμβάνουν είτε διανυκτερεύσεις είτε άφιξη σε αδιάφορες ώρες. Δεδομένου ότι τα εισιτήρια πωλούνται μόνο σε μονόδρομη βάση, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση προσπαθώντας να συγκεντρώσουν τους καλύτερους συνδυασμούς δρομολογίων και ναύλων. Είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε τον ανιχνευτή χαμηλών ναύλων της εταιρείας. Θα σας δείξει μια επιλογή από το τι αποκαλούν National Express "διασκεδαστικές τιμές" οι οποίες είναι οι φθηνότερες διαθέσιμες επιλογές. Γενικά, αυτά πρέπει να αγοραστούν πολύ νωρίτερα και έχουν περιορισμένη προσφορά.

Το Λονδίνο στη Γλασκώβη με το αυτοκίνητο

Η Γλασκώβη βρίσκεται 405 μίλια βόρεια του Λονδίνου μέσω του M1, M6. M42, A74 (M), M73 και M8. Σύμφωνα με την Ένωση Αυτοκινήτου, το ταξίδι θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 7 ώρες για να οδηγήσει σε συνθήκες ελεύθερης κυκλοφορίας. Όμως, προειδοποιείτε ότι κάθε ταξίδι που χρησιμοποιεί το M1 και το M6 δεν θα περιλαμβάνει ποτέ συνθήκες χωρίς κυκλοφορία. Είναι πολύ πιο πιθανό να σας πάει 12 έως 15 ώρες ή περισσότερο. Λάβετε επίσης υπόψη ότι η βενζίνη, που ονομάζεται βενζίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, πωλείται από το λίτρο (λίγο περισσότερο από ένα τετραγωνικό) και η τιμή είναι συνήθως πάνω από 1,50 δολάρια ανά τετραγωνικό.

Πτήσεις από Λονδίνο προς Γλασκώβη

Σπάνια προτείνω να πετάξετε ανάμεσα σε προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή, όταν υπολογίζετε το κόστος και το χρόνο που φτάνετε από και προς τα αεροδρόμια σε κάθε άκρο, το τρένο είναι συνήθως μια καλύτερη επιλογή.

Η Γλασκώβη είναι μια εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Εκτός αν παίρνετε το κρεβάτι ή την περιοδεία και κάνοντας το δρόμο σας μέχρι τη χώρα για αρκετές ημέρες, το Λονδίνο στη Γλασκώβη με αυτοκίνητο ή τρένο είναι ένα μακρύ και κουραστικό ταξίδι.

Από την άλλη πλευρά, σχεδιάστε καλά και φτηνές πτήσεις είναι διαθέσιμες. Κανονικές πτήσεις από το Λονδίνο προς το αεροδρόμιο της Γλασκώβης αφήνουν τα αεροδρόμια Heathrow, Gatwick, London City και Stansted όλη την ημέρα. Η πτήση διαρκεί περίπου 1 1/2 ώρες. Οι φτηνότερες και πιο συχνές πτήσεις (το 2017) ήταν εύκολη πτήση από το Stansted στο αεροδρόμιο Glasgow Prestwick.