Εκδρομές και Κρουαζιέρες για Ενιαία Ηλικιωμένους

Το να ταξιδεύεις μόνος σου μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά αν είσαι ανώτερος υπήκοος, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές μονοήμερες κρουαζιέρες και περιηγήσεις για άτομα 60 και άνω.

Κανονικά, όταν κάνετε κράτηση περιήγησης ή κρουαζιέρας, πληρώνετε μια τιμή ανά άτομο, διπλή. αν ταξιδεύετε μόνοι σας, χρεώνεστε υψηλότερη τιμή, που κανονικά ονομάζεται ένα μόνο συμπλήρωμα . Το ενιαίο συμπλήρωμα είναι συνήθως αρκετά υψηλό έως και 50 τοις εκατό του κόστους ταξιδιού - επειδή έχει σχεδιαστεί για να ανακτήσει το εισόδημα που θα είχε δημιουργηθεί από έναν δεύτερο ταξιδιώτη.

Ευτυχώς, ορισμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναγνωρίζουν ότι πολλοί ηλικιωμένοι είναι ατομικοί ταξιδιώτες και τώρα προσφέρουν ταξίδια "μεμονωμένα". Οι φιλικές προς το περιβάλλον μονοήμερες εκδρομές και οι γραμμές κρουαζιέρας προσφέρουν δωρεάν ή χαμηλού κόστους μεμονωμένα συμπληρώματα ή παρέχουν επιλογές "εγγυημένου μεριδίου". Συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα με εγγυημένα μερίδια, συμφωνείτε να συνοδεύσετε έναν συγκάτοικο, σχεδόν πάντα του ίδιου φύλου και του προτιμησιακού καπνίσματος. Σε αντάλλαγμα, το μοναδικό σας συμπλήρωμα απαλλάσσεται. Σε περίπτωση που ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας ή η γραμμή κρουαζιέρας δεν είναι σε θέση να σας ταιριάξει με ένα συγκάτοικο, θα πληρώσετε είτε ένα μειωμένο ενιαίο συμπλήρωμα είτε καθόλου.