Λαμβάνοντας τα φάρμακα συνταγών σας μέσω της ασφάλειας του αεροδρομίου

Πολλοί ταξιδιώτες που παίρνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα ανησυχούν για τη μεταφορά των φαρμάκων τους σε αεροπλάνα. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι κάθε αντικείμενο που εισάγεται σε ένα αεροπλάνο πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο ασφαλείας, θα πρέπει να μπορείτε να παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα στην πτήση σας χωρίς δυσκολία.

Κανόνες για τη λήψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέσω της ασφάλειας αεροδρομίων των ΗΠΑ

Στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) επιτρέπει στους επιβάτες να φέρνουν μαζί τους στο αεροπλάνο συνταγογραφούμενα φάρμακα και άλλες ιατρικά απαιτούμενες ουσίες, όπως νερό ή χυμό.

Μπορείτε να τοποθετήσετε τα φάρμακα σε περιέκτες των 100 ml / 3.4 ουγγιών ή σε μικρότερες συσκευασίες σε μια σαφή πλαστική σακούλα φερμουάρ με το μέγεθος ενός τετραγώνου μαζί με τα άλλα προσωπικά σας υγρά και είδη πηκτής. Εάν τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας έρχονται σε μεγαλύτερα δοχεία ή φιάλες, θα πρέπει να τα συσκευάσετε ξεχωριστά στη σακούλα μεταφοράς. Πρέπει να δηλώνετε κάθε ένα στον υπεύθυνο ασφαλείας όταν φτάσετε στο σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου .

Τα επιτρεπόμενα στοιχεία περιλαμβάνουν:

Στο Checkpoint Security Airport

Όταν φτάσετε στο σημείο ελέγχου ασφαλείας, εσείς, ο σύντροφός σας ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας πρέπει να δηλώσετε τα ιατρικά απαραίτητα υγρά και είδη πηκτώματος σε έναν υπεύθυνο ασφαλείας ασφαλείας αν τα αντικείμενα αυτά είναι σε φιάλες ή δοχεία μεγαλύτερα από 100 χιλιοστόλιτρα ή 3,4 ουγκιές.

Μπορείτε να ενημερώσετε τον υπεύθυνο ελέγχου σχετικά με τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας ή να παρουσιάσετε μια γραπτή λίστα. Μπορεί να επιθυμείτε να φέρετε τις σημειώσεις του γιατρού, τις πρωτότυπες φιάλες συνταγής ή τα δοχεία και άλλα έγγραφα για να κάνετε τη διαδικασία προβολής πιο γρήγορα.

Θα χρειαστεί να παρουσιάσετε ξεχωριστά τα ιατρικά σας απαραίτητα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, χωριστά στον υπεύθυνο ελέγχου. Ο υπεύθυνος εξέτασης μπορεί να σας ζητήσει να ανοίξετε τα μπουκάλια ή τα δοχεία με ιατρικά απαραίτητο υγρό για έλεγχο.

Θα πρέπει ακόμα να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προβολής, εκτός εάν έχετε ιατρική πάθηση ή αναπηρία που σας εμποδίζει να το κάνετε, φορέστε προσθετική συσκευή, έχετε TSA PreCheck ή είστε άνω των 75 ετών. Αν δεν αφαιρέσετε τα παπούτσια σας, αναμένετε να τα ελέγξετε και να τα δοκιμάσετε για εκρηκτικά ενώ τα φοράτε.

Συσκευασία των συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Ενώ το TSA υποδεικνύει ότι μεταφέρετε μόνο τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα ιατρικά υγρά που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της πτήσης σας, οι εμπειρογνώμονες ταξιδιών συνιστούν να παίρνετε όλα τα φάρμακα και τις ιατρικές προμήθειες που χρειάζεστε για το ταξίδι σας μαζί σας στη σακούλα μεταφοράς εάν είναι δυνατόν . Οι απρόσμενες καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας μπορούν να σας αφήσουν χωρίς αρκετή φαρμακευτική αγωγή, επειδή δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις αποσκευές σας μέχρι να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας.

Επιπλέον, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα ιατρικά είδη εξαφανίζονται περιστασιακά από τις ελεγμένες αποσκευές καθ 'οδόν και τα σημερινά ηλεκτρονικά συστήματα παραγγελίας με συνταγή καθιστούν δύσκολη και χρονοβόρα την απόκτηση πρόσθετων φαρμάκων όταν είστε μακριά από το σπίτι.

Έχετε τη δυνατότητα να φέρετε παγοκύστες για να κρατήσετε τα φάρμακα και τα υγρά ιατρικά υλικά κρύα, αρκεί να δηλώσετε τα πακέτα πάγου στον αξιωματικό σας.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευασία των συνταγογραφούμενων φαρμάκων ή την παρουσίασή τους στον υπεύθυνο εξέτασης, επικοινωνήστε με την TSA Cares τουλάχιστον τρεις ημέρες (72 ώρες) πριν από την πτήση σας.

Διεθνείς πληροφορίες προβολής

Τα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Κίνας, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, του Ηνωμένου Βασιλείου και πολλών άλλων χωρών συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη θέσπιση και τη διατήρηση συνεκτικών και αποτελεσματικών διαδικασιών ελέγχου της ασφαλείας των αεροδρομίων .

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συσκευάσετε όλα τα μικρά σας υγρά και είδη πηκτής στην τσάντα με φερμουάρ και να χρησιμοποιήσετε την ίδια τσάντα σχεδόν οπουδήποτε ταξιδεύετε.

Τι να κάνετε αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα στο σημείο ελέγχου TSA

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη διάρκεια της προβολής ασφαλείας, ζητήστε να μιλήσετε με έναν επόπτη της TSA σχετικά με τα φάρμακα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή. Ο επιβλέπων θα πρέπει να είναι σε θέση να επιλύσει την κατάσταση.