Προστατέψτε τα φυτά και τα δέντρα σας από τον παγετό

Δέκα συμβουλές για την αντιμετώπιση ευπαθών φυτών

Μερικές φορές εκπλήσσει τους ανθρώπους ότι έχει αρκετά κρύο στην έρημο του Φοίνικα για να παγώσει. Οι νυχτερινές θερμοκρασίες που κατεβαίνουν στο πάγωμα και κάτω θα βλάψουν κάποια δέντρα και φυτά, αν δεν λάβετε προφυλάξεις κατά του παγετού.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που μπορεί να βλάψουν τα ευαίσθητα στον παγετό φυτά μπορεί να αρχίσουν στα τέλη Νοεμβρίου και να συνεχιστούν μέχρι τον Φεβρουάριο και μετά. Μπορεί να έχουμε μεταξύ επτά και δέκα νυχτών όπου οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το πάγωμα και τα φυτά μπορεί να υποστούν βλάβη.

Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον παγετό και τον κήπο της ερήμου

  1. Μάθετε ποια φυτά στον κήπο σας είναι ευαίσθητα στον παγετό. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα φυτά ευαίσθητα στον παγετό που φυτεύουν οι άνθρωποι στην περιοχή Φοίνιξ στις αυλές τους είναι τα μπουκαμβίλια , ο ιβίσκος, το χόρτο Natal, το αγόρι Cape και το κόκκινο πουλί του παραδείσου . Πολλοί άνθρωποι στην κοιλάδα του Ήλιου έχουν εσπεριδοειδή δέντρα και μπορεί να είναι ευαίσθητοι στον παγετό. Μπορούν επίσης να απειληθούν και τα μη φυσικά φυτά κάκτων. Αν τα φυτά σας είναι νέα ή αναπτύσσονται ενεργά, χρειάζονται πιθανώς παγετό.
  2. Αν έχετε φυτά ευαίσθητα στον παγετό στην αυλή σας - ξέρω ότι το κάνω! - τα φυτέψτε στα πιο ευνοϊκά μέρη για να ελαχιστοποιήσετε τον παγετό του χειμώνα. Η νότια ή δυτική πλευρά του ακινήτου, κοντά στην πισίνα, κοντά στους τοίχους, τους βράχους ή το σκυρόδεμα που συγκρατούν τη θερμότητα από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας ή κάτω από τις προεξοχές των οροφών, τις μαρκίζες ή τις προεκτάσεις στο αίθριο (αλλά όχι σε πλήρη σκιά). Έχετε την ιδέα. Εγκαταστήστε τα σε ένα μέρος όπου υπάρχει πιθανότητα μεγαλύτερης προστασίας και περισσότερης ζεστασιάς.
  1. Όταν ακούτε την αναφορά του καιρού στις τοπικές ειδήσεις, θυμηθείτε ότι ο μετεωρολογικός σταθμός όπου λαμβάνεται η επίσημη θερμοκρασία βρίσκεται στο κέντρο του Φοίνιξ . Αυτό μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από τον καιρό που φτάνετε στο σπίτι σας. Διαφορετικά τμήματα της περιοχής του μετρό Phoenix μπορεί να είναι πιο κρύα, ανάλογα με την ανύψωση , την ποσότητα του σκυροδέματος στην περιοχή κλπ. Θα πρέπει πιθανώς να έχετε ένα θερμόμετρο και να συγκρίνετε την πραγματική σας θερμοκρασία με τις τοπικές προβλέψεις Phoenix. Με αυτόν τον τρόπο, εάν γνωρίζετε ότι η ανάγνωση σας είναι πάντα περίπου τέσσερις βαθμούς ψυχρότερη, θα είστε προετοιμασμένοι για παγετό ακόμα κι αν λένε ότι θα είναι χαμηλό στους 35 ° F στο Φοίνιξ.
  1. Για την προστασία των φυτών και των δένδρων από ζημιές από τον παγετό, πρέπει να καλυφθούν. Χρησιμοποιήστε φύλλα, ελαφρά κουβέρτα ή λινάτσα. Τα καταστήματα υλικού πωλούν πραγματικά μεγάλα φύλλα ελαφρού, πορώδους πανιού για το σκοπό αυτό. Διατηρούμε πολλά από αυτά. Αν πρέπει να τα αγοράσετε, μην περιμένετε μέχρι τον πρώτο παγετό, επειδή πωλούν γρήγορα. Δεν έχετε επιπλέον φύλλα και τα νέα είναι υπερβολικά δαπανηρά; Δοκιμάστε να αγοράσετε φύλλα σε καταστήματα αποθεμάτων .
  2. Μη χρησιμοποιείτε πλαστικό για να καλύψετε τα φυτά σας. Αυτό παγιδεύει την υγρασία κάτω από το tarp και βλάπτει το εργοστάσιο. Φυσικά, θεωρητικά, όταν καλύπτετε οποιοδήποτε φυτό ή δέντρο, πρέπει να το κάνετε έτσι ώστε το ύφασμα να μην αγγίζει τα φύλλα ή τα κλαδιά. Ειλικρινά, ποτέ δεν έχω κατασκευάσει κάποια συσκευή πάνω από τα φυτά ή τα δέντρα μου πάνω στα οποία να τοποθετήσω το πανί προστασίας από παγετό. Απλά μην χρησιμοποιείτε βαριά ύφασμα ή κουβέρτες. όταν απορροφούν την υγρασία, μπορούν να γίνουν πολύ βαριά και να βλάψουν το φυτό.
  3. Θεωρητικά, ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε ένα φυτό ή ένα δέντρο είναι να βεβαιωθείτε ότι το κάλυμμα σας αγγίζει το έδαφος. Αυτό βοηθά να διατηρήσετε όλη τη ζεστασιά κάτω από το ύφασμα.
  4. Τα εσπεριδοειδή που δεν έχουν ακόμη φθάσει στην ωριμότητα, και ειδικά τα ασβέστη και τα λεμόνια, χρειάζονται προστασία από τον παγετό. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να καλύψετε μεγάλα δέντρα, αλλά είτε να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε είτε να πάρετε τις πιθανότητές σας. Αν δεν είναι σοβαρός παγετός, ένα ώριμο δέντρο εσπεριδοειδών πιθανότατα θα επανέλθει από την έκθεση στον παγετό την επόμενη άνοιξη.
  1. Κρατήστε το πότισμα των φυτών σας ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το υγρό έδαφος απορροφά θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το χειμώνα νερό το νερό και τα δέντρα σας το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο τα φύλλα θα είναι στεγνά μέχρι να αρχίσει να κρυώνει τη νύχτα. Όπως πάντα, μην ξεχειλίζετε.
  2. Μην αφαιρείτε τα καλύμματα των παγετών των φυτών και των δένδρων εάν είναι ακόμη σκοτεινό και κατά προτίμηση όχι αργά το πρωί την επόμενη ημέρα. Ορισμένες από τις πιο ψυχρές θερμοκρασίες είναι λίγο μετά την ανατολή.
  3. Αν ο παγετός φτάσει στο εργοστάσιό σας, μην αφαιρέσετε τα κατεστραμμένα μέρη. Μπορεί να μην φαίνονται καλά για μερικούς μήνες, αλλά αυτά τα νεκρά κλαδιά και τα φύλλα παρέχουν προστασία για το τμήμα του φυτού που είναι ακόμα ζωντανό. Μπορείτε να κλαδέψετε τα παγωμένα φυτά την άνοιξη.

Αυτός ο μηνιαίος κατάλογος ( για τους ερασιτέχνες κήπους) δεν πρέπει να περιλαμβάνει λίστα για τους ερασιτέχνες κηπουρούς θα πρέπει να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πότε να κλαδεύετε και πότε να αφήσετε τα φυτά και μόνο.

Όταν ασχολείσθε με κρύες, παγωμένες νύχτες, είναι καλύτερο να κάνετε κάτι για τα φυτά σας παρά τίποτα. Χρησιμοποιήστε τσάντες ή χαρτοκιβώτια σε ευαίσθητα καλύμματα εδάφους ή λουλούδια Τραβήξτε ένα φύλλο πάνω από ένα δέντρο ή φυτό όσο μπορείτε. Όταν τελειώσει ο χειμώνας και είστε σε θέση να κόψετε τα νεκρά άκρα και τα φύλλα, μπορεί να έχετε ακόμα ένα βιώσιμο φυτό.

Ποια είναι τα ευαίσθητα στον παγετό φυτά στην αυλή σας; Εάν γνωρίζετε τα ονόματα των φυτών, μπορείτε να τα αναζητήσετε στο Desert-Tropicals.com.