Γιατί πρέπει να συσκευάσετε φως και πώς να το κάνετε

Γιατί το φως συσκευασίας είναι σημαντικό και πώς να ελαχιστοποιήσετε τι ταξιδεύετε

Ένα από τα πρώτα μαθήματα που μαθαίνει ένας πρώτος ταξιδιώτης είναι η σημασία της συσκευασίας του φωτός . Έχω δει αμέτρητους backpackers που απομακρύνουν 90 λίτρων από backpackers στις πόλεις και τις παραλίες, σταματώντας κάθε λίγα λεπτά για ξεκούραση και διαμαρτύρονται για το πόσο δύσκολο είναι το ταξίδι. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για αυτούς τους νέους ταξιδιώτες να συνειδητοποιήσουν ότι το φως συσκευασίας είναι ο δρόμος προς τα εμπρός.

Εδώ γιατί.

Πρέπει να μεταφέρετε τα πάντα

Ενώ αγοράζετε μια τεράστια βαλίτσα και γεμίζετε γεμάτα από όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε, φαίνεται σαν μια καλή ιδέα όταν κάθεστε στο σπίτι σας στο σπίτι σας, πιθανότατα θα πάρει μόνο μέχρι να φτάσετε στο αεροδρόμιο πριν αρχίσετε να λυπάτε την απόφασή σας.

Όσο βαρύτερο είναι η τσάντα σας, τόσο πιο δύσκολο είναι να σηκώσετε και να μεταφέρετε - και θα κάνετε πολλά και στα δύο σας ταξίδια αν σας αρέσει ή όχι.

Τα λιθόστρωτα δρομάκια στην Ευρώπη παίρνουν γρήγορα τη διασκέδαση από οτιδήποτε με τροχούς, όπως και η προσπάθεια να σύρετε μια βαλίτσα 70 λιβρών από ένα longtail και σε μια παραλία στην Καμπότζη. Έχω δει ανθρώπους που κάνουν πολλές φορές και είναι οδυνηρό να παρακολουθήσουν.

Ακόμα και εκείνοι με βαριά σακίδια δεν ταιριάζουν πολύ καλύτερα - δεν είναι ασυνήθιστο να πρέπει να περπατήσετε ένα μίλι ή περισσότερο με ένα στην πλάτη σας όταν κυνηγούν τη μεταφορά και τη διαμονή. Συνδυάστε αυτό με την έντονη καλοκαιρινή θερμότητα σε πολλούς προορισμούς και έχετε μια συνταγή για κάποιες πολύ δυσάρεστες ημέρες ταξιδιού.

Να επικεντρωθούμε στις εμπειρίες

Τα καλά νέα είναι ότι, όπως γρήγορα θα βρείτε, τα αγαθά δεν έχουν σημασία σε οποιοδήποτε σημείο του δρόμου - χρειάζεστε πολύ λίγα από τα αντικείμενα που βλέπετε ως αναγκαιότητες πίσω στο σπίτι.

Όταν αναγκάζετε τον εαυτό σας να ταξιδέψει μόνο με τα πράγματα που χρειάζεστε για να επιβιώσετε, αρχίζετε να συνειδητοποιείτε πόσο λίγα χρειάζεστε τα πράγματα που έχετε αφήσει πίσω.

Μπορεί να είναι απίστευτα απελευθερωτικό.

Με λιγότερα αντικείμενα που μπορείτε να μεταφέρετε και λιγότερα πράγματα που σας ανησυχούν, μπορείτε να είστε ελεύθεροι να εστιάσετε στην περιπέτεια και τις εμπειρίες. Μετά από όλα, δεν είναι γιατί έφυγε για να ταξιδέψετε στην πρώτη θέση;

Για λόγους ασφαλείας

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι ώστε ο φωτισμός συσκευασίας να βοηθήσει στη βελτίωση της ασφάλειας.

Εάν η τσάντα σας είναι αρκετά μικρή για να είναι χειραποσκευές τότε δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να χάσετε το σακίδιο σας σε μια πτήση , και μπορείτε να το έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή σε λεωφορεία και τρένα. Όσο μικρότερος είναι ο σακίδιο σας, τόσο λιγότερη προσοχή θα προσελκύσετε και τόσο λιγότερος πιθανότατος θα είναι ο τραυματισμός. Τέλος, τα λιγότερο ακριβά αντικείμενα που μεταφέρετε, τόσο λιγότερο ενοχλούν, αν τα χάσετε ή τα κλέψετε.

Αν έχετε αποφασίσει τώρα ότι θα θέλατε να αρχίσετε να συσκευάζετε το φως, ίσως να αναρωτιέστε πώς να το κάνετε χωρίς να αισθάνεστε άθλια.

Αγοράστε όσο το δυνατόν μικρότερο σάκο

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά με τους καταλόγους συσκευασίας για ένα επερχόμενο ταξίδι, είναι δελεαστικό να αγοράσετε τόσο μεγάλο σακίδιο όσο το δυνατόν, ώστε να μην χρειαστεί να αφήσετε τίποτα σημαντικό πίσω. Δυστυχώς, θα καταλήξετε να το γεμίζετε πριν φύγετε - όλοι κάνουν! Εάν δεν έχετε όριο μεγέθους τότε θα πείσετε τον εαυτό σας ότι χρειάζεστε ίσιωμα μαλλιών και άρωμα και ψηλά τακούνια και τέσσερα ζευγάρια πάνινα παπούτσια.

Ταξιδεύω με πακέτο 44 λίτρων και ναι, υπήρξε πράγματι μια μικρή επίθεση πανικού το βράδυ πριν όταν συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν σε θέση να πάρει όλα όσα σκέφτηκα ότι θα χρειαζόμουν ... και έπειτα ένα μήνα στο ταξίδι μου, έριξε ένα τέταρτο των πραγμάτων μου, όταν συνειδητοποίησα ότι δεν τις χρειάζονα πραγματικά.

Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να αγοράσετε ό, τι χρειάζεστε όσο ταξιδεύετε, οπότε μην νιώθετε ότι πρέπει να συσκευάσετε όλα όσα έχετε.

Τώρα που έχετε αγοράσει τον εαυτό σας ένα μικρό σακίδιο, εδώ μπορείτε να περιορίσετε.

Ρούχα

Ένα από τα μειονεκτήματα για το φως συσκευασίας πρέπει να φορούν επανειλημμένα την ίδια στολή. Ψάξτε να αγοράσετε αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων που μπορούν να φορεθούν με διάφορους τρόπους για να τζαζ μέχρι την ντουλάπα σας, και να αναζητήσετε ουδέτερα χρώματα που θα πάνε με τα πάντα.

Ευτυχώς, τα ρούχα είναι φθηνά σε όλο τον κόσμο, οπότε δεν κοστίζει συνήθως πολύ για να αντικαταστήσει μερικά t-shirts.

Παπούτσια

Ταξιδεύω σήμερα με παπούτσια πεζοπορίας, δονητές και σαγιονάρες. Πριν από την αγάπη με την πεζοπορία, κατάφερα να ταξιδέψω για 18 μήνες με τίποτα άλλο παρά τα σαγιονάρες. Αν πρόκειται να ξοδεύετε τα περισσότερα από τα ταξίδια σας χαλαρώνοντας στις παραλίες και εξερευνώντας τις πόλεις τότε θα χρειαστεί μόνο να συσκευάσετε σαγιονάρες ή σανδάλια.

Τα δόντια είναι επίσης φανταστικά αν θέλετε να κάνετε μια μικρή ποσότητα πεζοπορίας. Είναι μικρά, ελαφριά και μπορείτε ακόμη και να τα διπλώσετε για να τα τοποθετήσετε στην τσάντα σας.

Για κυρίες, ρίξτε τα ψηλά τακούνια - είναι ογκώδη και βαριά και σπάνια τα χρησιμοποιείτε. Αν θέλετε να μεταφέρετε τα ντυμένα παπούτσια τότε πηγαίνετε για ένα ζευγάρι χαριτωμένα σανδάλια ή διαμερίσματα μπαλέτου που μπορείτε να τυλίξετε στην τσάντα σας.

Τεχνολογία

Όπου είναι δυνατόν, προσπαθήστε να συμπυκνώσετε το ποσό της τεχνολογίας που φέρετε, καθώς αυτό θα βοηθήσει σημαντικά με το βάρος του σακιδίου σας. Θα μπορούσατε να περάσετε με ένα tablet αντί για ένα φορητό υπολογιστή; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο για να τραβήξετε φωτογραφίες αντί για μια φωτογραφική μηχανή; Πραγματικά πρέπει να πάρετε ένα τηλέφωνο ή απλά να χρησιμοποιήσετε το Skype σε φορητό υπολογιστή ή tablet;

Καλλυντικά

Θα θελήσετε να βρείτε είδη υγιεινής που είναι σχετικά μικρά, ώστε να μην σημαίνει τεράστια μπουκάλια σαμπουάν, κοντίσιονερ ή αφρόλουτρο. Φέρνω ένα μπαρ από συμπαγές σαμπουάν από LUSH που είναι μικροσκοπικό, ελαφρύ, διαρκεί περίπου τρεις μήνες διατηρώντας τα μαλλιά μαλακά και λαμπερά. Συνιστώ επίσης να μεταφέρετε ένα μπαρ σαπουνιού αντί για πηκτώματος αφρού.

Μπορείτε επίσης να βρείτε μικροσκοπικά μπουκάλια ξυρίσματος που διαρκούν περίπου τρεις μήνες για να εξοικονομήσετε μεγάλα μπουκάλια που θα πρέπει να αντικαταστήσετε κάθε λίγες εβδομάδες.

Φάρμακα

Ευτυχώς, τα φάρμακα είναι μικρά και ελαφριά, οπότε αν το πακετάρισμα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Φέρνω παρακεταμόλη, χάπια ελέγχου των γεννήσεων, βοηθήματα ταινιών, Imodium, φακελάκια επανυδάτωσης και χάπια κίνησης. Εκτός από τα αντι-ελονοσιακά δισκία αν ταξιδεύετε κάπου με ελονοσία, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε πάρα πολλά περισσότερα.

Αναζητήστε εκδόσεις μεγέθους ταξιδιού

Τέλος, εξετάστε αν τα εμπορικά σήματα πωλούν εκδόσεις μεγέθους ταξιδιού των προϊόντων τους. Αγαπώ την πετσέτα ταξιδιού μου επειδή διπλώνει πολύ μικρή, στεγνώνει γρήγορα και ζυγίζει δίπλα σε τίποτα. Τα μπουκάλια μεγέθους ταξιδιού είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να μεταφέρετε μια μικρή ποσότητα λοσιόν σώματος, αντηλιακού ή αρώματος.