Φράγμα του Sacramento και κίνδυνος πλημμύρας

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον κίνδυνο πλημμύρας στην περιοχή σας.

Το Σακραμέντο και ο κίνδυνος για τις πλημμύρες του Sacramento-San Joaquin Delta είναι ο υψηλότερος στη χώρα εξαιτίας του ανεπαρκώς διατηρούμενου συστήματος γήρανσης του ποταμού της πόλης. Η πόλη του ποταμού έχει ακόμα λιγότερη προστασία από αυτή της Νέας Ορλεάνης, παρά το γεγονός ότι δαπάνησε 300 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των ακτών του Σακραμέντο και των αμερικανικών ποταμών που συνέβησαν τα τελευταία 20 χρόνια.

32 εκατομμύρια δολάρια βρίσκονται επί του παρόντος στο τραπέζι για επισκευές 2016 και υποστηρίζονται σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα συμπεριέλαβε τις επισκευές του Natomas levee στην αίτησή του για το επόμενο οικονομικό έτος - 21 εκατομμύρια δολάρια από τα 32 εκατομμύρια δολάρια θα έρθουν ομοσπονδιακά. Ωστόσο, απαιτούνται μισό δισεκατομμύριο δολάρια για να "συνεχίσουν να βελτιώνονται τα επίπεδα των επιπέδων προστασίας κατά των πλημμυρών σε επίπεδο 200 ετών", σύμφωνα με το capradio.org.

Ο κυβερνήτης Arnold Schwarzenegger δήλωσε για πρώτη φορά κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα ποτάμια της Καλιφόρνιας τον Φεβρουάριο του 2006. Εκτέλεσε την εκτελεστική εντολή S-01-06, διευθύνει τις υπηρεσίες για τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την επιδιόρθωση κρίσιμων συστημάτων. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες κρίσιμες περιοχές διάβρωσης επιδιορθώθηκαν το 2006, αλλά το υποκείμενο διαρθρωτικό πρόβλημα για την περιοχή του Σακραμέντο και το κράτος παραμένει.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη, έχουν επισκευαστεί 33 δάση και έχουν προγραμματιστεί 71 επιπρόσθετες επισκευές μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007. Οι επισκευές αυτές έκαναν ουσιαστικά την αναβάθμιση των λόφων με βράχια στην πλευρά του νερού για να ανοικοδομήσουν την κλίση τους στην αρχική προστασία από πλημμύρες.

Αν και αυτές οι επισκευές πραγματοποιήθηκαν χωρίς βασική ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, οι εκπρόσωποι του κράτους και ο σημερινός κυβερνήτης συνεχίζουν να εισάγουν ομοσπονδιακές πρωτοβουλίες για να αναλάβουν περισσότερες από τις επισκευές που χρειάζονται. Η απάντηση του Ομπάμα σε αυτό, συμπεριλαμβάνοντας τον Natomas levees στον προϋπολογισμό του, είναι ένα τεράστιο βήμα.

Ακόμη και οι κάτοικοι έχουν λάβει μέτρα για μεγαλύτερη προστασία εγκρίνοντας εκτιμήσεις πλημμυρών για την περιοχή τους, καθώς και ζητώντας από την πόλη να σταματήσει την κατασκευή νέων κατοικιών σε περιοχές υψηλού κινδύνου πλημμύρας.

Ο οργανισμός ελέγχου πλημμυρών της περιοχής Σακραμέντο συστήνει σε ορισμένες κοινότητες να ασκούν ασφάλιση πλημμυρών, ακόμη και αν ο δανειστής δεν τους ζητήσει να το πράξουν. Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Διαχείρισης Έκτακτων Περιστατικών εκτιμά ότι, κατά τη διάρκεια της υποθήκης 30 ετών, οι συνοικίες Downtown, Midtown, Oak Park, Natomas, Land Park και East Sacramento αντιμετωπίζουν 26% πιθανότητες πλημμύρας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου Καταπολέμησης της Περιοχής του Σακραμέντο. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα πρέπει να πάρουν ασφάλιση πλημμύρας εξαιτίας της αποβάθρας επισκευές στη γειτονιά τους έχουν μειώσει τον κίνδυνο.

Για εκείνες τις γειτονιές που χρειάζονται την ασφάλιση, κάποιοι μπορεί να είναι ακόμα επιλέξιμοι για να λαμβάνουν προνομιακές τιμές πλημμυρών χαμηλού κόστους.

Σημαντικοί αριθμοί