Η μία συσκευή που θα μπορούσε να είναι το μέλλον της ασφάλειας του ξενοδοχείου

Το TripSafe θέλει να είναι η προσωπική σας συσκευή προστασίας μακριά από το σπίτι

Για πολλούς σύγχρονους τυχοδιώκτες, οι ιδέες της ασφάλειας και της προσωπικής προστασίας ενώ ταξιδεύετε είναι κάτι περισσότερο από μια περασμένη σκέψη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρώπη αντιμετώπισε πολλαπλές επιθέσεις τον περασμένο χρόνο , καθώς και οι πολιτικές αναταραχές που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο, οι ταξιδιώτες έχουν κάθε δικαίωμα να προετοιμαστούν για τα χειρότερα σενάρια πριν από την αναχώρηση.

Παρόλο που οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν τα πράγματα μπροστά από τα ταξίδια τους για να εξασφαλίσουν ασφαλή ταξίδια, όπως η οικοδόμηση ενός κιτ έκτακτης ανάγκης, πολλοί λανθασμένα ρίχνουν τον φρουρό τους μόλις εισέλθουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή στον κοινόχρηστο χώρο του ξενοδοχείου.

αυτό δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση για πολλούς ταξιδιώτες, καθώς ένας φυλακισμένος φύλακας μπορεί να οδηγήσει σε όλα, από την απώλεια προσωπικών αντικειμένων , έως τις υποτιθέμενες επιθέσεις από κακούς οικοδεσπότες στη στέγαση . Αν και μπορεί να φαίνονται ασφαλείς, τα ενοικιαζόμενα καταλύματα μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλή όσο φαίνεται.

Για όσους ταξιδεύουν κανονικά και θέλουν να διατηρήσουν την προσωπική τους ασφάλεια σε ένα δωμάτιο μακριά από ένα δωμάτιο, μια εκκίνηση στη Νέα Υόρκη θέλει να προσθέσει ένα νέο επίπεδο ασφάλειας σε ξενοδοχεία και κατοικίες μέσω μιας αυτόνομης φορητής συσκευής ασφαλείας. Το TripSafe είναι μια νέα συσκευή που κυκλοφορεί στην αγορά στις αρχές του 2017, με στόχο να είναι ο νέος καλύτερος φίλος του καθένα που μένει σε ξενοδοχείο ή κατοικία και θέλει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για την προσωπική του ασφάλεια.

Τι είναι το TripSafe;

Το TripSafe είναι το πνευματικό τέκνο του βετεράνου της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Derek Blumke, ο οποίος πρώην υπηρέτησε ως διευθυντής μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πριν ξεκινήσει το τελευταίο του εγχείρημα. Κατά τη διάρκεια ενός από τα ταξίδια του, ο Blumke κρατήθηκε σε ένα ξενοδοχείο που εμφανίστηκε λιγότερο από ασφαλές, πλήρες με σπασμένες εξωτερικές πόρτες ασφαλείας και ελαττωματικές κλειδαριές.

Από αυτό, άρχισε να οραματίζεται μια προσωπική συσκευή ασφαλείας που θα μπορούσε να μείνει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και να προειδοποιεί τους ταξιδιώτες όταν κάποιος προσπαθεί να εισέλθει από το εξωτερικό.

Συνεργαζόμενη με ομάδα συναδέλφων βετεράνων, η Blumke ίδρυσε την TripSafe με στόχο την κατασκευή μιας προσωπικής συσκευής ασφαλείας ξενοδοχείων. Μετά από πολλούς γύρους πρωτοτύπων, η ομάδα έχει εγκατασταθεί σε μία συσκευή, χωρισμένη σε τρία κομμάτια, τα οποία θα μπορούσαν όλοι να δουλέψουν μαζί για να δώσουν στους ταξιδιώτες λίγο περισσότερη ασφάλεια, ενώ στα δωμάτια τους.

Πώς λειτουργεί το TripSafe;

Η μονάδα TripSafe είναι ένα σύστημα all-in-one, το οποίο οι ταξιδιώτες μπορούν να συσκευάσουν στη τσάντα μεταφοράς τους κάθε φορά που φεύγουν. Η μονάδα αποτελείται από μια ενιαία μονάδα βάσης, καθώς και δύο σφήνες που συνδέονται στη βάση με μαγνήτες.

Ομοίως με παρόμοιες συσκευές προσωπικής ασφάλειας, η κύρια μονάδα είναι μια κάμερα ανίχνευσης κίνησης με εφεδρική μπαταρία που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να παρακολουθούν το δωμάτιο τους με βίντεο με μια εφαρμογή smartphone. Οι ταξιδιώτες που ανησυχούν για το snooping προσωπικού ή για ξενοδοχεία εισβολείς ειδοποιούνται κάθε φορά που ενεργοποιείται η κάμερα. Επιπλέον, η μονάδα βάσης παρακολουθεί επίσης την ποιότητα του αέρα με ανίχνευση καπνού και αερίου.

Η μονάδα TripSafe θα λειτουργεί σε δίκτυα wi-fi του ξενοδοχείου, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με κυψελοειδή αντίγραφα ασφαλείας. Επιπλέον, η συσκευή έρχεται με παρακολούθηση GPS, έτσι οι αποστολές έκτακτης ανάγκης πάντα γνωρίζουν πού βρίσκονται οι ταξιδιώτες - ακόμη και αν δεν είναι σίγουροι για την ακριβή τους θέση.

Όταν έρθει η ώρα να αποσυρθούν για την ημέρα, οι δύο σφήνες μπορούν να αποκολληθούν από την κύρια μονάδα και να γλιστρήσουν κάτω από δύο πόρτες δωματίων του ξενοδοχείου, όπως η κύρια πόρτα και μια παρακείμενη πόρτα δωματίου. Οι σφήνες εξυπηρετούν δύο λειτουργίες: πρώτον, οι σφήνες προσθέτουν μια πρόσθετη εμπλοκή στην πόρτα, σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να εισέλθει. Δεύτερον, οι σφήνες ενεργοποιούν επίσης μια ειδοποίηση στη μονάδα βάσης, η οποία μπορεί να προκαλέσει συναγερμό ή μια κλήση βοήθειας από κεντρική ομάδα εξυπηρέτησης πελατών.

Πώς μπορεί το TripSafe να με προστατεύσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου;

Αν και το TripSafe δεν μπορεί να προστατεύσει τους επισκέπτες από κάθε απειλή που μπορεί να αντιμετωπίσουν, οι μονάδες μπορούν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να διατηρήσουν την προσωπική τους ασφάλεια με πολλαπλές διασφαλίσεις. Πρώτον, η μονάδα αποστέλλει ειδοποίηση ανίχνευσης κίνησης στον χρήστη μέσω της εφαρμογής smartphone, με επιλογές για αποθήκευση του βίντεο σε περίπτωση κατάστασης. Με αυτό το βίντεο, οι ταξιδιώτες μπορούν να συνεργαστούν με το προσωπικό ασφαλείας του ξενοδοχείου ή την τοπική αστυνομία για να πάρουν λύση.

Εάν οι μαρμελάδες σφηνών ενεργοποιούνται όταν βρίσκονται κάτω από μια πόρτα, ενεργοποιούνται πολλαπλές διασφαλίσεις από το σύστημα TripSafe. Πρώτον, οι ταξιδιώτες ειδοποιούνται από την εφαρμογή smartphone, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να ακούσουν έναν συναγερμό σειρήνας για να αποτρέψουν την απειλή. Από εκεί, οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να ζητήσουν την αυτόματη επαφή από το κέντρο παρακολούθησης TripSafe για πρόσθετη βοήθεια.

Οι σύμβουλοι παρακολούθησης TripSafe μπορούν να επικοινωνήσουν με τοπικές αρχές για βοήθεια, καθώς και να επικοινωνήσουν με άλλες επαφές έκτακτης ανάγκης.

Πόσο κοστίζει το TripSafe;

Η μονάδα TripSafe αναμένεται να λιανικής πώλησης για $ 149 όταν κυκλοφορήσει στους αρχικούς μήνες του 2017. Οι υποστηρικτές της καμπάνιας Indiegogo μπορούν να παραγγείλουν το δικό τους για $ 135 μέχρι τις 13 Αυγούστου.

Ενώ η εφαρμογή μονάδας και smartphone θα είναι ένα εφάπαξ κόστος χωρίς πρόσθετα τέλη, πρόσθετες υπηρεσίες μπορεί να έρθουν με ένα επιπλέον μηνιαίο τέλος. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν αμοιβές για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κυττάρων και παρακολούθηση ασφαλείας. Αυτά τα τέλη θα είναι προαιρετικά και υπόκεινται σε αλλαγές από τώρα μέχρι την έναρξη. Οι μονάδες θα κατασκευαστούν και θα μεταφερθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποιοι είναι οι περιορισμοί του TripSafe;

Παρόλο που η μονάδα TripSafe αναμένεται να προσφέρει πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες τεχνολογίες που θα κυκλοφορήσουν πριν φτάσει η συσκευή στους ταξιδιώτες. Πρώτα απ 'όλα, οι πληροφορίες σχετικά με τη συνδεσιμότητα του cellluar δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η κυτταρική υποστήριξη μπορεί να έχει δυσκολίες σε απομακρυσμένες περιοχές. Επιπλέον, επειδή η μονάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στη φάση δοκιμών και πρωτοτύπων, η τελική μονάδα θα μπορούσε να αλλάξει χαρακτηριστικά και ορισμένες ιδιαιτερότητες σχεδιασμού πριν την παράδοση. Τέλος, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια της εκστρατείας εκτόξευσης - έτσι οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι έτοιμοι να υπομείνουν υπομονή για να λάβουν την τελική τους μονάδα.

Πρέπει να αγοράσω το TripSafe όταν ξεκινά το 2017;

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο εύκολους είναι οι ταξιδιώτες να βρουν τις αίθουσες τους σε ξενοδοχεία, έχει πάντα νόημα να έχει ένα σχέδιο εφεδρείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Για τους ταξιδιώτες που γνωρίζουν ότι θα ταξιδεύουν σε δυνητικά επικίνδυνες τοποθεσίες ή θέλουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, η μικρή επένδυση στο TripSafe μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βοήθεια στη γραμμή.

Ενώ το TripSafe είναι μια νέα τεχνολογία που δεν έχει δοκιμαστεί από τους ταξιδιώτες, αυτή η μονάδα προσωπικής ασφάλειας προσφέρει πολλές υποσχέσεις στη γραμμή. Για όσους ανησυχούν για την προσωπική τους ασφάλεια όταν ταξιδεύουν, αυτό το προϊόν μπορεί να είναι ένα που πρέπει να εξετάσει πριν από την επικεφαλίδα μακριά από το σπίτι.