Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων (CLIA) είναι η μεγαλύτερη ένωση κρουαζιέρας στον κόσμο. Αποστολή του είναι η προώθηση και επέκταση της κρουαζιέρας. Για το σκοπό αυτό, τα μέλη της CLIA για την κρουαζιέρα αποτελούνται από 26 γραμμές κρουαζιέρας που διατίθενται στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Λειτουργεί βάσει συμφωνίας με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ναυτιλίας βάσει του ναυτιλιακού νόμου του 1984. Εξυπηρετεί επίσης έναν σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, ο οποίος είναι οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.

Η CLIA ιδρύθηκε το 1975 ως οντότητα που προωθεί την κρουαζιέρα. Συνενώθηκε το 2006 με την αδελφή του οντότητα, το Διεθνές Συμβούλιο Κρουαζιερόπλοιων. Ο τελευταίος οργανισμός ασχολείται με ζητήματα κανονιστικών και πολιτικών που αφορούν τη βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων. Μετά τη συγχώνευση, η αποστολή της CLIA επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει την προώθηση ασφαλών και υγιεινών ταξιδιών κρουαζιερόπλοιων. την εκπαίδευση και την εκπαίδευση των ταξιδιωτικών πρακτόρων και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα οφέλη των ταξιδιών με κρουαζιερόπλοια.

Διαχείριση

Το γραφείο της CLIA στην Φλόριντα επιβλέπει την ιδιότητα του εκτελεστικού συνεργάτη και την υποστήριξη, τις δημόσιες σχέσεις, το μάρκετινγκ και τα θέματα ένταξης. Cruise Lines International Assn. 910 SE 17th Street, Σουίτα 400 Fort Lauderdale, FL 33316 Τηλέφωνο: 754-224-2200 FAX: 754-224-2250 URL: www.cruising.org

Το γραφείο της CLIA στην Ουάσιγκτον DC επιβλέπει τους τομείς των τεχνικών και κανονιστικών υποθέσεων καθώς και των δημόσιων υποθέσεων. Cruise Lines International Assn. 2111 Boulevard Wilson, 8ος Όροφος Arlington, VA 22201 Τηλέφωνο: 754-444-2542 FAX: 855-444-2542 URL: www.cruising.org

Γραμμές μελών

Οι γραμμές μελών της CLIA περιλαμβάνουν τις Amawaterways, τις Αμερικάνικες κρουαζιέρες, τις κρουαζιέρες Αμάμπαρα, τις κρουαζιέρες Club Azamara, τις Κρουαζιέρες Καρναβαλιού, τις Κρουαζιέρες Διασημοτήτων, τις Κρουαζιέρες Κόστα, Κρουαζιέρες Κρίσταλ , Cunard Line, Κρουαζιέρα Disney, Holland Cruise Line, Hurtigruten, Κρουαζιέρες MSC Cruise Line, Κρουαζιέρες Ωκεανίας, Κρουαζιέρες του Παύλου Gauguin, Κρουαζιέρες με Πέρλες, Κρουαζιέρες Princess, Κρουαζιέρες Regent Seven Seas, Royal Caribbean, Κρουαζιέρες Seabourn, SeaDream Yacht Club, Κρουαζιέρες Silversea, Κρουαζιέρα ποταμών Uniworld Boutique και Κρουαζιέρες Windstar.

Κρουαζιέρες

Περισσότεροι από 16.000 ταξιδιωτικά γραφεία κατέχουν κάποιου είδους σύνδεση CLIA. Η CLIA προσφέρει τέσσερα επίπεδα πιστοποίησης για πράκτορες. Οι πλήρεις εκπαιδευτές CLIA προσφέρουν μαθήματα σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά κατά τη διάρκεια του έτους. Πρόσθετες ευκαιρίες είναι διαθέσιμες μέσω της online μελέτης, των επιβατικών προγραμμάτων, των ταξιδιών στο πλοίο και του Cruise3sixty Institute Track. Η Cruise3sixty, η οποία διοργανώνεται κάθε άνοιξη, είναι το κύριο εμπορικό γεγονός του οργανισμού και η μεγαλύτερη έκθεση του είδους του.

Οι πιστοποιήσεις που διατίθενται για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες περιλαμβάνουν τους Accredited (ACC), Master (MCC), Elite (ECC) και Elite Cruise Counselor Scholar (ECCS). Επιπλέον, οι σύμβουλοι κρουαζιέρας μπορούν να προσθέσουν μια ειδική ονομασία κρουαζιέρας ειδικότητας (LCS) στις πιστοποιήσεις τους. Οι διαχειριστές οργανισμών είναι κατάλληλοι για να αποκτήσουν τον ορισμό του διαχειριστή διαβαθμισμένων διαδρομών (ACM).

Πρόσθετα προγράμματα, στόχοι και οφέλη

Το πρόγραμμα Executive Partner του οργανισμού προωθεί στρατηγικές συμμαχίες μεταξύ των κρουαζιερών μελών και των προμηθευτών της βιομηχανίας. Η προκύπτουσα συνεργασία προωθεί μια ανταλλαγή ιδεών, νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και έσοδα, ευκαιρίες πρόσληψης και γενική βελτίωση των επιπέδων ικανοποίησης των επιβατών. Περιορισμένη σε 100 μέλη, οι εκτελεστικοί συνεργάτες περιλαμβάνουν λιμάνια κρουαζιέρας, εταιρείες GDS, εταιρείες δορυφορικών επικοινωνιών και άλλες επιχειρήσεις που εμπλέκονται στενά στην πλεύση.

Οι στόχοι των μελών του CLIA είναι πολύπλευροι. Η οργάνωση επιδιώκει να προωθήσει, να προωθήσει και να επεκτείνει τις ασφαλείς και ευχάριστες εμπειρίες κρουαζιερόπλοιων τόσο για τους επιβάτες όσο και για το πλήρωμα. Πρόσθετοι στόχοι περιλαμβάνουν την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από κρουαζιερόπλοια στους ωκεανούς, τη θαλάσσια ζωή και τους λιμένες. Τα μέλη επιδιώκουν επίσης να προσχωρήσουν και να οδηγήσουν τις προσπάθειες βελτίωσης των θαλάσσιων πολιτικών και διαδικασιών. Συνοψίζοντας, η CLIA στοχεύει στην προώθηση μιας ασφαλούς, υπεύθυνης και ευχάριστης εμπειρίας κρουαζιέρας.

Η CLIA έχει επίσης ως στόχο την επέκταση της αγοράς κρουαζιερόπλοιων. Είναι μια αγορά με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις και σημαντικό παράγοντα στην αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με τις μελέτες της CLIA, οι άμεσες αγορές με κρουαζιερόπλοια και τους επιβάτες τους ανέρχονται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια ετησίως. Ο αριθμός αυτός δημιούργησε πάνω από 330.000 θέσεις εργασίας που πληρώνουν 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μισθούς.