Ο ιός Zika και ο μήνας του μέλιτος σας

Δεν είναι ασυνήθιστο για μια νέα νύφη να είναι έγκυος ή να μείνει έγκυος στο μήνα του μέλιτος της, ή για ένα ζευγάρι να σχεδιάσει ένα τελευταίο ταξίδι χωρίς παιδί στις τροπικές περιοχές, ενώ περιμένουν. Τώρα, ανάλογα με το πού επιλέγει η γυναίκα και ο σύντροφός της, η απειλή που θέτει ο ραγδαία εξάπλωση του ιού Zika πρέπει να είναι ένας παράγοντας σε αυτά τα σχέδια.

Τι είναι ο ιός Zika;

Μεταδίδονται από το κουνούπι Aedes aegypti, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό Zika παρουσιάζουν ήπια ή μη συμπτώματα.

Ο μεγάλος λόγος ανησυχίας, ωστόσο, είναι ότι οι γιατροί και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μια μπουκιά από αυτό το κουνούπι οδηγεί σε σοβαρές γενετικές ανωμαλίες σε παιδιά που γεννιούνται από έγκυες γυναίκες που έχουν δαγκωθεί.

Πού εμφανίστηκε ο ιός Zika;

Σήμερα ο ιός Zika έχει βρεθεί σε πολλές τροπικές χώρες και σύμφωνα με πληροφορίες διαδίδεται. Σε αυτή τη γραφή έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Οι εστίες του ιού Zika έχουν επίσης αναφερθεί προηγουμένως στην Αφρική και τα νησιά του Ειρηνικού.

Έχει επίσης αναφερθεί σε πολλές Ηνωμένες Πολιτείες, με το Μαϊάμι της Φλώριδας να καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων.

Μπορεί ο ιός Zika να αποφευχθεί;

Επί του παρόντος δεν υπάρχει εμπορικά διαθέσιμη δοκιμασία για τον ιό Zika, προληπτικό φάρμακο, εμβόλιο ή θεραπεία.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών:

"Μέχρις ότου είναι γνωστό και από μεγάλη αφθονία της προσοχής, οι έγκυες γυναίκες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής της μεταφοράς σε οποιαδήποτε περιοχή όπου η μετάδοση του ιού Zika βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι έγκυες γυναίκες που ταξιδεύουν σε μία από αυτές τις περιοχές θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν με τους γιατρούς τους ή άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης αυστηρά ακολουθήστε τα βήματα για να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να συμβουλευτούν τους παροχείς υγειονομικής περίθαλψης πριν ταξιδέψουν σε αυτές τις περιοχές και να ακολουθήσουν αυστηρά μέτρα για να αποφύγουν τα κουνουπιέρια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Σύμφωνα με το εμπειρογνώμονα Ασφαλιστικές Ταξιδιωτικές Αρχειοθέτησης:

"Σε επιλεγμένες περιπτώσεις, οι αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ακυρώσουν τα ταξίδια τους σε σχέση με τις ανησυχίες για τον ιό Zika. Ωστόσο, οι πάροχοι ασφάλισης ταξιδίου μπορεί να μην είναι τόσο γενναιόδωροι σε όσους ταξιδεύουν στις πληγείσες περιοχές".

Σύμφωνα με Caribbean Εμπειρογνώμονας :

"Αν πρέπει να αναβάλλετε τις διακοπές σας στην Καραϊβική για τους φόβους του Zika, αν είστε έγκυος, η απάντηση θα μπορούσε να είναι ναι, αν δεν είστε, πιθανότατα όχι: τα συμπτώματα της νόσου είναι σχετικά ήπια, ειδικά σε σύγκριση με άλλες τροπικές ασθένειες, παραμένει σχετικά σπάνια στην Καραϊβική ».

Σύμφωνα με το Μεξικό Μεξικάνικη Μεξικάνικη Expert:

"Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2016, υπάρχουν 18 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του Zika στο Μεξικό από την πρώτη ανίχνευσή του τον Νοέμβριο του 2015. Από τις περιπτώσεις που είχαν προσβληθεί στο Μεξικό, μολύνθηκαν στα κράτη Chiapas (10 περιπτώσεις), Nuevo Leon (4 υποθέσεις) και Jalisco (1 περίπτωση). "

Συμβουλές του εμπειρογνώμονα για τα γαμήλια ταξίδια:

Πού να μάθετε περισσότερα για τον ιό Zika

Μάθετε περισσότερα από αυτές τις αξιόπιστες πηγές: