Βρίσκοντας Διασκέδαση στα πεζοπορικά μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου Penang

Εξερευνώντας το Νεότερο Εθνικό Πάρκο της Μαλαισίας - Taman Negara Pulau Pinang

Πολύ πιο ήσυχο από το Taman Negara στη χερσόνησο της Μαλαισίας , το Penang National Park είναι το μικρότερο και νεώτερο εθνικό πάρκο της Μαλαισίας. Γνωστή ως Taman Negara Pulau Pinang , το Εθνικό Πάρκο Penang καταλαμβάνει περίπου δέκα τετραγωνικά μίλια στη βορειοδυτική γωνία του νησιού Penang.

Οκτώ από τις καλύτερες παραλίες του Penang είναι κρυμμένες μέσα στο Εθνικό Πάρκο Penang. Οι θαλάσσιες χελώνες, μια μερομορφική λίμνη με θαλασσινό νερό και γλυκό νερό, μη αναπτυγμένες παραλίες και μάνγκρες περιμένουν όσους είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν τα μονοπάτια του εθνικού πάρκου.

Πρώτη στάση: το κέντρο διερμηνείας του Εθνικού Πάρκου Penang

Ο Εθνικός Δρυμός Penang είναι ένα από τα ευκολότερα πάρκα που μπορείτε να φτάσετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από το George Town , μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο Rapid Penang 101 προς Teluk Bahang στα δυτικά. Η είσοδος του πάρκου βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τη στάση του λεωφορείου.

Μόλις μπείτε (η είσοδος είναι ελεύθερη), κάντε το κέντρο διερμηνείας υψηλού προϋπολογισμού στην είσοδο του εθνικού πάρκου την πρώτη στάση σας πριν πάτε για πεζοπορία.

Οι πολυτελείς εγκαταστάσεις είναι ολοκαίνουργιες. οι διαδραστικές και εκπαιδευτικές οθόνες έχουν μόλις αγγιχτεί από τους επισκέπτες. Τα κιάλια και το πεδίο εντοπισμού σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε την πραγματική ζωή στο ψαροχώρι από ένα υψηλό πλεονέκτημα.

Το Κέντρο Διερμηνείας είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Penang

Τα τρία μονοπάτια στο Εθνικό Πάρκο Penang είναι απότομα αλλά καλά συντηρημένα - οι εγκαταστάσεις πάρκων εξακολουθούν να αισθάνονται νέες.

Μια πεζογέφυρα με κουβούκλιο προσφέρει μια ματιά στη ζωή στα δέντρα και χρησιμεύει ως συντόμευση μεταξύ των δύο κύριων μονοπατιών. Και τα δύο κύρια μονοπάτια έχουν αρκετές σκάλες για το κάψιμο του ποδιού για να ιδρώσουν ακόμα και τους πεζοπόρους.

Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να εγγραφούν στο παράθυρο πληροφοριών πριν μπουν στο Εθνικό Πάρκο Penang. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το μονοπάτι πεζοδρομίων, θα πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο στο παράθυρο ή θα σας απομακρυνθεί!

Ο μετρητής πληροφοριών είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 7:30 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Εκτός από την κάμπινγκ, οι πεζοπόροι αναμένεται να αποσυνδεθούν πριν τις 6 μ.μ. Η είσοδος στο εθνικό πάρκο είναι δωρεάν.

Περπάτημα Εθνικού Πάρκου Penang

Μόλις 500 μέτρα από την είσοδο του πάρκου, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια απόφαση. Στρίψτε αριστερά για να επισκεφθείτε την Pantai Kerachut - μια όμορφη παραλία όπου οι θαλάσσιες χελώνες φωλιάζουν - ή στρίψτε δεξιά για να δείτε την Παραλία Mon k ey και το δεύτερο παλαιότερο φάρο της Μαλαισίας. Είναι δυνατόν να δείτε ολόκληρο το Εθνικό Πάρκο Penang σε μια μέρα με ένα γρήγορο ξεκίνημα και πολλή ενέργεια!

Βάρκες για το ταξίδι επιστροφής: Εάν τα πόδια σας δεν μπορούν πλέον να πάρουν, τα σκάφη μπορούν να ναυλωθούν από την παραλία Monkey ($ 17) και την Pantai Kerachut ($ 33) για να σας φέρουν πίσω στην είσοδο του εθνικού πάρκου.

Teluk Bahang: Τρόφιμα, χρήματα και καταλύματα

Η μικρή πόλη ψαρέματος Teluk Bahang είναι η πύλη προς το Εθνικό Πάρκο Penang. Μια ειρηνική ανάπαυλα από το Georgetown , Teluk Bahang είναι ένας τόπος όπου η ζωή αρχίζει νωρίς και κλείνει νωρίς.

Τρόφιμα: Μια χούφτα κινέζικα εστιατόρια, ένα μουσουλμανικό καφενείο, καθώς και διάφορα στάβλοι για φαγητό, διακεκομμένες κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, προσφέρουν μερικές επιλογές αγαπημένων τροφίμων Penang . Ένα 24ωρο minimart στην είσοδο του εθνικού πάρκου έχει βασικές ανάγκες.

Νερό: Επωφεληθείτε από το μηχάνημα επαναπλήρωσης νερού που βρίσκεται στην λωρίδα των καταστημάτων στην αριστερή πλευρά του δρόμου καθώς πλησιάζετε στο Εθνικό Πάρκο Penang. 10 σεντ σας βαθμολογούν 1,5 λίτρο νερού και κρατάει ένα ακόμη πλαστικό μπουκάλι έξω από τον χώρο υγειονομικής ταφής!

Χρήματα: Το μόνο ATM στην πόλη δεν δέχεται διεθνείς κάρτες - φέρνουν αρκετά μετρητά για να επιβιώσουν. Διαβάστε για τα χρήματα στη Μαλαισία.

Δεν υπάρχει χώρος για να μείνετε μέσα στο εθνικό πάρκο , ωστόσο υπάρχουν λίγες πολύ βασικές επιλογές διαμονής στο Teluk Bahang. Πολλοί επισκέπτες στο Εθνικό Πάρκο Penang είναι μόνο ημερήσιοι από την Τζορτζτάουν ή κοντά Batu Ferringhi. Το κάμπινγκ επιτρέπεται με άδεια στην Pantai Kerachut .