Πώς να αποφύγετε μια παρουσίαση χρονομεριστικής μίσθωσης

Από τότε που οι προγραμματιστές συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν γρήγορα χρήματα από ένα ξενοδοχείο ή ένα σχέδιο ακίνητης περιουσίας με την πώληση μονάδων ως χρονομεριστική μίσθωση, οι πωλητές έχουν αφήσει χαλαρά σε ανυποψίαστους ταξιδιώτες - και γι 'αυτό πρέπει να ξέρετε πώς να αποφύγετε μια πίεση υψηλής πίεσης, περιστρέφοντας τις πωλήσεις σας, οι οποίες σας απαρτίζουν σε μια παρουσίαση χρονομεριστικής μίσθωσης που θα σπαταλήσει το χρόνο σας και θα σας βάλει σε πιθανούς οικονομικούς κινδύνους.

Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε για διακοπές είναι η αγορά ακινήτων? αυτοί οι καρχαρίες σκοπεύουν να αλλάξουν γνώμη.

Προσφέρουν κίνητρα όπως δωρεάν πτήσεις, δωρεάν νύχτες, δωρεάν περιηγήσεις και άλλα "δωρεάν" δώρα.

Οι πωλητές χρονομεριστικής μίσθωσης εκπαιδεύονται για να είναι ανθεκτικοί και να αντισταθμίζουν την αντίσταση. Οι χειρότεροι είναι απόλυτα εξαπατημένοι. Αλλά δεν είστε ανυπεράσπιστοι. Αν μπορείτε να μάθετε πώς να αποφύγετε μια παρουσίαση χρονομεριστικής μίσθωσης και είστε διατεθειμένοι να αναστείλετε προσωρινά τα καλά σας, οι τύποι πωλήσεων δεν θα είναι περισσότερο ενοχλητικοί από τους gnats.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Απαιτείται χρόνος: 5 λεπτά εάν πετύχετε, ώρες εάν δεν το κάνετε

Εδώ είναι πώς:

  1. Αποφύγετε κάτι που προσφέρει. Πάντα πάρτε το τηλέφωνο και ακούτε μια φωνητική ανακοίνωση: "Συγχαρητήρια! Έχετε κερδίσει τις ελεύθερες διακοπές ... μια ρομαντική διακοπές ... ένα ταξίδι στην Disneyland;" Κλείστε αμέσως! Αυτά είναι όλα έρχονται και δεν θα πάρετε τίποτα για τίποτα εάν αυτοί οι άνθρωποι σας γαντζώσουν. Επομένως, εάν δεν ενδιαφέρεστε για αμφίβολη επένδυση, μην δέχεστε τέτοιες προσφορές μέσω τηλεφώνου, μέσω ταχυδρομείου ή σε τοποθεσία για να καθίσετε σε μια παρουσίαση χρονομεριστικής μίσθωσης.
  1. Μάθετε ποιον έχετε να κάνετε. Οι πωλητές μπορούν να είναι ύπουλοι και να χρησιμοποιούν ορολογία διαφορετική από την "παρουσίαση χρονομεριστικής μίσθωσης" (όπως περιοδεία ανακάλυψης, ευκαιρία δώρων, προώθηση ειδικής αξίας). Εάν κάποιος σας προσφέρει κάτι, ρωτήστε αν αυτός ή αυτή είναι πρόσωπο πωλήσεων και εάν εμπλέκεται η ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας. Να είσαι ύποπτος!
  1. Ελάτε και βγείτε. Εντάξει; δεν θα μπορούσατε να αντισταθείτε. Υποσχέθηκαν ότι θα είναι σύντομη και η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο. Κρατήστε τα στο χρονοδιάγραμμα που υποσχέθηκε και ρυθμίστε το ρολόι σας ή το ξυπνητήρι. Δεκαπέντε λεπτά πριν από την υποβολή της χρονομεριστικής μίσθωσης έχει προγραμματιστεί να τερματίσει, δώστε τους προειδοποίηση ότι θα φύγετε.
  2. Δώστε όσο το δυνατόν λιγότερες προσωπικές πληροφορίες. Μην δίνετε στους πωλητές χρονομεριστικής μίσθωσης τους αριθμούς κινητής τηλεφωνίας ή εργασίας, ούτε την κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Εάν επιμένουν, δώστε ψεύτικους αριθμούς.
  3. Σε καμία περίπτωση, δώστε σε οποιονδήποτε συνδέεται με την παρουσίαση τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.
  4. Μην υπογράφετε τίποτα. Αφού βάλετε την υπογραφή σας σε μια συμφωνία, θα είστε νομικά υποχρεωμένοι να εκτελέσετε τους όρους της σύμβασης. Αν ενδιαφέρεστε για το ακίνητο, ζητήστε να πάρετε ένα αντίγραφο της συμφωνίας και να πείτε ότι θα το έχετε εξετάσει από τον πληρεξούσιό σας.
  5. Απλά πες όχι. Όχι ίσως, όχι "θα το σκεφτούμε", απλά όχι. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να οδηγήσετε έναν πωλητή. Αυτός ή αυτή θα γίνει η προσωπική σας σφενδόνη.
  6. Να είστε πρόθυμοι να είστε αγενείς. Δεν είναι στη φύση κάποιου λαού να λέει "όχι ... δεν θέλω αυτό ... να βγούμε από το πρόσωπό μου". Δεν έχεις να κάνεις με τη γιαγιά ή με ένα μέλος εκκλησίας. Έχετε επαφή με έναν πωλητή. Εάν σας ωθούν, πιέστε προς τα πίσω. Είναι εκπαιδευμένοι να είναι επίμονοι και να αντιμετωπίζουν την απόρριψη.
  1. Αδεια. Δεν μπορείτε νομικά να κρατηθείτε ενάντια στη θέλησή σας. Αποχωρώντας, θα χάσετε οποιοδήποτε "δώρο" που υποσχεθήκατε και ίσως είστε υπεύθυνος για τη δική σας μεταφορά πίσω στο ξενοδοχείο σας. Αλλά τότε θα είστε ελεύθεροι.
  2. Καλεσε την αστυνομια. Αν κάποιος προσπαθήσει να αποκλείσει την έξοδο, καλέστε την αστυνομία από το κινητό σας τηλέφωνο. (Το να ζητάς να μιλήσεις με έναν διευθυντή ή έναν επόπτη μπορεί να μην είναι η λύση, καθώς αυτό το άτομο είναι συνήθως ένας ανώτερος πωλητής γνωστός ως con man, ο οποίος είναι ακόμα πιο έμπειρος στην παραπλανητική "τέχνη της συμφωνίας".)

Ο, τι χρειάζεσαι: