Κήποι του Λίγηρα, Chateaux, Μοναστήρια και Κρασί

Πλησιάζοντας σε ένα επιβλητικό περιβόλι περιτριγυρισμένο από τάφρο, διακοσμημένο με φράκτες που κόβονται σε σχέδια και μοτίβα που ονομάζονται parterres de broderies , χαλικώδη τραγάνισμα κάτω από τα πόδια, είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Η κοιλάδα του Λίγηρα, περισσότερο από τις περισσότερες θέσεις στον κόσμο, προσωποποιεί την καλή ζωή.

Τα δάση εδώ είναι γεμάτα με παιχνίδι και υπάρχουν καταπράσινες εκτάσεις γκαζόν ανάμεσα στους ιαματικούς, αρωματικούς, βοτανικούς και λαχανικούς κήπους.

Όλα ήταν απαραίτητα για τα πολυάριθμα κάστρα και τα μοναστήρια εκείνων που τα συντηρούσαν, το καθένα με τα τυπικά στοιχεία του κήπου των κηδειών, συμπεριλαμβανομένων parterres, οπωρώνες εκπαιδευμένων φρούτων, potagers (λαχανόκηπους), λαβύρινθους, μοναστήρια, αυξήθηκε κήπους, κανάλια και λίμνες.

Αυτή η περιοχή του κήπου της Γαλλίας τροφοδοτείται από τα ποτάμια Loire, Eure, Cher και Loiret και διαθέτει καλά διατηρημένους και περιποιημένους υπαίθριους χώρους, εμπνευσμένους από γενιές ταλαντούχων κηπουρών, των οποίων η ζωή ήταν να ομορφύνει τους κήπους των βασιλιάδων.

Ο ποταμός του Λίγηρα ρέει από την κοιλιά του Mont Jerbier de Jonc, και πέρα ​​από τον πηλό και την κιμωλία λερωμένους αμπελώνες του Sancerre. Περνάει μέσα από την κοιλάδα των βασιλιάδων, μερικά από τα châteaux του οποίου χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα και μέσα από τα αλμυρά έλη του Guérande στον Ατλαντικό στη δυτική ακτή της Γαλλίας .

Τα μεγάλα χωριά έχουν εκπληκτική βεράντα. αυτά που ακολουθούν είναι μερικά λιγότερο γνωστά μέρη.

Κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής (υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες την άνοιξη και το φθινόπωρο), μην εκπλαγείτε αν μπορείτε να είστε ένας από τους χούφτες των επισκεπτών στον δικό σας μυστικό κήπο.

Château d'Ainay-le-Vieil

Το Château d'Ainay-le-Vieil είναι κρυμμένο από το δρόμο από έναν πέτρινο τοίχο. "Φυσικά θέλουμε περισσότερα τριαντάφυλλα!" Αναφώνησε η Madame Peyronnet, της οποίας η οικογένεια κατοίκησε το château από το 1467.

Οι πέντε χαρτογραφίες (περιτοιχισμένοι κήποι) αποκρύπτονται από ψηλούς φράχτες και χωρίζονται από τοίχους από τούβλα. Ο καθένας είναι ξεχωριστός.

Ένας αρωματικός κήπος με πολυετή λουλούδια οδηγεί σε ένα περιβόλι εκπαιδευμένων αχλαδιών και μήλων, που εξελίσσονται κατά μήκος καλωδίων για να μεγιστοποιηθεί η παραγωγή φρούτων. Αυτό καταλήγει σε μια jardin de méditation , γεμάτη με γεωμετρικούς parterres και ένα ιδιοφυές σπίτι των φράχτες που υποστηρίζονται από υποκαταστήματα? ακολουθούμενο από ένα απλό κήπο , τον πανταχού παρόν μεσαιωνικό κήπο, που περιέχει φαρμακευτικά φυτά, βότανα και αρωματικά.

Η τελική χαρτογράφηση αποτελείται από parterres, αγάλματα, topiaries, και το πρώην εξωτικό δέντρο μανόλιας, που πιθανώς εισάγεται από την Καραϊβική. Αυτός ο κήπος έχει εκπλήξεις γύρω από κάθε γωνιά, καθιστώντας εύκολο να περάσετε ένα απόγευμα ανάμεσα στις αλείες του ( πεζοδρόμια διαδρομών σε όλους τους φράκτες), ιτιές κλαίματος , μπαμπού, χαρτογράφηση και τριανταφυλλιές.

Le Parc Floral de la Source

Το Le Parc Floral de la Source, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική γωνία της Ορλεάνης , γιορτάζει την πηγή του ποταμού Loiret με ποικίλα τοπία. Ο επισκέπτης καλείται να περιπλανηθεί σε όλο το ακίνητο που ανέρχεται σε περισσότερα από 86 στρέμματα, είτε με τα πόδια είτε με το τρένο που τρέχει από το ένα άκρο του πάρκου στο άλλο.

Χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα αναπαλαιωμένο δάσος, ένα καινοτόμο πιάτο που περιέχει τα πτηνά που δεν αφήνονται να περιπλανηθούν στο πάρκο και - το επίκεντρο - η εμφάνιση του Loiret από την πηγή του στα υπόγεια ύδατα της περιοχής Beauce, το γαλλικό καλάθι με το ψωμί.

Sancerre

Το Sancerre, μια ιδιαίτερα γραφική πόλη, χτίστηκε σε μια κορυφή λόφου με θέα στα χωράφια των αμπελώνων. Παρέχει μια βάση από την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε τους ντόπιους οινοπαραγωγούς σε ένα από τα πιο διάσημα AOC στη Γαλλία.

Είτε επισκέπτεστε το Maison des Sancerres - το οποίο περιγράφει την ιστορία της περιοχής, τους αμπελοκαλλιεργητές και τη λαμπρή εκστρατεία μάρκετινγκ των αρχών του εικοστού αιώνα - ή απλά να απολαύσετε ένα πικ-νικ ανάμεσα στα αμπέλια, μια επίσκεψη στην περιοχή αυτή αξίζει τα λίγα λίγα λίτρα ντίζελ που χρειάζεται για να φτάσετε εκεί.

La Prieuré d'Orsan

Το La Prieuré d'Orsan, μια προσαρμοστική ανακατασκευή ενός πρώην μοναστηριού, προσφέρει ανακούφιση από την πολυάσχολη κίνηση του τουριστικού μονοπατιού με τους περιπλανιζόμενους και οικείους κήπους του. Οι σκεπαστοί οπωρώνες είναι μέρη για να σκεφτούν ήσυχα τη ζωή ενώ απολαμβάνουν ένα από τα αχλάδια, τα δαμάσκηνα ή τα μήλα που κρέμονται πεισματικά από τους εκπαιδευμένους κλάδους τους.

Ένα ποικίλο δοχείο που παρέχει συστατικά για τα απλά και νόστιμα πιάτα που παρασκευάζονται στην κουζίνα ενισχύεται από το jardin de simples , το οποίο περιέχει τα απαιτούμενα 88 είδη φυτών που ορίζονται από τον Καρλομάγνο για τον σχηματισμό ενός κατάλληλου ιατρικού κήπου. Αυτό είναι πραγματικά ένα προσεκτικά συνυφασμένο τοπίο. Τα δωμάτια εμπνευσμένα από το Zen ολοκληρώνουν την εμπειρία αυτής της ειρηνικής αρχιτεκτονικής.

Château de Chamerolles

Το Château de Chamerolles, χτισμένο στην τοποθεσία ενός φρουρίου από τον Lancelot du Lac - που δεν πρέπει να συγχέεται με τον ιππότη της στρογγυλής τραπέζης - έχει κήπους με βάση αρχεία του 17ου αιώνα, το σχέδιο του οποίου εμπνεύστηκε από την επίσκεψη του ιδιοκτήτη στην Ιταλία.

Οι ιταλικές μέθοδοι απόσταξης αρωμάτων ενέπνευσαν την επιλογή των αρωματικών φυτών, ιδιαίτερα ενός υπέροχου τριανταφυλλιού που περιβάλλεται από έναν πεζοδρομωμένο διάδρομο. Το potager διαθέτει μια ποικιλία από φρούτα και καρύδια, λαχανικά και καρυκεύματα ή βότανα. Δοκιμάστε τη μύτη σας με μια τυφλή δοκιμασία οσμής στη μεγάλη συλλογή αρωμάτων του Château.

Château de Maintenon

Το Château de Maintenon κατοικήθηκε από τη μυστική σύζυγο του Louis XIV, Madame de Maintenon. Αυτό το Château του 16ου και του 17ου αιώνα έχει υδραγωγεία αισιόδοξα κατασκευασμένα για να προμηθεύσουν τα Βερσαλλίες με το νερό τους απαιτητικούς κήπους και τα κανάλια.

Τα υδραγωγεία δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αλλά οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να περπατήσουν ανάμεσα σε parterres και παρτέρια σχεδιασμένα από το φημισμένο γαλλικό κηπουρό André Le Nôtre. Ένα γήπεδο γκολφ είναι επίσης on-site.

Δημοφιλείς, όχι τόσο μυστικοί κήποι της κοιλάδας του Λίγηρα

Μην ξεχάσετε αυτούς τους κήπους στο κυκλαδίτικο κάμπινγκ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας: