Ο βασικός σας οδηγός για το ταξίδι με τα φάρμακα

Τι να πάρετε μαζί σας και πώς να τα κρατήσετε ασφαλή

Όταν ξεκίνησα να σχεδιάζω το ταξίδι μου γύρω από τον κόσμο, το ένα πράγμα που παρατήρησα ότι ήταν σπάνια καλυμμένο ήταν να πακετάρω και να ταξιδέψω με φάρμακα. Οι χιλιάδες λίστες συσκευασίας που σκόνταψα θα δώσουν μια σύντομη περιγραφή των χαπιών με τα οποία ταξίδευαν - συχνά μερικά παυσίπονα και μερικά Imodium - αλλά δεν θα έδιναν συμβουλές για το πόσα να πάρουν, πώς να τα αποθηκεύσουν και αν έπρεπε να λάβετε προφυλάξεις κατά την είσοδο σε μια νέα χώρα.

Ήμουν αμηχανία και ανησυχούν.

Πώς θα μπορούσα να ταξιδέψω με δισκία ελονοσίας αξίας έξι μηνών; Τα πακέτα ήταν τεράστια! Τι γίνεται με την προσφορά των δισκίων ελέγχου των γεννήσεων από το έτος μου; Και τα αντιβιοτικά που ο γιατρός μου μου έδωσε γενναιόδωρα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Πώς μπορώ να πάρω ιατρική συνταγών στο εξωτερικό; Τι συμβαίνει με τα αποσυμφορητικά δισκία που μπορεί να είναι παράνομα σε άλλα μέρη του κόσμου; Πώς θα μπορούσα να παρατείνω τη ζωή του φαρμάκου μου; Τι έπρεπε να κάνω για να διασφαλίσω ότι το έχω ασφαλίσει;

Αυτή η ανάρτηση απαντά σε όλες αυτές τις ερωτήσεις και πολλά άλλα.

Ποια φάρμακα πρέπει να ταξιδέψετε μαζί σας;

Θα ξεκινήσουμε με τα βασικά: πώς να αποφασίσετε πόσα διαφορετικά είδη φαρμάκων μαζί σας. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να πάρετε τα περισσότερα γενικά φάρμακα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αποθεματοποίηση με εκατοντάδες παυσίπονα, για παράδειγμα, γιατί σχεδόν παντού θα επισκεφτείτε θα είναι γεμάτα από φαρμακεία από τα οποία μπορείτε να τα πάρετε.

Αξίζει να φέρετε μαζί σας ένα πακέτο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται περισσότερο από αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τα αποσυμφορητικά, τα αντιισταμινικά, το Imodium και τα χάπια κίνησης. Κρατήστε το σακίδιο σας όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ, μεταφέροντας μόνο ένα πακέτο από το καθένα και αντικαθιστώντας το καθώς εξαντλείτε.

αξίζει επίσης να πάρει ένα μικρό κιτ πρώτων βοηθειών πριν ταξιδέψετε.

Αναζητήστε ένα που περιέχει επιδέσμους, bandaids, και αντισηπτικό για οποιεσδήποτε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Ένα πράγμα που συνιστώ πάντα στους νέους ταξιδιώτες είναι να επισκεφτείτε το γιατρό σας πριν φύγετε για να ζητήσετε μια σειρά αντιβιοτικών. Υποφέρω από τόσες άλλες λοιμώξεις όταν ταξιδεύω και έχοντας μια αναπηρική πορεία στην τσάντα μου με έσωσε σε στιγμές όπου δεν θα ήμουν σε θέση να φτάσω σε γιατρό για αρκετές ημέρες. Φυσικά, θα πρέπει να εξετάσετε μόνο τη λήψη αυτών των αντιβιοτικών όταν είστε 100% σίγουροι ότι πραγματικά έχετε λοίμωξη.

Τα αντι-ελονοσιακά χάπια είναι ένας πόνος για τον οποίο ταξιδεύετε, γιατί συχνά έρχονται σε συσκευασίες κυψέλης και όχι σε φιάλες, πράγμα που σημαίνει ότι μια προμήθεια έξι μηνών μπορεί να πάρει ένα πάρα πολύ δωμάτιο. Σας συνιστώ να σηκώσετε ένα μικρό μπουκάλι χάπι και να τοποθετήσετε όλα τα αντι-ελονοσιακά δισκία σας εκεί. Είναι καλή ιδέα να αφαιρέσετε την ετικέτα συνταγής σας από ένα από τα πακέτα και να την προσαρτήσετε στο μπουκάλι - αν τυχαίνει να αμφισβητείται από οποιονδήποτε, μπορείτε να αποδείξετε ότι είναι δικά σας εάν το κάνετε αυτό. Ταινία κάποιες λεπτές ταινίες (σαφής ταινία scotch) πάνω από την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι η γραφή δεν τρίβει και παραμένει ευανάγνωστη.

Αν τα παίρνετε, προσπαθήστε να πάρετε τα χέρια σας σε ένα χάπι ελέγχου των γεννήσεων ενός έτους πριν φύγετε.

Σχετικά: Τι να συσκευάσετε στο κιβώτιο πρώτων βοηθειών ταξιδιού σας

Τι είναι οι συνταγογραφήσεις;

Πριν φύγετε για το ταξίδι σας, επισκεφθείτε το γιατρό σας και εξηγήστε ότι πρόκειται να ταξιδέψετε. Θα πρέπει να μπορούν να σας δώσουν μια συνταγή για τη διάρκεια του ταξιδιού σας, εκτός εάν είναι εξαιρετικά μεγάλη. Να είστε δύσπιστοι σχετικά με τις ημερομηνίες λήξης - αυτό ήταν ένα πρόβλημα που είχα όταν έλαβα τα χάπια ελέγχου της γενετικής αξίας ενός έτους και ανακάλυψα ότι τα χάπια αξίας έξι μηνών θα έληγαν πριν να πάρω την ευκαιρία να τα πάρω.

Πώς πρέπει να αποθηκεύσετε τα χάπια σας;

Σας συνιστώ να αποθηκεύετε πάντα το κιτ πρώτων βοηθειών σας και τα εύκολα αντικαταστάσιμα χάπια στο σακίδιο σας. Αγόρασα μια μικρή τσάντα για είδη προσωπικής υγιεινής για να κρατήσω τα πάντα σε ένα μέρος ενώ είμαι εν κινήσει.

Όταν πρόκειται για κάτι που θα ήταν απογοητευτικό να χάσει και δύσκολο να αντικατασταθεί, το κρατώ στη μεταφορά μου στην ημέρα.

Για μένα, αυτό σημαίνει χάπια ασθένειας κίνησης (το βιώνω αυτό σε κάθε μορφή μεταφοράς!), Χάπια ελέγχου των γεννήσεων και αντιβιοτικά, αν τα παίρνω. Δεν λαμβάνω επί του παρόντος συνταγογραφούμενα φάρμακα, αλλά αν το έκανα, θα το κρατήσω και στην καθημερινή μου συσκευασία.

Τι γίνεται με τα υγρά; Εάν πρέπει να ταξιδέψετε με φάρμακα υγρών, θα χρειαστεί να λάβετε μερικές ακόμη προφυλάξεις. Πρώτα απ 'όλα, αν πρέπει να διατηρηθεί σε μια ορισμένη θερμοκρασία, θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα πακέτο ψύξης για να τα αποθηκεύσετε. Να θυμάστε ότι τα υγρά παγώνουν όταν βρίσκονται στο κάτοπτρο σε αεροπλάνα, οπότε θα πρέπει να τις μεταφέρετε στις αποσκευές σας.

Πώς μπορείτε να ξαναγεμίσετε τη συνταγή σας ενώ ταξιδεύετε;

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάτι τέτοιο: ο γιατρός σας μπορεί να μην είναι άνετος να σας συνταγογραφήσει αρκετά φάρμακα για όλο το ταξίδι σας (αυτό είναι πολύ πιθανό εάν πρόκειται να ταξιδέψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα για ένα ή περισσότερα χρόνια) οι ημερομηνίες λήξης των φαρμάκων σας σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε ολόκληρο το ποσό που θα χρειαστείτε χωρίς να λήξει ή εάν αποφασίσετε να παρατείνετε τη διάρκεια του ταξιδιού σας μόλις βρεθείτε στο δρόμο.

Εάν χρειάζομαι να ξαναγεμίσω μια συνταγή ενώ ταξιδεύω, καλώ τον γιατρό μου και ρωτάω αν μπορεί να ξαναγεμίσει για μένα. Παίρνω τους γονείς μου για να το μαζέψω και να το αποστείλω για μένα χρησιμοποιώντας ταχεία αποστολή. Εφόσον συμπεριλάβετε τη συνταγή μέσα στο πακέτο, δεν πρέπει να έχετε πρόβλημα με αυτό.

Τι για την αντικατάσταση της φαρμακευτικής αγωγής στη χώρα που ταξιδεύετε;

Ανάλογα με τη χώρα που ταξιδεύετε, μπορεί να μπορείτε να αντικαταστήσετε με ευκολία οποιοδήποτε φάρμακο απομακρύνεστε. Στην πλειοψηφία των αναπτυσσόμενων χωρών που επισκέφτηκα, μπορείτε να πάρετε αντιβιοτικά, χάπια ελέγχου των γεννήσεων και ακόμη και πράγματα όπως η ινσουλίνη και το Valium πέρα ​​από το πάγκο και χωρίς συνταγή! Για να μάθετε αν αυτό συμβαίνει στην τρέχουσα χώρα σας, έχετε ένα γρήγορο google για να βρείτε τις αναφορές ταξιδιωτών.

Μπορεί επίσης να μπορείτε να πάτε σε γιατρό στη χώρα για να αντικαταστήσετε το φάρμακο σας. Ένας γιατρός σημειώνει θα βοηθήσει σε αυτή την περίσταση, αν και τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν. Είναι καλύτερο να κάνετε έρευνα στο διαδίκτυο για να δείτε αν κάποιος άλλος έχει μοιραστεί τις εμπειρίες τους.

Μπορείτε να συνεχίσετε να ταξιδεύετε μακροπρόθεσμα εάν έχετε διαβήτη

Παίρνω αρκετά ερωτήματα που σχετίζονται με την ιατρική από διαβητικούς που αναρωτιούνται εάν θα μπορούν όλοι να ταξιδέψουν στον κόσμο. Η απάντηση είναι απολύτως! Μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο σακίδιο και ένα πακέτο ψύξης για αυτές τις μεγάλες ημέρες ταξιδιού σε ζεστά κλίματα, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να αφήσετε τις απαιτήσεις σας για ινσουλίνη να σας κρατήσουν στο σπίτι. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον χρήστη Reddit DaintyDaisy σχετικά με την εμπειρία τους που ταξιδεύουν με διαβήτη. Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη απάντηση, μαζί με τις συμβουλές άλλων ανθρώπων εδώ.

[...] το κύριο πράγμα είναι να πάει πάνω από τις προμήθειες πακέτων. Χρησιμοποιώ MDI και σίγουρα φέρνει διπλά στυλό, τρόπο περισσότερο βελόνες από ό, τι χρειάζεται, διπλασιάστε τις λωρίδες και ένα επιπλέον μετρητή. [...] Υπάρχουν πακέτα ψύξης ινσουλίνης, πιστεύω ότι το "Frio" είναι καλό, το οποίο μπορεί να επανενεργοποιηθεί συνεχώς σε ένα ταξίδι σε ένα ζεστό μέρος, ώστε να μην χαλάσει. [...] Επίσης, θα κρατούσα σίγουρα δύο αντίγραφα των πλήρων συνταγών μου και θα τα κρατούσα με το διαβατήριό μου [...] Ω, και μην ξεχνάτε ότι οι γιατροί σας σημείωσαν ότι έχετε διαβήτη και μπορεί να φέρει βελόνες και χυμούς αεροπλάνα, κλπ.