Μην κάνετε αυτά τα πολιτιστικά λάθη όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

Η συμπίεση, το άγγιγμα και η κατεύθυνση μπορούν να οδηγήσουν τους ταξιδιώτες στο πρόβλημα πολύ γρήγορα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που ξεκινούν οι ταξιδιώτες είναι να υποθέσουμε ότι τα πολιτιστικά πρότυπα σε όλο τον κόσμο είναι πολύ ευθυγραμμισμένα με την πατρίδα τους. Ως αποτέλεσμα, οι νέοι τυχοδιώκτες συχνά καταλήγουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους ντόπιους απλώς και μόνο επειδή δεν καταλαβαίνουν ότι μια απλή χειρονομία - όπως μια χειραψία, μια άκρη ή ακόμη και μια ένδειξη - είναι κοίταξε κάτω.

Προτού ταξιδέψετε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ποιες συμπεριφορές θεωρούνται αποδεκτές και που θεωρούνται αγενείς, αδικαιολόγητες ή ανεπιθύμητες.

Με την κατανόηση αυτών των κοινών πολιτιστικών λαθών, οι ταξιδιώτες μπορούν να σιγουρευτούν ότι η επόμενη διεθνής αλληλεπίδραση τους δεν ξεκινά μια σύγκρουση.

Κατανοήστε τους κανόνες ανατροπής στη χώρα προορισμού σας

Στη Βόρεια Αμερική, η απόρριψη θεωρείται μια συνήθης κίνηση για να περιμένετε το προσωπικό σε εστιατόρια και μπαρ. Στην πραγματικότητα, θεωρείται αγενές και ανορθόδοξο να αρνούνται ένα διακομιστή μια συμβουλή, ακόμη και αν οι δεξιότητές τους υπηρεσίας ήταν λιγότερο από αποδεκτή. Τι γίνεται με τον υπόλοιπο κόσμο;

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, δεν είναι μόνο αδικαιολόγητο να δώσουμε μια συμβουλή, αλλά μπορεί να θεωρηθεί αγενής. Στην Ιταλία, η άκρη συμπεριλαμβάνεται πάντα ως μέρος του νομοσχεδίου, και αφήνοντας επιπλέον μπορεί μερικές φορές να θεωρηθεί ως προσβολή. Σε μέρη της Κίνας και της Ιαπωνίας, η προσφορά μιας άκρης μπορεί να θεωρηθεί μια αγενής χειρονομία για το προσωπικό , αν και μερικές μεγάλες πόλεις συνηθίζουν να δέχονται δωρεές από τους τουρίστες. Στη Νέα Ζηλανδία, δεν αναμένονται συμβουλές και θα πρέπει να δίνονται μόνο όταν κάποιος έχει βγει από τη βοήθειά του.

Πριν επισκεφτείτε έναν προορισμό, φροντίστε να καταλάβετε την κουλτούρα ανατροπής στον προορισμό σας. Αν υπάρχει κάποια αμφιβολία σχετικά με την κουλτούρα, σκεφτείτε από την πλευρά της προσθήκης επιπλέον για εξαιρετική εξυπηρέτηση.

Να είστε προσεκτικοί με τα σημάδια χειρός που κάνετε ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό

Ανάλογα με το πού ο ταξιδιώτης καταλήγει, ακόμη και οι πιο απλές χειρονομίες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλο πρόβλημα για έναν ταξιδιώτη.

Πολλοί γνωρίζουν ποιες χειρονομίες είναι ανεπιθύμητες στη Βόρεια Αμερική - αλλά τι γίνεται με τον υπόλοιπο κόσμο;

Τα έθιμα για τα σημάδια χεριών ποικίλλουν σε όλο τον κόσμο, αλλά η συναίνεση είναι σαφής: οποιαδήποτε κίνηση που δείχνει σε ένα πρόσωπο ή μια χειρονομία που χρησιμοποιεί το πίσω μέρος του χεριού του μπορεί να θεωρηθεί αγενής ή χυδαία. Σε όλο τον κόσμο, η ένδειξη σε κάποιον εξακολουθεί να θεωρείται αγενής και δυνητικά απειλητική γλώσσα του σώματος. Στη Δυτική Ευρώπη (ιδιαίτερα στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο), η απόδοση ενός "σημείου ειρήνης" δεν θεωρείται ισχίο - θεωρείται το ίδιο με την επέκταση ενός μέσου δακτύλου . Άλλες ενδεχομένως αγενείς χειρονομίες περιλαμβάνουν το σύμβολο "OK" και ένα μπράβο.

Όταν χρησιμοποιείτε σημάδια χεριών σε όλο τον κόσμο, τόσο πιο ανοιχτό και ασαφές, τόσο το καλύτερο. Αντί να δείχνουν, προσφέρετε μια κίνηση βραχίονα για να δείξετε πού είναι κάτι ή ποια κατεύθυνση να πάτε. Όταν πρόκειται για σημάδια χειρός, ίσως είναι καλύτερο να τα αποφύγετε εξ ολοκλήρου.

Μην αγγίζετε τους ντόπιους (εκτός αν τους γνωρίζετε καλά)

Σε γενικές γραμμές, οι Αμερικανοί είναι επίσης γνωστοί ως πολύ αγαπητοί. Εκτός από την τοποθέτηση και την ανατροπή, οι Αμερικανοί είναι γνωστοί για το άγγιγμα - ακόμα και όταν οι ντόπιοι είναι άβολα με αυτό. Στην Ευρώπη (και σε άλλα μέρη του κόσμου), η επαφή είναι γενικά αποκλειστικά για τους στενούς φίλους και την οικογένεια - όχι για τους ξένους.

Σε μια μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Πανεπιστημίου Aalto, περισσότεροι από 1.300 Ευρωπαίοι απάντησαν με τις περιοχές του σώματος που δεν θα ήταν άνετοι να έρθουν σε επαφή. Σε όλους τους ερωτηθέντες, το μήνυμα ήταν σαφές: το άγγιγμα ήταν ανεκτό από τα μέλη της οικογένειας, αλλά σχεδόν απαγορεύεται από τους ξένους. Εάν είναι απολύτως απαραίτητο ένα άγγιγμα, επιλέξτε μια χειραψία, εκτός εάν το άλλο μέρος ξεκινήσει.

Μια λέξη της προσοχής για εκείνους που φαίνονται πολύ πρόθυμοι να χαιρετήσουν τους νέους Αμερικανούς τους φίλους: σε πολλές περιπτώσεις, οι επιληπτικοί επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα φυσικό χαιρετισμό για να επιτεθούν σε έναν άγνωστο στόχο. Μια αγκαλιά μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για έναν κλέφτη να χτυπήσει ένα θύμα ή ακόμα και να ξεκινήσει μια βίαιη επίθεση. Αν κάποιος φαίνεται πολύ στοργικός, ίσως είναι καιρός να ξεφύγουμε.

Οι πολιτισμικές διαφορές δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την εμπειρία ενός ταξιδιώτη ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό.

Με το να γνωρίζουν πώς να ενεργούν ενώ σε μια άλλη χώρα, οι ταξιδιώτες μπορούν να σιγουρευτούν ότι αποκομίζουν τα μέγιστα από την επόμενη περιπέτεια τους χωρίς να προσβάλλουν τους ντόπιους.