Θα μπορούσα να πέσω κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας μου;

Πόσο εύκολο είναι να πέσετε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας σας;

Δεν είναι πολύ πιθανό, παρά την έντονη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης των περιστατικών «άνθρωπος πέρα ​​από τα πλοία». Στην πραγματικότητα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ασφάλεια σας κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας δεν πέφτει από την πλευρά του πλοίου. Είναι πολύ πιο πιθανό να αρρωστήσετε, ιδιαίτερα από τον νορβιοϊό, ενώ είστε στη θάλασσα από ό, τι θα πέσετε στον ωκεανό.

Τα κιγκλιδώματα κρουαζιερόπλοιων είναι συνήθως περίπου τέσσερα πόδια ψηλά.

Ακόμα και για ένα ψηλό άτομο, αυτό σημαίνει ότι τα κιγκλιδώματα είναι στο ύψος ή πάνω από το ύψος της μέσης. Ως εκ τούτου, η πτώση πέρα ​​από το σκάφος είναι εξαιρετικά απίθανο αν δεν έχετε εμπλακεί σε επικίνδυνη συμπεριφορά, όπως υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή αναρρίχηση από μπαλκόνι σε μπαλκόνι.

Κανόνες ασφαλείας για κρουαζιερόπλοια

Τα κρουαζιερόπλοια που επιβιβάζονται σε επιβάτες σε λιμένες των ΗΠΑ επιθεωρούνται από το Λιμενικό Σώμα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της πρώτης κλήσης τους στο λιμάνι και τριμηνιαία στη συνέχεια. Αυτές οι επιθεωρήσεις καλύπτουν τη δομική και πυρασφάλεια, τα σκάφη ζωής και τα συντηρητικά ζωής, την εκπαίδευση του πληρώματος και τα ασκήσεις επί του πλοίου.

Επιπλέον, τα επιβατηγά πλοία που καταπλέουν σε λιμένες των ΗΠΑ πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της σύμβασης για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα (SOLAS). Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) ενέκρινε τη σύμβαση SOLAS λίγο μετά την καταστροφή του Τιτανικού το 1914. Η σύμβαση SOLAS περιγράφει τις απαιτήσεις ασφάλειας των επιβατικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένων απαιτούμενων αριθμών και τύπων σκαφών ζωής και προδιαγραφών για ανιχνευτές καπνού και συστήματα καταστολής πυρκαγιάς σε νέες και υπάρχουσες επιβατηγά πλοία.

Επιπλέον, η σύμβαση SOLAS διευκρινίζει τις ειδικές διαδικασίες έρευνας και διάσωσης που πρέπει να ακολουθούν οι πλοίαρχοι των κρουαζιερόπλοιων.

Ο ΙΜΟ εκδίδει επίσης πρότυπα για την εκπαίδευση του πληρώματος. Αυτά τα πρότυπα, που ονομάζονται Διεθνής Σύμβαση για τα πρότυπα εκπαίδευσης, πιστοποίησης και τήρησης φυλακών των ναυτικών (STCW), περιλαμβάνουν εξειδικευμένη εκπαίδευση για τα μέλη του πληρώματος των επιβατικών πλοίων σχετικά με τη διαχείριση πλήθους, την ασφάλεια και τη διαχείριση κρίσεων.

Διασφαλίζοντας την Κρουαζιέρα σας

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την υπερπήδηση στις διακοπές σας με κρουαζιέρα είναι να συμπεριφέρεστε υπεύθυνα. Εδώ είναι οι κορυφαίες συμβουλές μας για την κρουαζιέρα:

Αποφύγετε να πίνετε υπερβολική ποσότητα. Μην χρησιμοποιείτε παράνομα ναρκωτικά.

Μην ασχολείστε με τα χλοοτάπητα κοντά στα κιγκλιδώματα του πλοίου - ή οπουδήποτε αλλού στο πλοίο, για αυτό το θέμα.

Εάν απολύτως πρέπει να πάρετε μια αυτοεξυπηρέτηση, στέκεστε στο κατάστρωμα, όχι σε κιγκλίδωμα ή τραπέζι. Όταν παίρνετε ένα selfie στη προβλήτα, στέκεστε μακριά από την άκρη της προβλήτας, ώστε να μην πέσετε τυχαία στο νερό μεταξύ της προβλήτας και του πλοίου.

Ενημερώστε τον γιατρό του πλοίου εάν ο σύντροφος που ταξιδεύει εκφράζει σκέψεις αυτοκτονίας. Δοκιμάστε το καλύτερο για να πείσετε τον σύντροφό σας για να αναζητήσετε βοήθεια. Εάν έχετε αυτοκτονικές σκέψεις, μιλήστε με τον γιατρό του πλοίου ή καλέστε την Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης Αυτοκτονίας στο 1-800-273-8255. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε κείμενο στην Γραμμή Κρίσης Κειμένου. απλά κείμενο CONNECT στο 741741 (στις ΗΠΑ) για να συνομιλήσετε με έναν σύμβουλο κρίσης. Στον Καναδά, κείμενο HOME στο 688868.

Εάν το κρουαζιερόπλοιο σας πλέει σε άσχημες καιρικές συνθήκες, μην πάτε κοντά στις προστατευτικές ράγες. Το πλοίο θα μπορούσε να κυλήσει και να σας αναγκάσει να πέσετε στη θάλασσα.

Ποτέ μην πιέζετε τους συνοδούς επιβάτες, ειδικά τα παιδιά, σε κιγκλιδώματα ή τραπέζια για καλύτερη θέα και μην ανεβαίνετε οι ίδιοι σε κιγκλιδώματα ή τραπέζια.

Τι να κάνετε αν πέσετε στη θάλασσα

Οι πιθανότητές σας επιβίωσης αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό εάν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε όταν χτυπήσετε το νερό.

Βγείτε στην επιφάνεια όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Κάλεσε για βοήθεια.

Ψάξτε για κάτι που να κρεμάσει ενώ επιπλέει, όπως ένα κομμάτι ξύλου ή πλαστικού.

Αναγνωρίστε ότι το κρουαζιερόπλοιο θα πρέπει να γυρίσει για να σας σώσει. Εάν βλέπετε άλλα σκάφη, προσπαθήστε να προσελκύσετε την προσοχή τους, αλλά να έχετε υπόψη τα δύο ακόλουθα σημεία.

Η κατώτατη γραμμή

Δώστε προσοχή κατά τη διάρκεια της άσκησης σωστικής βάρκας και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες ασφάλειας που εξέδωσε το πλήρωμα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας σας.

Πάνω απ 'όλα, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική. Εάν δεν θα ανέβετε σε ένα κιγκλίδωμα ή σε άλλη δομή στη γη, μην το κάνετε ενώ βρίσκεστε στη θάλασσα.