Το φυτό Lantana χρησιμοποιείται στο τοπίο της Αριζόνα

Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το εργοστάσιο ερήμου χαμηλής συντήρησης

Αν ταξιδεύετε στην περιοχή Phoenix, θα δείτε πολλά φυτά ερήμου που χρησιμοποιούνται στην τοπική εξωραϊσμό. Το Φοίνιξ βρίσκεται στα βορειοανατολικά της έρημο Sonoran και έχει ένα καυτό κλίμα έρημο. Το Lantana είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται με γόνιμα, τροπικά κλίματα. Είναι αρκετά ανθεκτικό, επομένως τείνει να επιβιώνει καλά και σε καυτά, ερημικά κλίματα.

Μάθετε περισσότερα για το εργοστάσιο που μπορεί να δείτε πολλά κατά την επίσκεψή σας στο Φοίνιξ ή τις γύρω περιοχές της Αριζόνα.

Αν σκοπεύετε να φύτεψετε έναν ερημικό κήπο , αυτό θα μπορούσε να είναι ένα φυτό που θα εξετάσει στο τοπίο σας.

Εύκολη καλλιέργεια της Lantana

Η Lantana προέρχεται από την οικογένεια των φυτών των λεσβιών. Η Lantana είναι ένας αειθαλής θάμνος. Είναι ένα από τα πολλά φυτά που συνιστώνται εάν θέλετε ένα φυτό της ερήμου που ζει καλά σε ένα κλίμα έρημο. Είναι πολυετές, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να το φυτεψετε μόνο μία φορά. Μπορείτε να πάρετε ανοιχτό κίτρινο, φωτεινό κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ και πορφυρές ποικιλίες. Το ωραίο πράγμα για τη χρήση της λαντάντα είναι ότι λουλούδια λίγο πολύ όλο το χρόνο.

Χρειάζεται σχετικά λίγη προσοχή και είναι πρακτικά ανθεκτικό στην ξηρασία. Είναι εύκολο να βρείτε και αρκετά φθηνά για να αγοράσετε.

Ορισμένα είδη λαντάνων θεωρούνται ένα χωροκατακτητικό είδος. Για παράδειγμα, ένα κοινό είδος, το Lantana camara (που ονομάζεται επίσης ισπανική σημαία) εισβάλλει εύκολα σε οικοσυστήματα και συχνά σχηματίζεται σε πυκνές παχιές. Μπορεί να κυριαρχεί γρήγορα και να καταστείλει την ανάπτυξη των ιθαγενών φυτών, μετατρέποντας τις δασικές κοινότητες σε θάμνους.

Έχει γίνει ένα σοβαρό οικονομικό παράσιτο στα εσπεριδοειδή της Φλώριδας επειδή μπορεί να μειώσει την απόδοση των καλλιεργειών.

Τι κάνει το φυτό τόσο σκληρό

Αυτό που κάνει την λαντάνα να μεγαλώνει τόσο εύκολα και γρήγορα είναι ότι τα φύλλα τους είναι δηλητηριώδη για τα περισσότερα ζώα. Τα φύλλα και τα μη φρυγμένα φρούτα είναι δηλητηριώδη. Μπορεί να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια ή ακόμη και θάνατο σε ζώα όπως τα βοοειδή, τα πρόβατα, τα κατσίκια ή τα άλογα, καθώς και στα άγρια ​​ζώα.

Τα περισσότερα φυτοφάγα ξέρουν να περάσουν από αυτό, έτσι συνεχίζει να αυξάνεται καλά και να κάνει τα μούρα του. Τα μούρα θεωρούνται μια λιχουδιά για πολλά πουλιά που δεν είναι σταδιακά από τις τοξικές ουσίες στα φύλλα και τα μούρα. Τα πουλιά καταναλώνουν τα φρούτα και πολλαπλασιάζουν τους σπόρους καθώς ταξιδεύουν.

Το άγριο φρούτο μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο για τα παιδιά, και σε έναν κήπο σπιτιού που τα παιδιά έχουν δηλητηριαστεί με το φαγητό του άγουρου φρούτου.

Καλλιέργεια Συμβουλές

Στην περιοχή Φοίνιξ, χρησιμοποιείται κυρίως ως κάλυμμα εδάφους, ή φύτευση κρεβάτι, ή σε κρεμώντας φυτών, δεδομένου ότι χύνεται πάνω από όμορφα. Η Lantana μπορεί επίσης να διαμορφωθεί σε ένα θάμνο.

Είναι επιρρεπείς σε ζημιές από τον παγετό , οπότε ίσως να θέλετε να τις καλύψετε κατά τη διάρκεια των λίγων παγωμένων βραδιών το χειμώνα κάθε έτους. Εάν είναι κατεστραμμένο από τον παγετό, κόψτε τους και μπορεί να επιστρέψουν.

Η Λαντάνα αναπτύσσεται ταχύτατα. Μη φυτεύετε πολλά ή ο κήπος σας ή εξωραϊσμός μπορεί να ξεπεραστεί με την πάροδο του χρόνου.

Η Λαντάνα ζει καλύτερα στον ήλιο και δεν είναι επιλεκτική για το είδος του εδάφους που θα αναπτυχθεί μέσα Deep νερό σας Lantana μια φορά κι έναν καιρό. Περικοπή περιοδικά.

Οι λαντάνες είναι χρήσιμες ως φυτά μελιού, προσελκύοντας πεταλούδες. Χρησιμοποιούνται συχνά στην κηπουρική πεταλούδας.

Περισσότερα φυτά που αγαπούν την έρημο

Όταν σκέφτεστε φυτά της ερήμου, το πρώτο πράγμα που έρχεται συνήθως στο μυαλό είναι φυτά κάκτων και άλλα χυμώδη.

Υπάρχουν αρκετοί πολυετείς και ανθεκτικοί στην ξηρασία ή ανεκτικοί οργανισμοί που μπορείτε να σχεδιάσετε για τους κήπους της ερήμου σας, ιδιαίτερα εκείνους που βρίσκονται σε πόλεις που περιβάλλουν τις περιοχές ερήμου Sonoran ή Mojave της νότιας Αριζόνα, όπως το Φοίνιξ και το Tuscon ή τις ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές του Palm Springs, Την Καλιφόρνια και το Λας Βέγκας της Νεβάδας.

Εύκολα φυτά έρημο
Bougainvillea
Πικροδάφνη
Purple Sage / Texas Sage
Διακοσμητική χόρτο
Νεράιδα Duster
Κόκκινο πουλί του παραδείσου
Orange Jubilee
Κίτρινα κουδούνια
Μεξικάνικη Πετούνια
Μπουκάλι