Το ταξίδι σας κάνει πιο ευτυχισμένους, λέει η επιστήμη

Η επιστήμη επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουν ήδη

Ένα δάγκωμα από το σφάλμα ταξιδιού μπορεί να είναι ένας τρόπος για να συμβάλλετε στην αληθινή ευτυχία.

Τουλάχιστον σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο ευτυχίας 360 του 2016, ένα διεθνές συμπόσιο φιλοξενήθηκε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Η σύνδεση μεταξύ του ταξιδιού και της ευτυχίας ήταν το επίκεντρο της εκδήλωσης, η οποία μοιράστηκε επίσης αποτελέσματα από τη μελέτη του Δείκτη Ευτυχίας του Αρούμπα το 2016. Με ένα επιβλητικό 78% των Arubans που αναφέρουν ότι είναι ευτυχισμένοι, η Αρούμπα είναι κυριολεκτικά η πιο ευτυχισμένη θέση στη γη, σε σχέση με το μέγεθος, λέει η Ronella Tjin Asjoe-Croes, Διευθύνων Σύμβουλος της Αρχής Τουρισμού Αρούμπα.

Συγκρίνετε αυτό με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας του 2016, που ανατέθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, για να μετρήσει την ευτυχία των 157 μεγαλύτερων χωρών. Το κορυφαίο σημείο αυτής της λίστας ήταν η Δανία, περίπου 75,3% χαμηλότερη από την Αρούμπα.

Αλλά γιατί πρέπει να νοιάζουμε για την ευτυχία (που ορίζεται πιο συγκεκριμένα ως υποκειμενική ευημερία); Εμπειρικά στοιχεία έχουν αποδειχθεί και οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι άνθρωποι που είναι πιο ευτυχισμένοι είναι πιο υγιείς, πιο δημιουργικοί και πιο παραγωγικοί.

Εδώ γιατί το πιο ευτυχισμένο μέρος στη γη, και οι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του κόσμου σχετικά με το θέμα, λένε ότι το ταξίδι είναι το κλειδί της ευτυχίας.