Εξερευνώντας τη σκηνή φαγητού στο δρόμο της νύχτας στο Lebuh Chulia του Penang

Πού θα ήταν η οδός Chulia της Penang (Lebuh Chulia) χωρίς backpackers; Αυτός ο δρόμος δύο λωρίδων που περικλείει δυτικά προς ανατολικά σε όλη την πόλη του Τζέιμς, ο ιστορικός πυρήνας Penang στη Μαλαισία είναι επίσης η πρώτη στάση για backpackers που επισκέπτονται το Penang: η υπερβολή των ξενώνων, καφετέριες, βιβλιοπωλεία, ταξιδιωτικά γραφεία και πολυκαταστήματα τοποθετεί το Lebuh Chulia στην κορυφή από κάθε λίστα των υποχρεωτικών επισκεπτών του Penang backpacker.

Η δημοτικότητα του Lebuh Chulia αυξάνεται δεκαπλάσια μετά το σκοτάδι, καθώς τα πεζοδρόμια κατά μήκος του άνθους Lebuh Chulia με τα καροτσάκια που πωλούν ένα ποικίλο μενού των αγαπημένων φαγητών στο δρόμο της Μαλαισίας .

Οι Hawkers του Lebuh Chulia

Η δράση του Hawker κατά μήκος του Lebuh Chulia επικεντρώνεται κυρίως στις διασταυρώσεις του με το Lorong Love στα δυτικά και το Lorong Sechchuan στα ανατολικά. Δεν είναι μια μεγάλη έκταση με κανένα τρόπο, αλλά η ποικιλία που διατίθεται σε αυτό το τμήμα του Lebuh Chulia θα γελάσει το μυαλό του πρώτου χρόνου του δείπνου.

Η σκηνή όμως δεν είναι η καθαρότερη. Μαλαισιανή τροφή στο δρόμο μπορεί να είναι ακατάστατη και ανθυγιεινή εμφάνιση και η παραγγελία τροφίμων δεν είναι η ευκολότερη, ειδικά όταν ανταγωνίζεστε την προσοχή του hawker με μια ντουζίνα άλλα diners. Είναι μια δοκιμή για τη ζώνη άνεσής σας.

"Κρατήστε ένα ανοιχτό μυαλό!" λέει ο Mark Ng, συνιδρυτής και συνεργάτης στην επιχείρηση του περιοδικού Simply Enak. Ένα food-based με βάση το Penang, ο Mark κατανοεί τις ανησυχίες που έχουν οι επισκέπτες για το τοπικό δρόμο που τρώει. "Το Penang έχει να κάνει με το φαγητό του δρόμου, να το περιπλανήσεις, να το τρώτε σε υψηλή θερμοκρασία και να βράζετε στη σούπα - γενικά είναι ωραία".

Τι να φάτε στο Lebuh Chulia

Εδώ είναι πώς ξέρετε Lebuh Chulia είναι καλό: δεν είναι μόνο οι τουρίστες jostling ο ένας τον άλλον για streetside τσάι στο πεζοδρόμιο. "Οι ντόπιοι πηγαίνουν εκεί για τα ζυμαρικά ντομάτας, το μαϊντανό μαϊ, τη σούπα τσαγιού ", λέει ο Μάρκος.

Char Kway Teow στο Lebuh Chulia

Αυτός ο συγγραφέας βρήκε τις ουρές για όλα αυτά τα τρόφιμα πάρα πολύ καιρό. Εκτός αυτού, ήμουν λαχτάρα για κάποια σοβαρή χαρά . Και όπως εξηγεί ο Mark, το Penang char kway teow είναι τελείως διαφορετικό από τα πράγματα που βρίσκετε στη Σιγκαπούρη - κατά τη γνώμη του, είναι απλά καλύτερα .

"Η Σιγκαπούρη είναι μάλλον γλυκιά σε σύγκριση με αυτή στη Penang ή την Κουάλα Λουμπούρ, είναι πιο αλμυρή", λέει ο Mark. "Και η υφή δεν είναι όλα αυτά πικάντικα και λιγότερο λιπαρά."

Το μυστικό είναι στη θερμοκρασία του wok που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα του char kway : "Όσο μεγαλύτερη είναι η φλόγα, τόσο πιο στεγνή η υφή του kway teow σας ", εξηγεί ο Mark. "Θα υπάρξει η αίσθηση ότι δεν είναι λιπαρό, είναι λίγο ξηρό και αρωματικό, λίγο εξαντλημένο με γεύση".

Έτσι ήταν με το χαριτωμένο teow που διανέμεται από τη θεία κοντά στη γωνία της Lorong Love: σοταρισμένα σε μια μεγάλη ζέστη, το προκύπτον πιάτο με ντομάτα με αυγό ήταν καπνιστό, λίγο υγρό και καθόλου λιπαρό.

Είχα ένα χαριτωμένο κορίτσι με ένα άγγιγμα πάρα πολύ λάδι, και αυτό καταστρέφει την εμπειρία. Αυτό, από την άλλη πλευρά, ήταν σωστό . Ήταν φθηνό, επίσης: μόνο MYR 3,50 (περίπου $ 1) για μια πλάκα.

Οδός Lebuh Chulia με μια ματιά

Διεύθυνση: Lebuh Chulia, μεταξύ Lorong Love και Lorong Sechchuan, Τζορτζ Τάουν, Πενάνγκ, Μαλαισία (τοποθεσία στους Χάρτες Google)