Η συνοικία Père-Lachaise / Gambetta στο Παρίσι

Ένα πράσινο (και Arty) Stretch στα βορειοανατολικά

Για μια γεύση από τον αριθμό των κατοίκων των Παριζανών, κατευθυνθείτε προς τη συνοικία Père Lachaise / Gambetta, γεμάτη από ένα τσακισμένο τμήμα του βορειοανατολικού Παρισιού. Προστατεύεται από το hullabaloo της πόλης, αλλά ακόμα αρκετά κοντά σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα, η περιοχή αυτή σκαρφαλώνει με αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν "les bobos" - νέοι, επαγγελματίες με θέμα το θέμα, που διασχίζουν μια γραμμή μεταξύ αστού και μποέμ.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Καλύτερες ημι-μυστικές γειτονιές στο Παρίσι

Στην περιοχή που οριοθετείται από τους σταθμούς μετρό Gambetta, Pere Lachaise, Porte de Bagnolet και Rue de Menilmontant, θα βρείτε περίεργες καφετέριες και μπαρ, ζευγάρια Birkenstock που φορούν καροτσάκια και μια αυθεντική οικιστική αίσθηση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το περίφημο νεκροταφείο του Père Lachaise αξίζει ένα ταξίδι μισής ημέρας, ενώ ένα πλήθος από μπαρ και κλαμπ στη γύρω περιοχή Gambetta και Menilmontant είναι συσκευασμένα τη νύχτα, που φιλοξενεί μια δυναμική ανεξάρτητη μουσική σκηνή. Εάν είστε φορολογημένοι από την εξουσία τουρνουά, ανταμείψτε τον εαυτό σας με μια χαλαρωτική βόλτα ή νύχτα στη συνοικία Père Lachaise / Gambetta.

Προσανατολισμός και Μεταφορά

Η συνοικία Père Lachaise / Gambetta βρίσκεται στην ανατολική γωνία του Παρισιού στο 20ο διαμέρισμα , νοτιοανατολικά της περιοχής της εργατικής τάξης, γνωστή ως Belleville . Οι περιοχές République και Bastille βρίσκονται δυτικά.

Κύριες οδοί γύρω από το Père Lachaise / Gambetta: Λεωφόρος Gambetta, Rue de Menilmontant, Rue des Pyrénées.

Η γειτονιά Père Lachaise / Gambetta είναι πιο κοντά στο μετρό Gambetta ή Pere-Lachaise (γραμμές 2 ή 3), με τα λεωφορεία 26, 60, 64, 69, 102 και 501 να εξυπηρετούν επίσης την περιοχή. Οι σταθμοί ποδηλασίας Vélib μπορούν να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από το Place Gambetta. Μπορείτε επίσης να κατεβείτε στο Metro Menilmontant και να περπατήσετε στην οδό Menilmontant για να χτυπήσετε μερικά από τα πιο νυχτερινά σημεία της περιοχής.

Διαβάστε τα σχετικά: Τα καλύτερα σημεία για τη νυχτερινή ζωή στο Παρίσι

Αξιοθέατα στο Père Lachaise / Gambetta Περιοχή:

Το νεκροταφείο Père Lachaise : Ένα από τα πιο διάσημα νεκροταφεία του κόσμου και αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πάρκο στο Παρίσι, το νεκροταφείο του Père Lachaise είναι ο τελευταίος χώρος αναπαύσεως οικοδεσποτών αξιόλογων γαλλικών και ξένων προσώπων. Ιδρύθηκε από τον Ναπολέοντα το 1804, οι τουρίστες έρχονται στα εκατομμύρια του χρόνου για να ελέγξουν τους τάφους του Oscar Wilde, του Jim Morrison , του Chopin και της Edith Piaf. Οι λιθόστρωτες λωρίδες και οι τάφοι που καλύπτονται με βρύα κάνουν για ένα όμορφο όμορφο περιβάλλον βιβλίων.
Πλήρης οδηγός για το νεκροταφείο Père-Lachaise

Place de la Gambetta: Ο σταθμός του μετρό Gambetta ονομάζεται Léon Gambetta, ο οποίος ήταν ο 45ος Πρωθυπουργός της Γαλλίας - ένας τίτλος που κατείχε μόνο για 66 ημέρες μεταξύ 1881 και 1882.

Edith Piaf Memorial : Αυτό το λίγο γνωστό μνημείο της φημισμένης γαλλικής τραγουδίστριας Edith Piaf βρίσκεται σε μια καταπληκτική πλατεία στο μετρό Porte de Bagnolet (γραμμή 3).

Φαγητό και ποτό γύρω από το Père Lachaise / Gambetta:

La Bellevilloise
19-21, rue Boyer
Μετρό Gambetta ή Menilmontant
Τηλ .: +33 (0) 1 46 36 07 07 / (0) 1 46 36 07 07
Πάρτε μια γκαλερί τέχνης μέρος, ένα μέρος χορευτική λέσχη, μίξη σε μια βεράντα εστιατόριο και αίθουσα συνεδρίων, και θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε La Bellevilloise.

Ένας συνεταιρισμός που δημιουργήθηκε το 1877 και ανανεώθηκε το 2005, το πολιτιστικό κέντρο προσφέρει στους επισκέπτες μια πληθώρα δραστηριοτήτων, από εκθέσεις τέχνης και βιολογικές αγορές τροφίμων έως συναυλίες που πέφτουν στις μικρές ώρες.

La Maroquinerie
23 rue Boyer
Μετρό Gambetta ή Menilmontant
Τηλ .: +33 (0) 1 40 33 35 05
Ο γείτονας της La Bellevilloise είναι επίσης ένας τρομερός αντίπαλος στην αναπτυσσόμενη μουσική σκηνή της περιοχής. Μια πλούσια υπαίθρια βεράντα, ένα αξιοπρεπές εστιατόριο και (ομολογουμένως κλειστοφοβικός) χώρος συναυλιών, αντλούν σταθερά ορδές μουσικών οπαδών και κανονικών γειτονιών.

La Fleche d'Or
Ο πολύχρονος καρδιακός ρυθμός της μουσικής σκηνής indie του Παρισιού, το La Flèche d'Or είναι ένας χώρος συναυλιών και συναυλιών σε μια εύθραυστη γωνιά του ανατολικού Παρισιού, του οποίου η ταραχώδης ύπαρξη έχει ενισχύσει μόνο τη μυστικιστική του συμπεριφορά. Το La Flèche d'Or, το οποίο έχει κερδίσει μια ισχυρή φήμη για τη σύνθεση των εκλεκτικών δράσεων και των ταλαντούχων DJ, άνοιξε και πάλι τον Νοέμβριο του 2009 μετά από εξάμηνο τερματισμό.

14, rue des Panoyaux
Μετρό Pere Lachaise ή Menilmontant
Τηλ .: +33 (0) 1 46 36 78 10
Μόλις λίγα λεπτά από το νεκροταφείο του Père Lachaise, αυτό το ελαφρώς κρυμμένο μπαρ αναπηδά πάντα με τους νεαρούς hipsters του Παρισιού από τις γύρω γειτονιές. Κάθε μήνα, θα βρείτε μια νέα έκθεση τέχνης που θα πλαισιώνει τους τοίχους, ενώ η εξωτερική βεράντα είναι ένα ιδανικό μέρος για να πάρετε ένα ποτό και να συναντήσετε τους ντόπιους.

Le Quinze
15 Rue du Surmelin
Metro Gambetta Τηλ .: +33 (0) 1 43 64 38 56
Ένα από τα υπέροχα πράγματα για ταξίδια είναι να ανακαλύψετε λίγα γνωστά πετράδια. Το Le Quinze είναι ένα τέτοιο μέρος. Με το εξωτερικό του εξωτερικό, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να περπατήσετε - όχι. Το φαγητό είναι εξαιρετικό εδώ, ιδιαίτερα το κοτόπουλο και το αρνί tajines, και το χαρούμενο προσωπικό θα σας δώσει μια γεύση από αυθεντικό Παρίσι.

Aux Petits Oignons
11 Rue Dupont de l'Eure
Το μετρό Pelleport ή το Gambetta
Τηλ .: +33 (0) 1 43 64 18 86
Αν ψάχνετε για την εικονική καφετέρια της γειτονιάς του Παρισιού όπου όλοι γνωρίζουν το όνομά σας και ποιο ποτό εσείς πάντα παραγγέλνετε, το Aux Petits Oignons θα είναι η ουτοπία σας. Με ένα θεϊκό μενού για μεσημεριανό και βραδινό γεύμα και καφέ που εξακολουθεί να διανύει περίπου ένα ευρώ, μπορείτε να απολαύσετε μια απόλαυση σε αυτό το φιλικό, εκλεκτικό εστιατόριο / καφέ.