Μουσείο Μνημείου του Σαρλ ντε Γκωλ

Το εντυπωσιακό Μουσείο Μνημείου του Charles de Gaulle στην Champagne

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Βρίσκεται στο Colombey-les-Deux-Eglises, το μικρό χωριό της Champagne όπου έζησε ο Τσαρλς ντε Γκωλ για τόσα χρόνια και όπου είναι θαμμένος. Αυτό το μνημείο εκπλήσσει και εμπνέει με την καινοτόμο προσέγγισή του και τα εντυπωσιακά εφέ πολυμέσων. Το Μνημείο άνοιξε το 2008 ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με έμφαση στις προηγούμενες ταραχές σχέσεις και στους σημερινούς στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Εδώ, σε μια σειρά θεαματικών χώρων, ξεδιπλώνεται η ιστορία του Charles de Gaulle και ο χρόνος του. Η ιστορία είναι χτισμένη γύρω από τη ζωή του, έτσι ώστε να περπατάς την ιστορία της Γαλλίας και της Ευρώπης στα μέσα του 20ού αιώνα, το βλέπεις με πολύ διαφορετικό και συναρπαστικό τρόπο.

Τι βλέπεις

Το μνημείο χωρίζεται χρονολογικά, λαμβάνοντας τη μεγάλη σειρά εκδηλώσεων στη ζωή του de Gaulle και παρουσιάζοντάς τα μέσα από ταινίες, πολυμέσα, διαδραστικές ερμηνείες, εικόνες και λέξεις. Τα μόνα πραγματικά αντικείμενα είναι δύο αυτοκίνητα Citroen DS που χρησιμοποιεί ο De Gaulle, ένα που δείχνει τις οπές των σφαίρων που έγιναν κατά τη διάρκεια της σχεδόν θανατηφόρας προσπάθειας για τη ζωή του το 1962.

1890 έως 1946

Η κύρια έκθεση είναι σε δύο ορόφους, οπότε πάρτε τον ανελκυστήρα. Μπορεί να μην το παίρνετε συνειδητά, αλλά το σχήμα του ανελκυστήρα και η είσοδός του συμβολίζει το «V» για χαιρετισμό νίκης και τα ανυψωμένα χέρια του de Gaulle, δημιουργώντας το σύνδεσμο.

Βάζετε στον πρώτο θεαματικό χώρο στους ήχους του τραγουδιού πουλιών και αντιμετωπίζετε μια τεράστια οθόνη που απεικονίζει τη γη και τα δάση αυτής της μικρής περιοχής της Γαλλίας που είναι γνωστή ως «χώρα de Gaulle».

"Η γη τον αντανακλούσε, ακριβώς όπως αντανακλούσε τη γη", δήλωσε ο Ζακ Τσαμπάν-Ντελμάς, πολιτικός γκολού, δήμαρχος του Μπορντό και πρωθυπουργός υπό τον Γιώργο Πομπιντού. Βρίσκεστε στη χώρα γύρω από το Colombey-Les-Deux-Eglises, το μικρό χωριό που ήταν τόσο κοντά στην καρδιά του de Gaulle. Εκεί ξεκινά η ιστορία του Charles Andre Joseph Joseph Marie de Gaulle, που γεννήθηκε το 1890.

Μέχρι εδώ βλέπεις την πρώιμη ζωή του, απλά ένα μικρό αγόρι που παίζει με τους στρατιώτες παιχνιδιών του. Τότε είναι στην υπηρεσία του στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, την άνοδό του στον στρατό και τις σύγχρονες ιδέες του για τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης της προπαγάνδας του για κινητά θωρακισμένα τμήματα.

Υπάρχει ένα εγχώριο τμήμα που αφορά τον γάμο του με ένα νεαρό κορίτσι από το Calais, το Yvonne Vendroux το 1921, τη νέα τους οικογένεια και τη μετάβασή τους στο La Boisserie, το αγαπημένο του σπίτι στο Colombey-les-Deux-Eglises. Ένας λόγος για την κίνηση ήταν να δώσει την τρίτη κόρη του, Anne, που υπέφερε από Downs Symdome, μια ήσυχη ανατροφή. Στη συνέχεια, η ακολουθία σας βυθίζει στη δεκαετία του 1930 μέχρι τον Ιούνιο του 1940, όταν η Γερμανία εισέβαλε στη Γαλλία. Ο πόλεμος διακρίνεται από την προοπτική του de Gaulle, που καλύπτει το 1940 έως το 1942, το 1942 έως το 1944 και το 1944 με το 1946. Αισθάνεστε την αγωνία των Γάλλων, τις τρομερές κακουχίες μιας κατεχόμενης χώρας και την έντονη μάχη του ελεύθερου γαλλικού που οδήγησε ο ντε Γκωλ. Παίρνετε επίσης κάποιες από τις συγκρούσεις μεταξύ του de Gaulle και των συμμάχων, ιδιαίτερα του Winston Churchill, ο οποίος τον περιέγραψε κάποτε ως "κακή, φιλόδοξη και απεχθής Αγγλο-φοβή". Οι δύο μεγάλοι ηγέτες του πολέμου δεν πήραν ποτέ.

Από το 1946 έως το 1970

Μπορείτε να κατεβείτε κάτω για τα επόμενα χρόνια, μετά από ένα τεράστιο παράθυρο εικόνας που παίρνει το τοπίο Colombey και στην απόσταση μπορείτε να δείτε το σπίτι του.

Η αλλαγή του επιπέδου είναι σκόπιμη. Ο De Gaulle παραιτήθηκε από την εξουσία το 1946, ένας μεγάλος ήρωας πολέμου αλλά λιγότερο κατάλληλος, φαινόταν, σε ηγεσία της ειρήνης, και δημιούργησε το δικό του πολιτικό κόμμα, το RPF. Από το 1946 έως το 1958 βρισκόταν σε πολιτική έρημο. Ζούσε στο La Boisserie, όπου η Anne πέθανε το 1948, ηλικίας μόλις 20 ετών.

Το 1958 ήταν δραματικό, με το κτίριο έντασης μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και των Αλγερινών να αγωνίζονται για ανεξαρτησία. Ο De Gaulle ψηφίστηκε τον πρωθυπουργό τον Μάιο και στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας, θέτοντας τέλος στο πολιτικό χάος.

Ο De Gaulle ήταν ο μεγάλος εκσυγχρονιστής της Γαλλίας. Έδωσε ανεξαρτησία στην Αλγερία, μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη κίνηση προς τους Γάλλους, ξεκίνησε την ανάπτυξη των γαλλικών ατομικών όπλων και πήρε μια αυστηρά γαλλική πορεία εξωτερικής πολιτικής συχνά σε αντίθεση με τις ΗΠΑ

και τη Βρετανία. Και, ένα πολύ πονηρό σημείο για τους Βρετανούς που έμεινε για δεκαετίες, άσκησε βέτο στην είσοδο της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα δύο φορές. Παρέμεινε το 1969.

Η κληρονομιά του de Gaulle

Η ιστορία συνεχίζεται μετά το θάνατο του de Gaulle και φέρνει στην πατρίδα την εξαιρετική δύναμη που είχε και το σεβασμό που τον κρατούν οι Γάλλοι. Για πολλούς ήταν ο μεγαλύτερος ηγέτης της Γαλλίας. Είναι σίγουρα ένα πειστικό μνημείο.

Προσωρινή Έκθεση

Αν και αυτό είναι στον πρώτο όροφο και το πρώτο πράγμα που βλέπετε, εάν έχετε περιορισμένο χρόνο αφήστε το μέχρι το τελευταίο. Πρόκειται για μια προσωρινή έκθεση (αν και φαίνεται μόνιμη) που ονομάζεται De Gaulle-Adenaueur: γαλλο-γερμανική συμφιλίωση , για τις γαλλο-γερμανικές σχέσεις από το 1958, όταν στις 14 Σεπτεμβρίου συναντήθηκαν οι δύο γίγαντες της Ευρώπης για να συμβολίσουν και να εδραιώσουν τις σχέσεις μεταξύ δύο χώρες. Είναι μια άλλη έγκαιρη υπενθύμιση στον αγγλοσαξονικό λαό της θέσης μας στην Ευρώπη.

Πρακτικές πληροφορίες

Μνημείο Charles de Gaulle
Colombey-Les-Deux-Eglises
Haute-Marne, Σαμπάνια
Τηλ .: 00 33 (0) 3 25 30 90 80
Δικτυακός τόπος.

Είσοδος: Ενήλικας 12 ευρώ, παιδί από 6 έως 12 ετών 8 ευρώ, κάτω από 6 δωρεάν, οικογένεια 2 ενήλικων και 2 παιδιών 35 ευρώ.

Ανοιχτά 2 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου καθημερινά 9:30 π.μ. 1 Οκτωβρίου έως 1 Μαΐου έως Τετάρτη έως Δευτέρα 10 π.μ. - 5:30 μ.μ.
Πώς να πάτε εκεί

Colombey-Les-Deux-Eglises

Το μικρό χωριό όπου ο ντε Γκωλ ξόδεψε τόσα πολλά ευχαριστημένα χρόνια, είναι ευχάριστο και αξίζει να το δει κανείς. Μπορείτε να επισκεφθείτε το εκπληκτικά μετριοπαθές σπίτι του de Gaulle, που βρίσκεται στην κυρίαρχη εξοχή. Επίσης περπατήστε στην τοπική εκκλησία όπου θάβονται και πολλοί από την οικογένειά του. Όπως ο τάφος του Winston Churchill στο Bladon, λίγο έξω από το Woodstock στο Oxfordshire, είναι ένας χαμηλός βασικός τάφος.

Υπάρχουν 2 καλά ξενοδοχεία στο Colombey-Les-Deux-Eglises έτσι κάνει ένα καλό σύντομο διάλειμμα από το Παρίσι.

Περιηγηθείτε περισσότερο στο Champagne

Εάν θέλετε να ανακαλύψετε περισσότερα για την Champagne, ενώ βγαίνετε από την πεπατημένη διαδρομή, εξερευνήστε αυτούς τους κρυμμένους θησαυρούς .