Οδηγός και αξιοθέατα στην Ορλεάνη στην κοιλάδα του Λίγηρα, Γαλλία

Οδηγός ταξιδιών και τουρισμού στην Ορλεάνη στην κοιλάδα του Λίγηρα, Γαλλία

Γιατί να επισκεφθείτε την Ορλεάνη;

Η Ορλεάνη στην κεντρική Γαλλία αποτελεί ιδανική κεντρική αφετηρία για εκδρομές στην κοιλάδα του Λίγηρα, με τα περίφημα αρχοντικά της, τους κήπους και τα ιστορικά αξιοθέατα. Η κοιλάδα του Λίγηρα είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη της Γαλλίας, ιδιαίτερα εύκολα προσβάσιμο από το Παρίσι. Η Ορλεάνη είναι επίσης μια πόλη αξίζει να μείνει, με ένα ελκυστικό παλιό τρίμηνο που κεντράρεται γύρω από τους δρόμους του 18ου και του 19ου αιώνα με arcaded γκαλερί που προκαλούν μια ευγενική και ευημερούσα ιστορία.

Πώς να πάτε εκεί

Η Ορλεάνη απέχει 119χλμ. Νοτιοδυτικά του Παρισιού και 72χλμ. Νοτιοανατολικά του Chartres.

Γρήγορα γεγονότα

Τουριστικό γραφείο
2 θέση της L'Etape
Τηλ .: 00 33 (0) 2 38 24 05 05
Δικτυακός τόπος

Δραστηριότητες σε Ορλεάνη

Η ιστορία της Ορλεάνης αναμειγνύεται αναπόσπαστα με τον Joan of Arc, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Εκατοντάχρονου πολέμου μεταξύ των αγγλικών και των γαλλικών (1339-1453) ενέπνευσε τον γαλλικό στρατό στη νίκη μετά από μια εβδομάδα πολιορκία. Μπορείτε να δείτε τον εορτασμό της Ιωάννης και την απελευθέρωσή της από την πόλη σε όλη την πόλη, ιδιαίτερα στο χρωματισμένο γυαλί στον καθεδρικό ναό.


Οι πραγματικοί λάτρεις θα πρέπει να επισκεφθούν το Maison de Jeanne-d'Arc (3 από τον γενικό διευθυντή, τηλ .: 00 33 (0) 2 38 52 99 89 · ιστοσελίδα). Αυτό το κτίριο με μισό ξύλο είναι μια ανακατασκευή του οίκου του Ταμίας της Ορλεάνης, Jacques Boucher, όπου ο Joan έμεινε το 1429. Μια οπτικοακουστική έκθεση αναφέρει την ιστορία της άρσης της πολιορκίας από τον Joan στις 8 Μαΐου 1429.

Cathedrale Ste-Croix
Τοποθετήστε το Ste-Croix
Τηλ .: 00 33 (0) 2 38 77 87 50
Για μια υπέροχη θέα, πλησιάστε την πόλη από την άλλη πλευρά του Λίγηρα και βλέπετε τον καθεδρικό να στέκεται στον ορίζοντα. Ο τόπος όπου η Joan γιόρτασε τη νίκη της, ο καθεδρικός ναός έχει μια ιστορία καρό και βλέπετε ένα κτίριο που έχει αλλοιωθεί μαζικά κατά τη διάρκεια των αιώνων. Ενώ ο καθεδρικός ναός μπορεί να μην έχει τον αντίκτυπο Chartres, το βιτρό του είναι ενδιαφέρον, ιδιαίτερα τα παράθυρα που λένε την ιστορία της Maid της Ορλεάνης. Επίσης προσέξτε το όργανο του 17ου αιώνα και το ξυλουργικό του 18ου αιώνα.
Ανοιχτό από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο καθημερινά από τις 9.15 π.μ.
Οκτώβριος-Απρίλιος καθημερινά 9.15πμ-μεσημέρι & 2-6μμ
Είσοδος ελεύθερη.

Musee des Beaux-Arts
Τοποθετήστε το Ste-Croix
Τηλ .: 00 33 (0) 2 38 79 21 55
Δικτυακός τόπος
Καλές συλλογές γάλλων καλλιτεχνών από το Le Nain μέχρι τον Πικάσο. Επίσης έχει πίνακες ζωγραφικής από τον 15ο έως τον 20ό αιώνα, όπως οι Tintoretto, Correggio, Van Dyck και μια μεγάλη συλλογή γαλλικών παστέλ.
Ανοιχτά την Τρίτη έως το Σάββατο 10 π.μ.
Είσοδος: Κύριες γκαλερί ενηλίκων 4 ευρώ? mail galleries και προσωρινές εκθέσεις ενήλικες 5 ευρώ
Δωρεάν για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών και για όλους τους επισκέπτες την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Ξενοδοχείο Groslot
Place de l'Etape
Τηλ .: 00 33 (0) 2 38 79 22 30
Ένα τεράστιο σπίτι της Αναγέννησης που ξεκίνησε το 1550, το ξενοδοχείο ήταν το σπίτι του Francois II που παντρεύτηκε τη Μαρία, Βασίλισσα των Σκωτσέζων.

Το αρχοντικό χρησιμοποιήθηκε επίσης ως κατοικία από τους γάλλους βασιλιάδες Charles IX, Henri III, και Henri IV. Μπορείτε να δείτε το εσωτερικό και τον κήπο.
Ανοιχτό Ιούλιο έως Σεπτέμβριο Δευ-Παρ και Κυρ 9 π.μ. Σάβ 5-8μμ
Οκτώβριος έως Ιούνιος Δευτ. Παρ. & Κυρ 10 π.μ. & 2-6μμ, Σαβ 5-7μμ
Είσοδος ελεύθερη.

Le Parc Floral de la Source Μεγάλο δημόσιο πάρκο γύρω από την πηγή του Loiret με πολλά να κάνουμε, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν κροκέ και μπάντμιντον μεταξύ των διαφορετικών κήπων. Το μικρό, μήκος 212 χλμ. Του Loiret, όπως πολλοί ποταμοί στην περιοχή, εισέρχεται στο Λίγηρα καθώς κατευθύνεται προς την ακτή του Ατλαντικού. Μην χάσετε τους κήπους ντάλια και ίριδας που γεμίζουν τον τόπο με χρώμα. Και καθώς πηγαίνουν οι κήποι λαχανικών, το εδώ είναι ευχάριστο.

Που να μείνω

Ξενοδοχείο de l'Abeille
64 rue Alsace-Lorraine
Τηλ .: 00 33 (0) 2 38 53 54 87
Δικτυακός τόπος
Το Hotel de l'Abeille, που στεγάζεται σε μια πόλη που δεν επιβαρύνεται με καλά ξενοδοχεία, εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια που το ίδρυσε το 1903.

Άνετη, ντεμοντέ διακόσμηση με έπιπλα αντίκες και παλιές εκτυπώσεις και πίνακες ζωγραφικής και με βεράντα στον τελευταίο όροφο για καλοκαιρινές μέρες. Καλό για τους ανεμιστήρες του Joan of Arc. υπάρχουν πολλά αντικείμενα για τη διακόσμηση των δωματίων.
Δωμάτια 79 έως 139 ευρώ. Πρωινό 11,50 ευρώ. Δεν υπάρχει εστιατόριο, αλλά μπαρ / ζαχαροπλαστείο.

Hotel des Cedres
17 rue du Marechal-Foch
Τηλ .: 00 33 (0) 2 38 62 22 92
Ιστοσελίδα Στο κέντρο, αλλά ήσυχο και ήσυχο με ένα γυάλινο σέρα για πρωινό που κοιτάζει στον κήπο. Τα δωμάτια είναι άνετα και αξιοπρεπή.
Δωμάτια 67 έως 124 ευρώ. Πρωινό 9 ευρώ. Δεν υπάρχει εστιατόριο.

Ξενοδοχείο Marguerite
14 pl du Vieux Marche
Τηλ .: 00 33 (0) 2 38 53 74 32
Δικτυακός τόπος
Στο κέντρο της Ορλεάνης, αυτό είναι ένα αξιόπιστο ξενοδοχείο που ενημερώνεται συνεχώς. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διακοσμήσεις, αλλά άνετα και φιλικά με καλά οικογενειακά δωμάτια.
Δωμάτια 69 έως 115 ευρώ. Πρωινό 7 ευρώ ανά άτομο. Δεν υπάρχει εστιατόριο.

Που να φάω

Le Lievre Gourmand
28 quai du Chatelet
Τηλ .: 00 33 (0) 2 38 53 66 14
Δικτυακός τόπος
Το σπίτι του 19ου αιώνα με μια κατά κύριο λόγο λευκή διακόσμηση είναι το σκηνικό για κάποιο σοβαρό μαγείρεμα σε πιάτα όπως ριζότο τρούφας, κορυφαίο μοσχάρι με πέννες και δελεαστικά επιδόρπια.
Μενού 35 έως 70 ευρώ.

La Veille Auberge
2 rue du Faubourg St-Vincent
Τηλ .: 00 33 (0) 2 38 53 55 81
Δικτυακός τόπος
Παραδοσιακό μαγείρεμα με τοπικά υλικά σε αυτό το όμορφο εστιατόριο. Υπάρχει ένας κήπος για δείπνο το καλοκαίρι ή να φάτε στην τραπεζαρία με αντίκες.
Μενού 25 έως 49 ευρώ.

Κρασιά της κοιλάδας του Λίγηρα

Η κοιλάδα του Λίγηρα παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Γαλλίας, με πάνω από 20 διαφορετικές ονομασίες. Έτσι επωφεληθείτε όταν βρίσκεστε στην Ορλεάνη για να δειπνήσετε τα κρασιά στα εστιατόρια, αλλά και να κάνετε παράπλευρες εκδρομές στους αμπελώνες. Στα ανατολικά, μπορείτε να ανακαλύψετε το Sancerre με τα λευκά κρασιά του που παράγονται με το σταφύλι Sauvignon. Στα δυτικά, η περιοχή γύρω από τη Νάντη παράγει το Muscadet.

Loire Valley φαγητό

Η κοιλάδα του Λίγηρα είναι γνωστή για το παιχνίδι της, που κυνηγάει στο κοντινό δάσος της Sologne. Καθώς η Orleans βρίσκεται στις όχθες του Λίγηρα, τα ψάρια είναι επίσης ένα καλό στοίχημα, ενώ τα μανιτάρια προέρχονται από τις σπηλιές κοντά στο Saumur.

Τι να δείτε έξω από την Ορλεάνη

Από την Ορλεάνη μπορείτε να επισκεφθείτε τον πύργο Sully-sur-Loire και το Chateau and Park του Chateauneuf-sur-Loire στα ανατολικά και στο Meung-sur-Loire στα δυτικά, έναν από τους αγαπημένους μου κήπους, τους Jardins du Roquelin.

Loire à Velo

Για όσους έχουν ενέργεια, μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να κάνετε το δρόμο σας κατά μήκος μιας διαδρομής ποδηλασίας 800χλμ (500 μίλια) που σας μεταφέρει από το Cuffy στο Cher μέχρι την ακτή του Ατλαντικού. Μέρος της διαδρομής διέρχεται από την κοιλάδα του Λίγηρα και υπάρχουν διάφορες ξεχωριστές διαδρομές ποδηλασίας που σας μεταφέρουν στα διάφορα κάστρα που μπορείτε να επισκεφτείτε.
Είναι όλα εξαιρετικά καλά οργανωμένα, με ξενοδοχεία και ξενώνες ειδικά σχεδιασμένα για να ασχολούνται με τους ποδηλάτες. Πάρτε τη διαδρομή της κοιλάδας του Λίγηρα σε αυτόν τον σύνδεσμο.