Καρδιαγγειακά συμπτώματα και θεραπεία

Πολλοί Αριζόνα υποφέρουν από πυρετό της κοιλάδας

Είναι σύνηθες για τους ανθρώπους που μετακινούνται στην κοιλάδα του ήλιου να ανησυχούν για τον πυρετό της κοιλάδας. Ενώ η πυρετός της κοιλάδας μπορεί να επηρεάσει μερικούς ανθρώπους, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι επηρεάζει πολύ λίγους ανθρώπους πολύ σοβαρά και πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι το έχουν.

Ακόμα, δεν πρέπει να θεωρείται ελαφρά. Σύμφωνα με το Τμήμα Υπηρεσιών Υγείας της Αριζόνα, το 2016 υπήρχαν περισσότερες από 6.000 αναφερθείσες περιπτώσεις Fever Valley που αναφέρθηκαν στην Αριζόνα.

Τι είναι το Fever Valley;

Ο πυρετός της κοιλάδας είναι λοίμωξη των πνευμόνων Ένας μύκητας γίνεται αερομεταφερόμενος όταν η σκόνη γύρω από τις περιοχές κατασκευής και τις αγροτικές περιοχές μεταφέρεται από τον άνεμο. Όταν τα σπόρια εισπνέονται, μπορεί να προκύψει Πυρετός της κοιλάδας. Η ιατρική ονομασία για το Fever Valley είναι η κοκκιδιοειδομυκητίαση .

Πού βρίσκεται ο πυρετός της κοιλάδας;

Στις ΗΠΑ επικρατεί στο νοτιοδυτικό σημείο όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και τα εδάφη είναι ξηρά. Η Αριζόνα, η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, το Νέο Μεξικό και η Γιούτα είναι πρωταρχικές τοποθεσίες, αλλά έχουν υπάρξει περιπτώσεις και σε άλλα κράτη.

Πόση ώρα χρειάζεται για την ανάπτυξη συμπτωμάτων;

Διαρκεί συνήθως μεταξύ μιας και τεσσάρων εβδομάδων.

Μήπως όλοι στην Αριζόνα το παίρνουν;

Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων στις χαμηλότερες ερημικές περιοχές της Αριζόνα είχαν πυρετό Valley σε κάποιο σημείο. Οι πιθανότητές σας να πάρετε Fever Valley είναι περίπου 1 στα 33, αλλά όσο περισσότερο ζείτε στην έρημο νοτιοδυτικά όσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες μόλυνσης.

Υπάρχουν μεταξύ 5.000 και 25.000 νέων περιπτώσεων πυρετού της κοιλάδας κάθε χρόνο. Δεν χρειάζεται να ζείτε εδώ για να το πάρετε - άνθρωποι που επισκέπτονται ή ταξιδεύουν στην περιοχή έχουν μολυνθεί επίσης.

Είναι μερικοί άνθρωποι σε μεγαλύτερο κίνδυνο να το πάρουν;

Το Valley Fever δεν φαίνεται να παίζει φαβορί, με όλα τα είδη ανθρώπων να διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο.

Μόλις προσβληθούν, ωστόσο, ορισμένες ομάδες φαίνεται να έχουν περισσότερες περιπτώσεις εξαπλώσεως σε άλλα μέρη του σώματός τους. όσον αφορά το φύλο, οι άνδρες είναι πιο πιθανό από τις γυναίκες, και οι Αφρικανοί Αμερικανοί και Φιλιππινέζοι είναι πιο πιθανό όταν εξετάζουν τη φυλή. Άτομα με προβλήματα ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκονται επίσης σε κίνδυνο. Τα άτομα ηλικίας 60-79 ετών συνιστούν το μεγαλύτερο ποσοστό των αναφερόμενων περιπτώσεων.

Οι εργάτες οικοδομών, οι εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα ή άλλοι που περνούν το χρόνο τους σε σκόνη και σκόνη είναι πιθανότερο να πάρουν Fever Valley. Επίσης, είστε σε υψηλότερο κίνδυνο εάν είστε πιασμένοι σε καταιγίδες σκόνης ή εάν η αναψυχή σας, όπως ποδηλασία βρωμιά ή εκτός δρόμου, θα σας οδηγήσει σε σκονισμένες περιοχές. Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να πάρετε πυρετό Valley είναι να φορέσετε μια μάσκα εάν πρέπει να είστε έξω σε φυσάει τη σκόνη.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Περίπου τα δύο τρίτα των προσβεβλημένων ανθρώπων δεν παρατηρούν ποτέ συμπτώματα ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και δεν παίρνουν ποτέ θεραπεία. Εκείνοι που έχουν αναζητήσει θεραπεία έδειξαν συμπτώματα όπως κόπωση, βήχα, πόνο στο στήθος, πυρετό, εξάνθημα, κεφαλαλγία και αρθρώσεις. Μερικές φορές οι άνθρωποι αναπτύσσουν κόκκινα εξογκώματα στο δέρμα τους.

Σε περίπου 5% των περιπτώσεων, αναπτύσσονται όζοι στους πνεύμονες οι οποίοι μπορεί να μοιάζουν με καρκίνο του πνεύμονα σε ακτινογραφία θώρακος.

Μια βιοψία ή μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητες για να διαπιστωθεί εάν το οζίδιο είναι αποτέλεσμα πυρετού της κοιλάδας. Άλλο 5% των ανθρώπων αναπτύσσουν αυτό που αναφέρεται ως πνευμονική κοιλότητα. Αυτό είναι συνηθέστερο για τους ηλικιωμένους και περισσότερο από το ήμισυ των κοιλοτήτων εξαφανίζονται μετά από λίγο χωρίς θεραπεία. Αν όμως η πνευμονική κοιλότητα διαρρηχθεί, μπορεί να υπάρχει πόνος στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή.

Υπάρχει μια θεραπεία για πυρετό Valley;

Δεν υπάρχει εμβόλιο αυτή τη στιγμή. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τον πυρετό της κοιλάδας μόνοι τους χωρίς θεραπεία. Παρόλο που συνήθιζε να πιστεύεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν Fever Valley περισσότερο από μία φορά, τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι υποτροπές είναι πιθανές και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ξανά. Για όσους αναζητούν θεραπεία, χρησιμοποιούνται αντιμυκητιακά φάρμακα (όχι αντιβιοτικά). Αν και αυτές οι θεραπείες είναι συχνά χρήσιμες, η ασθένεια μπορεί να παραμείνει και μπορεί να απαιτηθούν χρόνια θεραπείας.

Εάν μια πνευμονική κοιλότητα διαρρηχθεί όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Μπορεί ένας σκύλος να πάρει Fever Valley;

Ναι, τα σκυλιά μπορούν να το πάρουν και μπορεί να χρειαστούν μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή. Άλογα, πρόβατα βοοειδών και άλλα ζώα μπορούν επίσης να πάρουν Fever Valley. Λάβετε περισσότερες πληροφορίες ειδικά για τα σκυλιά και την πυρετό της κοιλάδας.

Είναι μεταδοτικό;

Όχι. Δεν μπορείτε να το πάρετε από άλλο άτομο ή από ζώο.

Μπορώ να το αποτρέψω;

Ζούμε στην έρημο και η σκόνη είναι παντού. Προσπαθήστε να αποφύγετε ιδιαίτερα σκονισμένες περιοχές, όπως νέες περιοχές κατασκευής ή ανοικτή έρημο, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός haboob ή καταιγίδα σκόνης . Αν είναι έξω από το θόρυβο, προσπαθήστε να παραμείνετε κλειστοί.

Μήπως οι άνθρωποι πεθαίνουν από Fever Valley;

Λιγότερο από το 2% των ανθρώπων που παίρνουν το Valley Fever πεθαίνουν από αυτό.

Υπάρχουν τοπικοί εμπειρογνώμονες με τους οποίους μπορώ να συμβουλευτώ;

Πνευμονολόγοι ειδικοί και πολλοί τοπικοί οικογενειακοί γιατροί και νοσοκομεία είναι πολύ εξοικειωμένοι με τον πυρετό της κοιλάδας. Οι γιατροί σε άλλα μέρη της χώρας σπάνια βλέπουν περιπτώσεις πυρετού της κοιλάδας και, κατά συνέπεια, ίσως δεν το αναγνωρίζουν. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας γνωρίζει ότι ήσασταν στο νοτιοδυτικό τμήμα και υπογραμμίζετε ότι θέλετε να δοκιμάσετε το πυρετό της κοιλάδας. Εάν χρειάζεστε μια ιατρική παραπομπή στην Αριζόνα, μπορείτε να πάρετε μια παραπομπή σε έναν γιατρό από το Valley Fever Center for Excellence.

Πηγές μου, και περισσότερα για την πυρετό της κοιλάδας