Κοινά περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα στο Φοίνιξ

Μερικοί άνθρωποι έρχονται στην έρημο για ανακούφιση από αλλεργίες. Θα βρείτε ανθρώπους που θα σας ενημερώσουν ότι οι αλλεργίες τους χειροτερεύουν και κάποιοι που θα σας πουν ότι οι αλλεργίες τους έχουν βελτιωθεί. Μερικοί άνθρωποι δεν είχαν αλλεργίες πριν, αλλά μετά υποφέρουν από αλλεργίες αφού μετακινούνται στην έρημο.

Τι προκαλεί τόσους πολλούς ανθρώπους να έχουν αλλεργίες στην έρημο; Οι συνηθισμένοι ύποπτοι: γύρη, σκόνη και ρύπανση.

Αλλεργίες γύρης

Περίπου το 35% των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή Φοίνιξ εμφανίζουν κάποιο βαθμό αλλεργικής ρινίτιδας - κοινώς γνωστό ως αλλεργική ρινίτιδα.

Αν έχετε αλλεργική ρινίτιδα, αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας αντιδρά σε γύρη ή μούχλα απελευθερώνοντας ισταμίνες και άλλες χημικές ουσίες που προκαλούν φτάρνισμα, ρευστό στα μάτια και τη μύτη, συμφόρηση και κνησμό.

Γενικά, η γύρη από φυτά με έντονα χρωματιστά λουλούδια δεν προκαλεί αλλεργίες - τα πουλιά και οι μέλισσες φροντίζουν αυτά. Περισσότερα προβλήματα γύρης προκύπτουν με δέντρα, χόρτα και ζιζάνια. Καθώς η εποχή της καλλιέργειας στο Φοίνιξ είναι όλο το χρόνο, οι αλλεργίες ποτέ δεν φαίνεται να σταματούν για κάποιους.

Σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές ότι είναι μη φυσικά φυτά που αποτελούν την πηγή των δεινών στο Φοίνιξ, αλλά και τα εγγενή φυτά προκαλούν αλλεργίες. Το Ragweed είναι ένα από τα πιο κοινά φυτά που προκαλούν αλλεργίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Greater Phoenix έχει πάνω από μια δωδεκάδα ιθαγενών ειδών αμβροσίας.

20 ντόπια δέντρα που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις

Κατά την εγκατάσταση του σπιτιού σας στην περιοχή Phoenix, ίσως θελήσετε να αποφύγετε τη φύτευση μερικών δένδρων εάν ανησυχούν οι αλλεργίες.

Ομοίως, εάν είστε κάτοικος διαμερισμάτων, μπορεί να είναι σημαντικό να μάθετε ποια δέντρα βρίσκονται έξω από το μπαλκόνι σας πριν υπογράψετε μια μίσθωση! Αυτά τα δέντρα μπορούν να βρεθούν στο Φοίνιξ και είναι κοινές αιτίες του πυρετού του χόρτου:

  1. Αφρικανική Sumac
  2. Arizona Ash
  3. Κυπαρίσσι Αριζόνα
  4. Αριζόνα Συκαμόρ
  5. Canary Island Ημερομηνία Palm
  6. Κινεζικό Elm
  7. Cottonwood
  1. Έρημος της Μπέης
  2. Desert Fan Palm
  3. Feather Palm
  4. Hackberry
  5. Αρκευθος
  6. Είδος μιμόζας
  7. Μεξικάνικο Fan Palm
  8. Μούρο
  9. Δρυς
  10. Ελαιόδενδρο
  11. Παλό Βέρντε
  12. Πέκαν
  13. Δέντρο πιπεριάς

Εξωραϊσμός

Τα φυλλοβόλα μπορεί να είναι διασκεδαστικά, αλλά το Ρωσικό Thistle θα πρέπει να αποφεύγεται αν έχετε αλλεργίες. Όταν το εξωραϊσμό αυλή σας, προσπαθήστε να αποφύγετε όλα τα χόρτα και να θέσει σε έρημο εξωραϊσμού αντί για γρασίδι. Βεβαιωθείτε ότι επιτίθενται γρήγορα τα ζιζάνια κατά την βλάστηση, τα οποία ακόμη και σε έρημο βράχο. Καλύτερα, χρησιμοποιήστε ένα προανάπτυξης για να τα σκοτώσετε πριν αναπτυχθούν.

Σκόνη

Το Φοίνιξ είναι έρημο: είναι ξηρό και δεν βρέχει πολύ συχνά - το Phoenix αντιμετωπίζει ξηρασία που κράτησε πάνω από μια δεκαετία - αλλά εξακολουθεί να υπάρχει γεωργία και εξελίξεις, κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και οδήγηση σε άστρωτα μέρη που κτυπούν τη σκόνη. Τα κενά εδάφη καλύπτονται με σκόνη. Κατά τη διάρκεια του μουσώδους και μερικές άλλες φορές του χρόνου, υπάρχουν καταιγίδες σκόνης και δαιμόνια σκόνης. Για τα άτομα με αλλεργίες, αυτό δεν είναι καλά νέα.

Η σκόνη μπορεί ασφαλώς να έχει επίδραση στο αναπνευστικό σας σύστημα, ειδικά εάν έχετε άσθμα. Ο βήχας, τα συριγμός και τα δακρυγόνα τα μάτια μπορεί να είναι τα άμεσα συμπτώματα, αλλά το Valley Fever θα μπορούσε να είναι ακριβώς γύρω από τη γωνία.

Υπάρχουν αλλεργίες που σχετίζονται με τη σκόνη. Τα ακάρεα της σκόνης τρώνε το μικροσκοπικό φρουτώδες δέρμα που βρίσκεται στους ανθρώπους και τα ζώα, και στη συνέχεια αφήνουν τα περιττώματα.

Ακόμα και ένα καθαρό σπίτι μπορεί να έχει ακάρεα σκόνης. Η εισπνοή των περιττωμάτων από ακάρεα μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Η υγρασία στην περιοχή Phoenix είναι συνήθως αρκετά χαμηλή, και αυτό είναι καλό, επειδή τα ακάρεα σκόνης ευδοκιμούν σε υψηλότερη υγρασία. Αν χρησιμοποιείτε ψύκτη με εξάτμιση, πρέπει να γνωρίζετε ότι δημιουργείτε υγρασία στην οποία τα ακάρεα σκόνης επιθυμούν να ζήσουν.

Εάν έχετε αλλεργίες στη σκόνη, το μήνυμα εδώ είναι καθαρό, καθαρό, καθαρό. Μην μετακινείτε μόνο τη σκόνη γύρω! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη μείωση της σκόνης στο σπίτι σας.

  1. Κενό συχνά. Πάρτε μια ηλεκτρική σκούπα με σύστημα φίλτρων HEPA
  2. Χρησιμοποιήστε υγρά σφουγγαράκια και υγρά υφάσματα σκόνης, ποτέ στεγνά.
  3. Κρατήστε τα κατοικίδια ζώα έξω από το υπνοδωμάτιο, και σίγουρα από το κρεβάτι.
  4. Καλύψτε τα μαξιλάρια, τα στρώματα και τα κουτιά ελατηρίων με σκεπάσματα από σκόνη.
  5. Μειώστε την ποσότητα του χαλιού στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε χαλιά που ρίχνουν και που μπορούν να πλυθούν κανονικά και να στεγνώσουν.
  1. Μην χρησιμοποιείτε μαξιλάρια από φτερά ή παπλώματα.

Μόλυνση του αέρα

Περισσότερη ανάπτυξη, περισσότεροι άνθρωποι, περισσότερα αυτοκίνητα, πιο συγκεκριμένα σημαίνει περισσότερα προβλήματα με τον αέρα μας - καθώς ο πληθυσμός μεγαλώνει, ο αέρας επιδεινώνεται. Η περιοχή Phoenix κάθεται σε μια κοιλάδα και, χωρίς πολλή βροχή ή άνεμο, οι ρύποι τείνουν να κρεμούν απλά στην κοιλάδα, γεγονός που την καθιστά άβολο για πολλούς κατοίκους που είναι ευαίσθητοι σε αυτήν. Ο ερεθισμός των ματιών, η ρινική καταρροή, ο πονόλαιμος, ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα ημέρες κατά τις οποίες η ρύπανση στην περιοχή είναι κακή. Τα άτομα με άσθμα και άλλες αναπνευστικές νόσους είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα εκείνη την εποχή.

Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι που έχουμε στο Phoenix είναι συνήθως οξείδια του αζώτου, όζον, μονοξείδιο του άνθρακα και σωματίδια. Τα αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος και η ρύπανση χειροτερεύει το χειμώνα, όταν ο ψυχρός αέρας παγιδεύει τη ρύπανση στην κοιλάδα. Οι συμβουλές για την ατμοσφαιρική ρύπανση θα εκδίδονται όταν τα επίπεδα του όζοντος ή οι συγκεντρώσεις σωματιδίων είναι υψηλές.

Εάν έχετε αλλεργικές αντιδράσεις σε υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης, μπορεί να εμφανιστεί βήχας, συριγμός, δύσπνοια ή / και κόπωση. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για εσάς.

Ρύπανση

  1. Περιορίστε την υπαίθρια δραστηριότητα στις συμβουλευτικές ημέρες για την ατμοσφαιρική ρύπανση.
  2. Οι πολύ νέοι και πολύ ηλικιωμένοι θα πρέπει να παραμείνουν στο εσωτερικό των συμβουλευτικών ημερών για την ατμοσφαιρική ρύπανση.
  3. Μην συμμετέχετε σε επίπονη δραστηριότητα εκείνες τις ημέρες.
  4. Τα φίλτρα και τα καθαριστικά αέρα στο δωμάτιο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σωματιδίων στο εσωτερικό.
  5. Μην καπνίζετε, και αν το κάνετε, μην το κάνετε στο σπίτι.
  6. Μη καίνετε ξύλο στο τζάκι σας.
  7. Προσπαθήστε να μην οδηγείτε σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Αν χρειαστεί, κλείστε τους αεραγωγούς και ενεργοποιήστε το κλιματιστικό για να μειώσετε την ποσότητα σκόνης που εισέρχεται στο όχημα.

Άλλοι πόροι

Μπορείτε να δείτε την αναφορά της ημερήσιας ποιότητας της ατμόσφαιρας και την πρόβλεψη της επόμενης ημέρας online, που παρέχεται από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ποιότητας της Αριζόνα. Μπορείτε ακόμη να λάβετε τις ειδοποιήσεις σχετικά με την ποιότητα του αέρα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι ακόλουθες πηγές χρησιμοποιήθηκαν για κάποιο από το υλικό σε αυτό το άρθρο:
Τμήμα ποιότητας περιβάλλοντος της Αριζόνα
Νοτιοδυτικός άσθμα και αλλεργία από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα

Σημείωση: Καμία από τις πληροφορίες εδώ δεν προορίζεται να είναι ιατρική συμβουλή. Οι λεπτομέρειες που παρέχονται εδώ είναι γενικές και οι παράγοντες που σχετίζονται με τη γύρη, τη σκόνη και τη ρύπανση θα επηρεάσουν διαφορετικά κάθε άτομο. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να διαγνώσετε και να θεραπεύσετε οποιαδήποτε ιατρική πάθηση.